Akşener ile birlikte İyi Parti’yi kuran İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın genel başkan olacağı yeni bir partinin kurulması için çalışmalar başladı. Özdağ parti ile yol ayrımına gelen kurucuların baskısına kayıtsız kalamayarak geniş tabanlı istişare toplantıları yapıyor. Adana Milletvekili İsmail Koncuk, İyi Parti’den istifa etmiş olan olan eski Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, eski Kayseri Milletvekili ve Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, İyi Parti Kurucular Kurulu Üyeleri Ali Çolak, Uğur Tarhan, Ayşe Melda Topyay ve İyi Parti kurucular kurulundaki pek çok kurucu ismin yeni partinin kurucuları arasında olacağı belirtiliyor. Özdağ’ın ihracı için hazırlanan dilekçeyi imzalamadığı için başkanı olduğu Muğla İl yönetimi istifa ettirilerek İl Başkanlığı’ndan düşürülen İncelay Gezgin Şekerdağ’ın da kurulacak partinin genel başkan yardımcısı olacağı konuşuluyor.

ONLİNE BAŞVURULABİLECEK

Yeni partinin kuruluş çalışmalarında İyi Parti’nin İstanbul’daki teşkilatlanmasını sağlayan pek çok isim aktif rol alıyor. Bugünlerde Özdağ’ın Şişli’deki ofisinde hummalı çalışmalar var. Ümit Özdağ’ın umitozdag.com adlı kişisel sitesi yeni oluşumda siyaset yapmak isteyenlerin online olarak başvurabilecekleri şekilde güncellenecek. Başvurular Özdağ’ın koordinasyonundaki bir ekip tarafından titizlikle elden geçirilerek, Özdağ’a raporlanacak.

ÖZDAĞ’A KARŞI TAM İZOLASYON

İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ; kurucusu olduğu İyi Parti’nin ‘Milli Merkez’ olarak tanımlanmasını savunurken Genel Başkan Meral Akşener ‘Merkez’ olarak tanımlanmasını savunuyordu. Partisi’nin FETÖ ve HDP politiklarından rahatsız olduğunu belirten Özdağ, son genel seçimde Genel İdare Kurulu’na aday olmamıştı. Medya organlarında partinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun ailesinden pek çok kişinin FETÖ ile iltisaklı olduğunu belirterek Kavuncu hakkında da soru işaretleri olduğunu belirtmişti. Bunun üzerine önce İstanbul’un 39 ilçe başkanı ardından 80 il başkanı Özdağ’ın partiden ihracı için disipline verilmesi talebinde bulunmuştu. İyi Parti 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ümit Özdağ’ı disipline sevk etti. Ardından toplanan disiplin kurulu Özdağ’ı ihraç etti. Özdağ, mahkemeye başvurarak ihraç kararını iptal ettirerek partiye döndü. Partiye dönmesinin ardından çalışmalara katılması beklenen Özdağ, milletvekillerinin haberleşme gruplarına dahil edilmedi. Grup toplantılarına çağırılmadı. İyi Parti yönetimi Özdağ’a karşı tam bir izolasyon uyguluyor.

İYİ PARTİ DİVANI İKİYE BÖLÜNDÜ

Bu durum karşısında İyi Parti Genel Başkanlık Divanı’da ikiye bölünmüş durumda. Özellikle İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya yakınlığı ile bilinen isimler Özdağ’ın yeniden ihraç edilmesi gerektiğini savunuyorlar. Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın ise Özdağ’ın ihracına karşı çıkıyor. Özdağ, İyi Parti’den ihraç edilirse seçmen tabanında ciddi bir karşılık bulacağını Meral Akşener’in hiçbir ittifakta Cumhurbaşkanı adayı olmasının mümkün olamayacağını savunuyor.

Ümit Özdağ ise yakın çevresine “ Bu ilişki sürdürülebilir değil. Parti kurulurken dahi Meral Akşener ve eşi Tuncer Akşener kendilerine önerilen isimleri ‘ Özdağcı’ diye sınıflandırıp reddediyorlarmış. Bunu aile yakınlarından duyuyorum” diye anlatıyor.

MİLLİ GÜVENLİK KAYGILARI ÖN PLANDA

Yeni parti Atatürk’ün milliyetçilik anlayışında olacak. ; Suriyeli mülteciler başta olmak üzere yakın geleceğin milli güvenlik sorunlarına karşı bilinç geliştirip, çözüm önerilerini ortaya koyacak. Avrupa Birliği ilişkileri ve G8 ülkeleri ile ilişkilere yeni boyut kazandırma iddiası olan, milli tarım politikalarını önceleyen bir anlayışla seçmenin karşısına çıkacak. Diğer partilerin ortak söylemlerinden uzak durulacak. TAYFUN ERCAN/KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi