Sarıyer’in boğaz manzaralı semti İstinye’de 158 dönümlük kamu arazisinin imara açılacağı iddiası MHP tarafından tepkiyle karşılandı. MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, parti yöneticileri ve milletvekili aday adaylarıyla birlikte  arazide basın açıklaması yaparken, aktılanlar tarafından çok sayıda çam fidanı dikildi.

Emirgan Korusu’na komşu 158 dönümlük arazi üzerinde inşaat yapılmasına karşı çıkan MHP İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ve partililer arazide biraraya gelip, eylem gerçekleştirdi. Yapılan basın açıklaması ve fidan dikme eylemine MHP’den milletvekili aday adayı olan oyuncu Mehmet Aslan da katıldı. MHP İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş basın açıklamasında dikkat çeken sert mesajlar verdi. Karataş şunları söyledi:

“Emirgan korusunun yanı başındaki bu arazi İstanbul’un oksijen depolarından biri ve incisidir. Rant severlere İstanbul’un akciğerini teslim etmemek adına buradayız. MHP İstanbul İl Teşkilatı olarak sözümüzü yerine getireceğiz. Haksızlığa ve adaletsizliğe uğramış milletimizi ve insanımızı ilgilendiren bütün meselelerde halkımızı ve vatandaşımızın yanında olacağımızı ifade ettik. Burada Emlak Konut Gayrimenkul yatırım ortaklığının 3 Martta gerçekleştirilecek olan ihalesinin gerçekleştirilmemesi adına İstanbulluyu ve iktidarı uyarmak adına buradayız.

İstanbulumuz’un kuzey ve park ormanlarının yok edildiği bir süreçte bugün akciğerimiz dediğimiz Beykoz ve Emirgan Korusu’nda da katliam yapanların önüne geçmek istiyoruz. Yarınlarda burası Boğaziçi İmarı’nın arka görünümündeki yeri olarak değerlendiriliyor. Çevre Bakanı da bu olayları magazinsel bir değerlendirme olarak görüyor. Halbuki toplumumuzun nezdinde büyük bir sorun haline dönüşen İstanbul nüfusunun gelişmesine rağmen yeşil alanında nüfusla birlikte gelişmesi gerekirken, nüfusun gelişmesiyle yeşil alanların da yok edildiğini görmekteyiz. Peki burada yaşayan insanların oksijen gereksinimi ne olacak? Rant severlere peşkeş mi çekilecek? Burası 16/9 gibi turizm bölgesi olarak görülüyor. Burası yeşil alandı ama imara açılıyor.

Biz buradan sesleniyoruz, Fatih Sultan Mehmet Han, bir sözünde ormandan bir ağaçtan dal kesenin kafasını keserim demiştir. Eğer iktidar kendine islamı referans kılarak yola çıkmış ise onlara sesleniyorum: Peygamber Efendimiz döneminde ormanlara girip ağaç ihtiyacını gidermek isteyen köylüler, kesim için götürdükleri baltanın sapını sararak gidiyorlardı. Sebebi o baltayı ağaçlar görüp korkmasın diye. Böyle bir zihniyetin temsilcisi olmuş olsalardı bugün orman katliamı yapmazlardı. Her şeyi ranta dönük değerlendirerek duygularını ve kalplerini kaybetmiş ruhsuz bir iktidarın beyinlerinin artık betonlaştığını düşünüyoruz. Çevre Bakanlığı Büyükşehir Belediyesi ve Emlak Konutu’na sesleniyoruz. Toplumun ve milletin sinir uçlarıyla artık oynamayın.”

MHP İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen basın toplantısı ve ağaç dikme eylemine il yöneticilerinin yanısıra birçok ilçe başkanı, milletvekili aday adayları ve çok sayıda partili de katıldı. (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam) 



Editör: Haber Merkezi