AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, Sarıyer Belediyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Grubu’nu ziyaret etti. Ziyarette 250 bin seçmenin tamamının oyuna ve 350 bin nüfusa hizmete talip olduklarını söyleyen Bayraktar’ın ziyareti renkli görüntülere sahne oldu. Bayraktar CHP Meclis Grubu’nu 10 Şubat’ta yapılacak proje tanıtım toplantısına davet etti.

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’ın Sarıyer Belediyesi AK Parti ve CHP Meclis Gruplarını ziyareti sırasında renkli görüntüler ve ilginç diyaloglar yaşandı. AK Parti Grup Başkanı Nurettin Çelik’in 31 Mart’ta “Allah bize Salih Bayraktar’ın başkanlığını nasip etsin” temennisine CHPli bir Meclis üyesinin “Amin” demesi tebessümle karşılanırken, bazı Meclis üyeleri de İmar Barışı’nın mimarı olarak gösterilen Salih Bayraktar ile tapular konusunda fikir alış verişinde bulundu. Bayraktar da hiçbir zaman milletin duygularını sömürecek sözler vermediklerini ancak İmar Barışı’yla çözüme kavuşan mülkiyet probleminin tamamen bitmesi için tüm gayreti göstereceklerini kaydetti.

BAYRAKTAR: BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Ziyaret sırasında AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Grubu Başkanı Nurettin Çelik ile CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ve CHP Meclis Grup Başkan Vekili Nizamettin Günel birer konuşma yaptı. Bayraktar’dan önce söz alan Sarıyer Belediye Meclisi Başkan Vekili ve CHP Meclis Üyesi Hüseyin Coşkun, AK Parti İlçe Başkanlığı’na atanan Hüseyin Cevahiroğlu’nu tebrik ederken, Cevahiroğlu ile birlikte Reşitpaşa’daki engelliler okulu konusunda birlikte yaptıkları çalışmaları anlattı. AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’a da “Salih abi” diyerek hitap eden Coşkun, “AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Günaylı abi sürekli söyler “ben meclis üyesi olurum, olmam, yönetici olurum, olmam ama Sarıyer’de selamı birbirimizden esirgemeyeceğimiz sokaklar caddeler istiyorum” der. Abdullah abiyle aynı duyguları paylaşıyorum” dedi.

Coşkun’dan sonra söz alan Salih Bayraktar da, “Başkanım veda konuşması gibi duygusal bir konuşma yaptı. Ancak buradayız, daha çok birlikte çalışacağız” diyerek espriyle karşılık verdi.

KOMŞULUK KÜLTÜRÜNÜ GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ

Bayraktar, CHP Meclis Grubu’nda yaptığı konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Nazik davetiniz ve misafirperverliğinizden dolayı ayrıca çok teşekkür ediyorum. Biraz önce başkanım ifade etti. Gerçekten Sarıyer sayfiye yeriydi. Komşuluk ilişkileri muhteşemdi. Sarıyer böyle bir coğrafya. Buradaki yaşam çok kıymetli, çok değerli. Biz buradaki yaşamı önemsiyoruz. Bu zenginliği bizden sonraki nesillere de daha iyi bir şekilde aktarmak gibi bir sorumluluğumuz var. Bunu yerine getirmek adına buradayız” dedi.

Bayraktar, Sarıyer’de bir paradigma değişikliği için yola çıktıklarını belirterek “Siyasete nezaket ve ahlak getireceğiz. Siyasete dürüstlük getireceğiz. Samimiyet getireceğiz. Bu anlayışla yola çıktık. Siyasette üç şeye dikkat ederim. Samimiyet, vatandaşa çalım atmamak ve yaptığım işi en iyi şekilde yapmak” şeklinde konuştu.

TANITIM PROGRAMINA DAVET ETTİ

Dört buçuk yıllık bir zaman diliminde hayal projeleri Sarıyer’e kazandırdıklarını kaydeden Bayraktar, “İlçe başkanı olduğumda mülkiyet problemi karşımda duruyordu. Çözümü için 4 yıl uğraştım. Mağduriyet üzerinden siyaset yapmamak adına bu süreci gizli tuttuk. Hiçbir zaman seçim malzemesi olarak vatandaşların önüne getirmedik. Gece gündüz çalıştık ve sonunda yasayı çıkardık” dedi.

Bayraktar, Sarıyer Belediyesi CHP Meclis Üyelerini 10 Şubat günü TİM’de yapılacak olan proje tanıtım programına da davet ederek şunları söyledi:

“Bizim gönlümüz A partisi, B partisi, A kişisi, B kişisinin kazanması değil, Sarıyer’in kazanmasından yana. Önemli olan Sarıyer’in kazanımı ve geleceğidir. Biz bunun için buradayız. Omuzlarımızdaki yük gerçekten çok ağır. Bu yükü paylaşalım ve hep beraber taşıyalım.”

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi