Partisi tarafından aday gösterildiği takdirde 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimde Kağıthane Belediye Başkanlığı’nı kazanacağına kesin gözüyle bakılan CHP’li Orhan Çakır, aday adaylığını coşkulu bir toplantı ile açıkladı.

Tuncay DAĞLI/Kent yaşam (ÖZEL)

CHP Kağıthane İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda çok sayıda partili, mahalle muhtarı,sivil toplum örgütü temsilcisi ile diğer partilerin sempatizanları tarafından ilgiyle karşılanıp, desteklenen Orhan Çakır, davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, yıllardan beri ihmal edilen Kağıthanenin biriken sorunlarının çözümü için görev almaya hazır olduğunu söyledi.

Orhan Çakır, “Çarpık kentleşmeden, trafik yoğunluğuna, eğitimden, sosyal ve kültürel tesis eksikliğine kadar birçok sorunu olan ilçemizin gelişmesi için mutlak surette sosyal demokrat bir belediyeciliğin işbaşında olması gerekiyor. Kağıthane hizmet anlamında altın çağını ancak CHP belediyeciliği ile yaşayabilir. Ben çok sevdiğim ilçeme ve hemşerilerime bu dönemi yaşatmak için belediye başkanı olmak istiyorum” dedi.

ÇAKIR’A PARTİLİLERDEN BÜYÜK DESTEK VAR

Aday adaylığı başvuru dosyasını geçtiğimiz Perşembe günü Kağıthane İlçe Başkanlığı’na teslim eden ve ilçede şuana kadar başvuruda bulunan ilk ve tek belediye başkan aday adayı olan Orhan Çakır, Pazar günü de ailesi ve kalabalık bir partili grubu ile geldiği Kağıthane İlçe Başkanlığı’nda aday adaylığını açıkladı.

CHP Kağıthane İlçe Başkanı Mehmet Ali Yüksel’in bulunmadığı toplantıya, çok sayıda partili ile mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve diğer bazı partilerin sempatizanları katıldı. Ayrıca CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi  Muradiye Albayrak Şit, İlçe Başkan Yardımcısı Cihan İlim, Bir Şey Yapmalı Platformu temsilcisi Ali Mutlu Köylüoğlu da toplantıya katılanlar arasında yer aldı.

KAĞITHANE’YE OLAN HİZMET SEVDAM HİÇ BİTMEDİ”

Sıkı sık alkışlarla kesilen konuşmasının başında toplantıya katılanlarla birlikte siyasi yaşamında hep yanında olup, destek veren eşi Ayşe Çakır ve kızı Merve ile oğlu Hasan Korhan’a teşekkür eden Orhan Çakır, “Kağıthaneli hemşerilerimizin yaşanabilir bir Kağıthane özlemiyle ‘Yeniden Kağıthane’ diyerek bugün itibarıyle Kağıthane’de umut dolu bir yolculuğa çıkıyoruz” dedi.

“Kağıthane benim hayatımın en önemli parçası. Doğduğum, büyüdüğüm ve birçok anı biriktirdiğim bir yer. Kağıthaneyi hepimiz gibi ben de çok seviyorum” diyerek sözlerine başlayan Orhan Çakır şunları söyledi:

“Yıllar geçti ama iki şey değişmedi. Birincisi, benim Kağıthane’ye olan sevgim, ikincisi ise Kağıthane’nin geri kalmış kasaba görüntüsündeki hali. İşte bu sebeptendir ki Kağıthane’ye olan hizmet sevdam hiç bitmedi.

İstişare etmek İslamın temel ilkelerinden biridir. Peygamber efendimiz yapacağı işleri ashabına danışır ve sonrasında kararlar alırmış. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk de yapacağı işlerle ilgili olarak arkadaşlarına danışarak karar verirdi. Ben de bu yola çıkmadan önce siyasi büyüklerim, partililerim, kanaat önderleri, sivil toplum örgütleri ve halkımıza danışarak bu kararı aldım. Kağıthane’yi yeniden keşfetmeye gerek yok. Su, altyapı, ulaşım, imar, yollar, kaldırımlar.. Temel belediyecilik hizmetleri.. Hangisinde sorun yok ki? Hepsi sorunlu.. Kağıthane 15 kilometrelik yüzölüçümü ve 445 bin nüfusu ile bina ve insan yoğunluğu bakımından İstanbul’da en ön sıralarda yer alıyor. Aynı zamanda son otuz yıl içinde şehrin merkezinde oluşu, çevresini saran ana yollar ve özellikle 1938 prost ve 1950 sanayi planları sebebiyle kentleşme çok hızlı, plansız ve çarpık bir şekilde olmuştur. Bugün şehri çevreleyen betonlaşma yanında, sahip olduğu en önemli kültürel ve ekolojik değer olan Sadabat vadisinde yoğun bir yapılaşma ile karşıkarşıyadır.

“İLÇEDE SİFTAHSIZ KEPENK İNDİREN ESNAF VAR”

Kağıthane’de park ve bahçe alanlarının oranı yüzde 1,4’tür. Bu oran Avrupa ortalaması olan yüzde 16’nın çok gerisindedir. İlçemiz bu sebeplerden dolayı, yoğun şekilde kentsel dönüşüm, trafik, otopark, eğitim- öğretim, okul yetersizliği, ulaşım ve işsizlik sorunu yaşamakla beraber, kenti yönetenlerin insan ve kent görüşlerinden dolayı, özellikle kadınların günlük hayata katılamamaları gibi derin bir sosyolojik problemi de mevcuttur. Özellikle altyapı ve konut sorunu çok ciddi boyuttadır. Şehir adeta sıkışmış, nefes almak istiyor. Çarşıda siftahsız kepenk indiren esnaf var, spor ve park alanları yok denecek kadar az.

Bugüne kadar iktidar partisinin belediye başkanları, bu kentin hiçbir temel sorununu çözemedi. İsim değişse de, aynı olsa da bu zihniyetteki kişiler yönetime geldiği takdirde yine çözemeyecekler. Olan yine Kağıthayene’ye, yine Kağıthanelilere olacak. İşte ben bu kaderi değiştirmek için adayım. Çünkü CHP’nin yönetim anlayışına baktığımızda; odağında insan merkezli bir kent ve toplumsal kalkınma anlayışını göreceksiniz. Hiçbir kesimi dışlamayan bir yaklaşımı göreceksiniz. CHP belediyeciliğinin çıkış noktası ‘önce insan’dır. İnsan sevgisiyle topluma hizmettir, halkçılıktır, eşitliktir, daha aydınlık yarınlar için topyekün mücadeledir.

“TÜRKİYE’DEKİ YEREL YÖNETİM BİRİKİMİ SOSYAL DEMOKRAT BİR BİRİKİMDİR”

CHP, Türkiye’de yerel yönetim birikiminin en yüksek düzeyde olduğu siyasi partidir. Türkiye’de, Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar çağdaş kent anlayışının şekillenmesinde partimizin payı çok büyüktür. Türkiye’deki yerel yönetim birikimi sosyal demokrat bir birikimdir. Türkiye’de belediyeciliğin efsane haline gelmiş isimleri hep sosyal demokrat belediye başkanları arasından çıkmıştır. Kentsel dönüşüm problemi için Murat Karayalçın’ın ‘Portakal Çiçeği Vadisi’ projesi, ‘Yeşil sürdürülebilir kent için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, işsizlik için Çankaya Belediyesi İnsan Kaynakları Ofisi, kadının kent ile uyumu ve günlük hayata katılımında çevre belediyelerimizin kreşler ve kadın sığınma evleri gibi hizmetleri referans alacağımız uygulamalardandır. Kağıthane’de de bu böyle olacaktır. Kağıthane altın çağını CHP belediyeciliği ile yaşayacaktır. Yapacağımız hizmetler ile halkımızın yüzünü güldürüp, en büyük mutluluğu da ilk genel seçimde CHP’yi iktidar yapıp yaşatacağız. Benim derdim artık Kağıthane’de CHP bayrağını zirveye çıkarmaktır.

“BİRBİRİMİZİ KIRMAYALIM, KARALAMAYALIM, ÖTELEMEYELİM”

Değerli hemşerilerim; kimse ama hiç kimse, hele hele CHP üyesi hiç kimse siyaset yapacağım diye, birbirini kırarak, karalayarak, öteleyerek, kavga ederek siyaset yapma anlayışına sahip olamaz. Ben hiçbir zaman bunu yapmadım, doğru da bulmadım. Ben siyaset sahnesine hep fikirlerimle, projelerimle ve Allah’tan başka hiçbir şeyden korkmayan cesur yüreğimle çıktım. İlk günkü heyecanımı da hiçbir zaman yitirmedim. Bugün yine heyecanlıyım. Sizi de heyecanlı görüyorum. Umut dolu görüyorum. Heyecanlanın, heyecan başarıyı getirir ve bu sefer biz başaracağız. Benim heyecanım sizi görünce daha da arttı. ‘Heyecan kalabalıklar arttıkça artar’ derler. Ama kalabalıklar arttıkça da yük azalır. Bu yüzden hep kalabalık olalım. Birleşe birleşe, omuz omuza mücadele ede ede kazanalım.

“TÜRKİYE’NİN EN ŞEFFAF BELEDİYESİ OLACAĞIZ”

Bu seçim çok önemli. Bu iktidar Kağıthane’den geldi, sonrasında İstanbul’u aldılar ve iktidar oldular. Biz Kağıthane’yi de, İstanbul’u da, Türkiye’yi de bu iktidarın elinden alacağız. Bu seçimlerde halka umut, iktidara korku olacağız. Bunu da birleşe birleşe yapacağız.

Ben, yolu sevgiden geçen insanlarla gönül birliği yapmaya her zaman hazırım. Ben, karşımdakine ellerimi hep uzattım. Bazan tutanlar oldu, bazan olmadı. Ama bu seçim farklı ve ben bu seçimde Kağıthane halkına elimi uzatmıyor, kucağımı açıyorum. Siz de gelin arkadaşlar, gönül birliği için, barış için, huzur için daha güzel bir Kağıthane için tek vücut olalım. Başardığımızda çok büyük bir dönüşümün ilk adımını atmış olacağız. Türkiye’nin en şeffaf belediyesi olacağız. Halkla aramızda duvarlar örmeyeceğiz. Kendimizi kafdağında görmeyeceğiz. Meclis TV’yi kapatanlara inat, belediye meclis toplantılarını internet üzerinden canlı yayınla halkımıza sunacağız. Halkımız çalışmalarımızdan sürekli haberdar olacak. ‘Ben yaptım oldu’ mantığı sonaerecek.

ORHAN ÇAKIR KİMDİR?

1967 Yılında Rumeli mübadele göçmeni Edirne- Keşanlı bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Halen Anadolu Ünversitesi İşletme Fakültesi 4. sınıfına devam etmekte olup, İngilizce ve orta derecede Rusça bilmektedir. Evli olan Orhan Çakır, bir kız, bir erkek çocuk sahibidir. Eşi ev hanımı, kızı İstanbul Aydın Üniversitesi Grafik Tasarımı mezunu, oğlu ise İstanbul Kültür Üniversitesi Endüstri Mühendisliği son sınıf öğrencisidir.

1986 yılında kurulmuş İstanbul ve  Bulgaristan’ın Sofya şehrinde faaliyet gösteren elektronik haberleşme teknolojileri üzerine üretim ve satış yapan bir firma sahibidir.

2002 yılında başlamış olduğu siyasi hayatında sırasıyla İstanbul İl  Gençlik Kolları Başkanlığı, İlçe Başkanlığı, 2004 yılı yerel seçimlerinde Kağıthane Belediye Başkan Adaylığı, 2009-2014 yılları arasında İstanbul Kağıthane İlçesi 1. sıradan İstanbul İl Genel Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu.  Birçok sivil toplum örgütü ve çeşitli kurumlara katılımda bulunarak, İstanbul Aydın Üniversitesi Siyaset Akademisi’nde ders verdi.

TRYİAD (Trakyalı Yöneticiler Ve İş Adamları Derneği) Genel Başkanlığı (2010- 2011), Rumeli Balkan Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi (Sayman)  (2007- 2009), Balkan ve Trakyalılar Derneği Kurucu Üyesi (2008),  BULTÜRK (Bulgaristan Türkleri) Derneği Yönetim Kurulu Üyesi (2013 - 2014), İstanbul Ticaret Odası Denetleme Kurulu Üyesi (2009)

Editör: Haber Merkezi