Bakırköy Botanik Parkt’ta CHP’li kadınlarla kahvaltıda buluşan CHP İstanbul 3.Bölge Milletvekili Aday Adayı Şahanım Meter, kadın birliğine ve gücüne dair açıklamalar yaptı.

Programa CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner, İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanları ve Yöneticileri, mahalle temsilcileri, partinin emekçi kadınları ve çeşitli bölgelerden Kadın Milletvekili Aday Adayları katılarak, Şahanım Meter’e destek verdiler.

Programda konuşan CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner, kadınların siyasette daha çok yer alması gerektiğini vurgulayarak, “Şahanım Meter kardeşim ile CHP İl Kadın Kolları Yönetiminde başarılı çalışmalara birlikte imza attık. Çıkmış olduğu yeni yolda kendisine başarılar diliyorum. İnanıyorum ki yeni dönemde siyaset arenasında kadınlar daha etkin ve güçlü bir şekilde yer alacaktır” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’NİN CHP İKTİDARINA İHTİYACI VAR’

Daha sonra kürsüye gelen Şahanım Meter, “Sevgili yol arkadaşlarım yıllardır sizlerle birlikte çeşitli vesilelerle bir araya geldik. Kendi ilçem olan Esenyurt ve İstanbul il kadın kolu yöneticiliğindeki görevim boyunca bir çoğunuzla çalışmalarda birlikte mücadele ettik. İstanbul 3. bölge milletvekili aday adayı olarak aranızda olmanın onurunu yaşıyorum sadece bir onur değil aynı zamanda örgütüme, sevgili halkımıza ve siz yoldaşlarımıza karşıda büyük sorumluluktur” diyerek konuşmasına başladı.

“Siyasetin kadının bakışına, yüreğine, güzelliğine ihtiyacı var” diyen Meter, “Türkiye’nin umuda, yoksulluğu yenmeye, karanlıkları aydınlığa çıkarmaya, gerçek demokrasiyi inşa etmeye, özgürlüğe, eşitliğe, adalete hukuka, hakça paylaşmaya, istihdam yaratmaya, Aslında Türkiyenin CHP'nin iktidarına ihtiyacı var” dedi.

Alınan ön seçim kararını bir ‘demokrasi şöleni’ olarak niteleyen Meter, bu kararın CHP’nin iktidar yolunu açacağını söyledi.

‘BU PARTİYİ ŞAHLANDIRMAYA SÖZ VERİYORUM’

Demokrasi ve barış gibi mücadelelerin kadının siyasette alacağı rolle daha çabuk gerçekleşebileceğini belirten Meter, Yaşar Kemal’in “İnsan bu evrende yüreği kadar vardır” sözünü hatırlatarak, “Ben de bu ön seçimde kendimi sizlerin yüreğinin sesine bırakıyorum. Biliyorsunuz benim adım Şahanım Meter. Bu partiyi şahlandırmaya söz veriyorum” dedi.

Bir Azeri şairin “Gönlümün tahtında şahlık edirsen” dizesini okuyan Şahanım Meter, “Ben de sizlerin gönlünde bir yer edinebilirsem ne mutlu bana” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Özgür Deniz KAYA-Kent Yaşam



















Editör: Haber Merkezi