Kentsel dönüşüm, trafik, otopark, mülteci sorunu, ilçenin sosyo ekonomik konumu, esnaf şikayetleri, eğitim ve sahillerin yüksek yapılarla donatılması gibi pek çok konuda eleştirilerini sıralayan CHP gurubuna cevap vermek için kürsüye gelen Belediye Başkanı Murat Aydın, “Genel bir konuşmayla, 2017 faaliyetlerini anlatıp teşekkür edecektim. Ama CHP’li arkadaşlar 20 yıllık konuşmamı istedi. Şimdi bizde dünü, bu günü, yarını konuşacağız” dedi.

Faliyet raporunda yer alan bir ankete göre, ilçenin en büyük sorunlarından biri olarak Suriyeli Mülteci sorununun ilk sırada çıktığını söyleyen CHP’li Meclis Üyesi Esin Ali Hacıalioğlu ile birlikte tüm guruba seslenen Murat Aydın, “Yüreğiniz yetiyorsa 15 Temmuz Meydanı’na ya da toplumun bulunduğu alanlara çıkın ve burada söylediğiniz ırkçı söylemlerinizi orada gündeme getirin” diyerek meydan okudu.

“Garibana, masuma bir de biz mi vuralım” diyerek konuşmasını sürdüren Murat Aydın, mültecilerin gitmeleri için gerekenlerin yapıldığını, Afrin Harekatı’nın da bunlardan en önemlisi olduğunu ve huzur ortamı sağlanınca gitmek isteyenlerin gideceğini belirterek “Kim doğduğu yeri terk etmek ister” diye sordu.

Zeytinburnu belediye bütçesi ve hizmetleriyle ilgili eleştirilere de, “Sizin Bakırköy, Avcılar Belediyeleri işçi maaşını ödeyemeyecek durumdayken, bizim ilçemize yaptığımız hizmetler ortada” diyerek konuşmasını sürdüren Belediye Başkanı Murat Aydın, dünyanın ve ülke şartlarının ortada olduğunu söyleyerek, ırkçılık ve nefret söylemleri olarak değerlendirdiği eleştirileri kınadığını ifade etti. Karşılıklı itirazlarla daha da gerginleşen meclis toplantısında Aydın’ı eleştiren CHP’li üyeler toplantıyı terk etti.

19 yıl önce “Zeytinburnu Türkiye’nin Dünya’ya açılan penceresi olacak” diye hayal kurduklarında, belediyenin bir yıllık bütçesinin personel ücretini ödemeye yetmediğini söyleyerek devam eden Murat Aydın, şu anda belediye bütçesinin sadece yüzde 10’luk kısmının personel gideri olduğunu söyledi.

Murat Aydın’ın konuşmasından satır başları;

İstanbul’da en çok yatırım yapan ilçe belediyesi haline geldik.

İlçemize yatırım yapan firmalar 19 sene önce de yapıyordu. Fakat o dönem kaynak kişilerin cebine aktarılıyordu. Şimdi ise okul yenileme, buz pisti, spor alanı gibi yatırımlarla halka hizmet olarak sunuluyor.

Sizin ucube dediğiniz binalardan milyonlarca emlak vergisi alıyor, halka hizmet veriyoruz.

Kadına değer vermediğimizi söylüyorsunuz. Meclis gurubuna bakın sizin kaç kadın üyeniz var, bizim kaç?

AKDEM diye bir merkezi (Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi) Türkiye belediyeciliğine Zeytinburnu Belediyesi armağan etti.

Garibanın, hastanın ayağına doktor hemşire gidiyor. Türkiye’nin en iyi Koç Üniversitesi Hastanesi ilçemizde bizlere hizmet veriyor.

Halka açık 30 tuvaleti ücretsiz olarak işletiyor, her dakika temizliğini yapıyoruz. Türkiye’de bu işi biz başlattık.

Türkiye’ye örnek Bilgi Evleri ve Kütüphaneler projesine biz imza attık. İlçemizdeki 11 kütüphanenin 2’si 24 saat açık.

Türkiye’nin ilk tıbbı bitkiler bahçesini kurduk.

Yok olmaya yüz tutmuş yüzlerce tarihi eseri restore ettik.

Sporla ilgili ilçemize yapılanların hayalini kuramazdınız. Zeytinburnu Buz Hokeyi Takımı, Dünya Şampiyonu.

Türkiye’de tüm bunları bir arada yapan CHP’li bir belediye varsa, basın mensubu arkadaşlarımızı da yanımıza alıp gidelim.

Kentsel Dönüşümü, sosyal belediyeciliği, kültürel çalışmaları ve halkla kaynaşmasıyla örnek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Parklarımız ortada. 120 dönümlük Askeri lojmanların 95 bin metrekarelik yeşillendirme çalışmasıyla da, yeşilin ne olduğunu, ağaç dikmenin ne olduğunu örnekleyerek göstereceğiz.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Tek bir sevdamız var. Kubbede hoş bir seda bırakmak. Garibanın yanında, güçlünün karşısında olmak. Ak Parti bu işi iyi yapıyor” diyerek konuşmasına son verdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi