Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı; Akpolat’ın siyasi kariyerinin ve “benim davam” isimli video klibin gösterildiği kısa film ile devam etti.

Bahçelievler Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye, Rıza Akpolat’ın bağlama şovu damga vurdu. Aşık Veysel’in ‘uzun ince bir yoldayım’ türküsünü katılımcılarla birlikte seslendiren Akpolat, salondakilerin büyük beğenisini topladı.

Geceye çok sayıda CHP yöneticisi, milletvekili aday adayı ve partililer katıldı. Salona sığmayan kalabalık, Rıza Akpolat’a tebriklerini ve desteklerini iletti.

AKP FAŞİZMİNE KARŞI MÜCADELE VERİYORUZ

Sunumların ardından kürsüye gelen Rıza Akpolat, Gezi Parkı’nda kaybedilenleri anarak konuşmasına başladı. Bahçelievler İlçe Başkanı görevini onur ve gururla yerine getirdiğini söyleyen Akpolat, bu süreçte birlikte yürüdüğü herkese teşekkür etti.

Türkiye’deki siyasi yönetimden rahatsız olduğu için siyaset yapmaya karar verdiğini ifade eden Akpolat, “Gelecek kaygılarımızı ortadan kaldırmak, daha çağdaş bir Türkiye mücadelesi vermek için zaten atadan dededen mensubu olduğumuz CHP’ye üye oldum. O günden bugüne AKP baskısına ve faşizmine karşı mücadele veriyoruz” dedi.

Türkiye siyasal tarihinden örnekler vererek güncel gelişmelere dair yorumlarını ifade eden Rıza Akpolat, milletvekili adaylığını açıkladığı bu geceyle çalışmalarına hız kazandıracağının sinyalini verdi.

“YAPTIKLARI ADALET SARAYLARINA ADALET KOYMAYI UNUTTULAR”

Kalkınma, eğitim, çevre ve kadın hakları konusunda da görüşlerini ifade eden Akpolat, “Deniz Feneri yolsuzluğunu sorgulayan savcıları sorguladılar. Basılmamış kitapları toplattılar. Avukatları gözaltına aldılar. Uydurma davalarla gazetecileri, askerleri ve bu ülkenin aydınlarını tutukladılar. Kısaca kocaman adalet sarayları yaptılar; ama içlerine adalet koymayı unuttular” diye konuştu.

65 yıldır sağ iktidarlara karşı mücadele ettiklerini hatırlatan Akpolat, “Artık bizim davamıza sahip çıkma zamanımız. Bizim davamız ve bu ülkenin kurtuluşu, başkalarına benzeyerek büyümek değil, aslımız olan sol ve sosyal demokrat projelerle olacaktır” dedi.

Alevilerin yok sayıldığını ifade eden Akpolat, Uludere gibi katliamlar, IŞİD’e yapılan yardımlar nedeniyle binlerce insanın öldüğünü ve iktidarın ‘çözüm’ dediği süreci samimi bulmadığını sözlerine ekledi.

Akpolat, “Genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu başbakanlığındaki CHP iktidarında, daha adil ve daha insanca yaşayacağınıza olan inancımla hepinizi selamlıyor, saygılarımı sunuyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“UZUN İNCE BİR YOLDAYIM…”

Aday adaylığını ilan ettiği gecede Aşık Veysel’in “uzun ince bir yoldayım” türküsünü bağlama çalarak katılımcılarla birlikte söyleyen Akpolat, seyircilerden büyük beğeni topladı.

Sanatçıların türkülerini seslendiği gece, plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Özgür Deniz KAYA-Kent Yaşam

 






















Editör: Haber Merkezi