Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek 30 Mart 2014 yerel seçiminden bu yana sürdürdüğü görevinden istifa etti.

Aynı zamanda CHP İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi olup, grup başkanvekilliğini de yürüten Gökan Zeybek, yerel basın organlarına yaptığı açıklamada hiç kimsenin istifası altında değişik nedenler aramaması gerektiğini belirtip, AK Parti’lilerin de bu istifadan sevinmemesini istedi.

Sarıyer Belediyesi’nde Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Gökan Zeybek’in istifa edeceği yönündeki söylentiler yaklaşık bir haftadan beri Sarıyer’in siyasi kulislerinde dolaşıyordu. Hatta Sarıyer Belediye Meclisi’nin geçen hafta yapılan Haziran ayı toplantılarında da Zeybek’in istifa edeceğini söylediği belirtiliyordu.

Yapılan meclis toplantılarından sonra konuyla ilgili konuşup, görüş bildiren bazı meclis üyeleri ise, “Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek bu günlerde istifa edebilir. Başkan Şükrü Genç’in de bulunduğu grup toplantısında bunu açıkça söyledi” demişlerdi.

Geçen birkaç gün içinde Zeybek’in istifa edebileceği yönündeki iddiaların doğru olduğu Zeybek’in bugün verdiği istifa dilekçesi ile gerçeklik kazandı.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam) 

Editör: Haber Merkezi