Sarıyer’in Boğaz kıyısındaki balıkçı semti Rumelikavağı’nda beş yıldan beri muhtarlık yapan sporcu kökenli Sinan Demirci, mahallesini, sorunları çözülmüş, yolları, parkları, altyapısı tamamlanmış, eğitim ve sağlık hizmetlerini eksiksiz alan modern bir yerleşim alanı haline getirmek için verdiği mücadeleyi sürdürmek için bir kez daha aday oldu.

Çoğunluğu Trabzon Sürmene’den göç ederek Rumelikavağı’na yerleşen ve nesilden nesile balıkçılık yaparak geçinen mahalle sakinlerinin kendi halinde, sakin ve huzurlu bir yaşam sürdüğünü söyleyen Sinan Demirci, “Mahallemiz İstanbul’un incisi Sarıyer’in en güzel semtlerinden biri. Burada doğup büyüyen ya da uzun süre yerleşen biri artık başka bir yerde yaşayamaz. Bu güzel yeri geleceğe taşımak, gençlerimize yeni iş imkanları yaratmak, restaurantlarımızla, plajlarımızla turizme katkıda bulunup, ekonomik ve sosyal kalkınmamızı bu yönde sağlamak için ele ele omuz omuza çalışmanın gayreti içindeyiz. Bu yolda bizimle birlikte yürüyen, destek olan, önümüzü açan, fikriyle, düşüncesiyle, emeğiyle yanımızda olan herkesten Allah razı olsun” dedi.

RUMELİKAVAĞI MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

Muhtarlığı süresinde Rumelikavağı’na birçok hizmet getirilmesini sağladığını belirten Sinan Demirci, “Tepelerdeki evlere rahat ulaşım sağlanması için 40’a yakın sokağa merdiven yapıldı. Parklarımız yenilendi. Cadde ve sokaklarımızın eskiyen asfalt kaplaması değiştirildi. Çocuklarımızın eğitim-öğretim gördüğü ilk ve ortaokulumuzun yıkılıp, yenisinin yapılması için yaptığımız girişimler olumlu sonuç verdi. Okulumuzun projesi hazır, ödenek bekliyoruz. Sağlık ocağımız şuan için ihtiyacımızı karşılıyor. Sahil şeridimize İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptıırlan park ise mahallemizin vitrini olacak. İnsanlarımız burada yürüyüş yapıp, dinlenirken boğaz manzarası seyredecek. Geçen yıl yapamadığımız Midye Festivali’ni inşallah bu yıl yaşama geçireceğiz. Tarihi kalemizin restore edilip, turizme kazandırılması için girişimlerimiz devam ediyor. Ayrıca AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar mahallemize yaptırılması planlanan bazı projelerini açıkladı ki bunlar yaşama geçirildiğinde birçok sorunumuz çözümlenmiş olup, daha güzel, daha yaşanabilir bir Rumelikavağı olacak.”

ALTYAPI SORUNUMUZUN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ

Rumelikavağı’nın bugüne kadar ulaşım ihtiyacını karşılayan iki yolun artık bu ihtiyacı karşılayamadığını söyleyen Sinan Demirci, mahallenin altyapı sorununun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. Demirci şöyle konuştu:

“Yıllardan beri boğazın kirlenmesine yol açan fosseptiğin mutlaka atıksu arıtma tesisine yönlendirilmesi gerekiyor. Modern Türkiye’de artık bu tür atıkların denize, bırakılması her anlamda sağlıksızlık getiriyor. Ters akıntı nedeniyle yaz aylarında binlerce insanımızın yararlandığı plajlarımız kirleniyorr. Ayrıca mahallemize ulaşım sağlayan biri kıyıdan diğeri tepelerden gelen iki yolumuz var. İkisinin de genişletilip, revize edilerek rahat bir ulaşım için düzenlenmesi gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde Sarıyer Merkez’den gelen kıyı yolumuzda meydana gelen iki ayrı çökme ise bu çalışmanın bir an önce başlatılması gerektiğini gösteriyor.”

“DENİZ YOLUNU DAHA FAZLA KULLANMAK İSTİYORUZ”

Rumelikavağı’nda yaşayanların deniz yolunu da daha fazla kullanmak istediğini söyleyen Demirci, Eminönü-Rumelikavağı arasında hafta içinde yapılan vapur seferlerinin yeterli olmadığını belirtti., Demirci, “Vapur seferleri haftasonları yapılmıyor. Oysaki bizim için haftasonu daha önemli. Vapur haftasonu da sefer yaparsa daha fazla insan buraya gezmeye gelir. Ekonomimize katkısı olur” dedi..

Türkiye’nin her yerine midye gönderilen Rumelikavağı’ndaki midye üreticilerinin, İBB tarafından yaptırılan konteyner çalışma alanları sayesinde rahat ettiğini anlatan Sinan Demirci, buranın yolunun asfaltlanıp, peyzajının yapılmasıyla daha güzel bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Rumelikavağı’nın geleceğe daha sağlam adımlarla yürümesi için kültürel ve sosyal yaşam kabuğunu kırması gerektiğini de vurgulayan Sinan Demirci, bunu da burada yaşayan halkın ufkunu daha da genişletmesi, dışarıya açılması ve özellikle de turizme yönelik yatırımların artırılması ile başaracaklarını belirtti. Demirci şöyle devam etti:

“Yaz aylarında buranın nüfusu 10 bini geçiyor. Lokantalar dolup taşıyor. Yani ekonomik gelirin artması için potansiyelimiz var. Ancak altyapı sorunlarımızın çözüme kavuşturulması, yol ve otoparkların vakit geçirmeden hizmete sunulması gerekiyor. Ben de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her sorunumuzun çözümü için halkımızın önünde yürümeye devam edeceğim.

İNSANLARI AYIRT ETMEDEN HİZMET GÖTÜRÜYOR

Yaşlılarımızın, gençlerimizin, yoksulumuzun kimseye muhtaç olmadan devletimizin kaynaklarından yararlanmasını sağlamak için çaba harcamaya devam edeceğim. Hiç kimseyi hiçbir nedenden dolayı ayırt etmeden, herkese eşit hizmet sağlamak için çalışacağım. Yeniden muhtarlığa aday olmamın en önemli nedeni de hayalimdeki Rumelikavağı’nı yaratmak için, mahalle sakinlerimizle birlikte yeni projelerin gerçekleştirilmesini sağlamaktır. Rumelikavağı’nı İstanbul’un aranan, özlenen ve yaşamak için tercih edilen bir semti yapmak, daha da büyütüp, geliştirmek için ele ele omuz omuza vermemiz gerektiğine inanıyorum. Bunun için de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Rumelikavağı’nın çalışkan, saygıdeğer insanlarından destek bekliyorum.”

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi