26 Ağustos’ta kurulan Zafer Partisi’nin Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi olan Eser Bozkaya Yaşam Medya Grubu’nu ziyaret etti. Bozkaya,  Yaşam Medya Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali ile gerçekleştirdiği görüşmede Zafer Partisi’nin kuruluşundan ve neden Zafer Partisi’nde yer aldığından bahsetti. Celal Karaali’nin Ümit Özdağ’ın sığınmacı ve mülteci sorunu konusunda Türkiye’de bir farkındalık yarattığını belirtmesi üzere Bozkaya şu açıklamayı yaptı:

“GÖÇMEN DEĞİLLER”

“Türkiye’de biz bu sığınmacı ve mültecileri ne besleyebilecek, ne entegre edip eğitebilecek, ne de topluma kazandırabilecek bir yapıya sahip değiliz. Avrupa’nın hemen hemen her ülkesini gezmiş biriyim. Orada göçmenler ile ilgili uygulanan politikaları, yaşadıkları sıkıntıları biliyorum. Türkiye’dekiler bir defa göçmen değil. Geçici koruma diye adlandırılıyor ama göçmen haklarından daha fazla hakka sahipler.

“HDP’LİLER BİLE KAYGILI”

Bugün Ümit Özdağ’ın partisinden olsun olmasın, Zafer Partisi’ne oy versin veya vermesin, İddia ediyorum HDP’liler bile Ümit Özdağ ile aynı kaygıları paylaşıyordur. Özellikle doğu illerinde insanların iş yapması çok zor.  Belki  tarımda yazın biraz çalışma fırsatı buluyorlar.  Buradaki yarı fiyatına çalışan veya karın tokluğuna çalışan insanlar vesilesi ile işlerini de ellerinden kaybettiler.

“REFAHA KAVUŞMADILAR”

Bizim kendimiz için değil, bu insanların refahı için onları göndermemiz gerekiyor. Burada ikinci sınıf bile değil beşinci sınıf vatandaşlar. Sevilmiyorlar, düşman olarak görülüyorlar, suça meyilliler.  Ülkemiz Avrupa gibi değil ki suç işledikleri zaman polis gelsin, götürsün, cezasını versin. Bizimkiler kendi cezasını kendi kesmeye çalışır.  O nedenle Suriyelileri Suriye’ye Suriyeliler için göndermek lazım. O insanların burada doğru bir geleceği yok. Çoluğu çocuğu rezil olacak. Bu insanlar ülkemize geldiklerinde refaha kavuşmadılar. 3-4 sene mülteci kamplarında yaşadılar. Doğuda ikinci üçüncü hanımları Suriyeli olan insanlar var.

“EN BÜYÜK TEHDİT ÖZDAĞ”

Şimdi, Ümit Özdağ burada kendi adına tehlikeli bir iş yapıyor. Sığınmacıların burada kalmasını isteyen Avrupa’dan taa Okyanus ötesinden o kadar çok kuruluşlar, o kadar çok sermaye sahipleri var ki... Şu an burada dönen bir tezgah var. Kendi çiftlikleri şeklinde yapacakları tezgahı bozma niyeti ile yola çıktı. O sermaye sahipleri için en büyük tehdit Sayın Özdağ. İkinci bir tane yok. Ümit Özdağ Türkiye’nin geleceği adına kelle koltukta bir yola çıktı. “

“BM’Yİ ARKAMIZA ALMALIYIZ”

Bu iş bizim için ne kadar önemliyse Suriyeliler içinde o kadar önemli. Biz bir an önce Birleşmiş Milletleri de arkamıza almalıyız. Tek başımıza bunu yapamayız. Dünya bunu bize karşı kullanır. Birleşmiş Milletler’in desteği ile bu insanları tekrar Suriye’ye geri göndermemiz lazım. Burada sersefil olacaklar. Karnında çocuğu ile öldürülen kadını hatırlıyoruz. Buna kimin gönlü razı olur. Burada iki taraflı bir sıkıntı var. Bizim politikamız iki sıkıntıyı birden çözecek.

“BÜYÜK TRAVMALARLA GELDİLER”

Buraya gelen çocuklar çok büyük travmalarla geldiler. Yanlarında kafalar kesildi. Mayınlar patladı. Yanlarından tanklar geçti. Cesetlerin arasından yürüyerek geldiler. Bu çocuklar bizim çocuklarımızla birlikte büyüyecek. Onları etkileyecekler. Çocukların yaşadıkları bu travmalarla yetişkin insan oldukları zaman topluma ne katabilirler ki. Onlar için biz üzgünüz ama buna bir dur dememiz lazım. Ülkelerini kaybettiler. Bir kuşak bir nesil kaybettiler. Şimdi aynı şeyi bizde kaybedecek duruma geleceğiz. Buna bizim engel olmamız lazım.

 “PARTİLER ÜSTÜ MESELE “

Afgan gençleri geliyor. 20-25 yaşında hepsi militan. Eğitimsiz, kültürsüz. Bir tanesinin yanında kadın yok. Doğuda insanımız bundan rahatsız. Bizim insanımız kadınlarımıza bakılmasından hoşlanmaz.  Geçelim doğuyu Florya sahilinde militan kıyafetleri ile Afgan gençleri gezmiyorlar mıydı? Bu nasıl pervasızlık?  Genel Başkanımız, ‘HDP’ye oy vermiş olan seçmen bile bize oy verecek çünkü bu ülke meselesi, partiler üstü mesele.’ diyor.  Bu meselenin çözülmesi lazım.

“20 YIL GERİYE GÖTÜRÜR”

Bir itirafta bulunayım. Ben bu hedefi küçümsüyordum. Suriyelileri göndereceğizden başka söylem yok. Bu ülkenin çok daha büyük sorunları var diyordum. Fakat işin içerisine girdikçe şuna inanıyorum. Bu ülkenin önündeki en büyük sorun geçici koruma altındaki bu sığınmacılar. 11 yıldır buradalar geçicilik böyle bir şey olamaz. Hakikaten bizi 20 yıl geriye götürür. Biz bunun altından kalkabilecek bir ülke değiliz.

“TÜRKLER ANADOLU’DAN ÇEKİLMEZ”

Türkler Anadolu’dan daha fazla geriye çekilmezler. İç savaş olur, birbirimizi keseriz ama düzlüğe yine de çıkarız. Çünkü bunu dağılan Yugoslavya yaptı. Avrupa’da yaptı. 5 milyon insan birbirini öldürdü. Bugün bir ferah seviyesine geldiler.  Fakat durup dururken, göz göre göre bu duruma düşmenin bir mantığı yok.”  TAYFUN ERCAN / KENT YAŞAM

,

 Bozkaya, Karaali'ye Ümit Özdağ'ın 'Stratejik Göç Mühendisliği' kitabını hediye etti

Editör: Haber Merkezi