AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Ebru Tekin Çetin, ilçe sınırları içine yerleştirilen baz istasyonlarıyla ilgili bilgi edinmek için Sarıyer Belediye Meclisi’nde verdiği soru önergesine doğru ve yeterli cevap alamamaktan yakındı.

Önergesinde baz istasyonlarının nerelerde olduğunu, hangi firmalara verildiğini, ne zamandan beri faaliyet gösterdiklerini ve bunlardan ne kadar ücret alınıp, bu ücretin ne kadarının tahakkuk ettirildiğini ve ne kadarının tahsil edildiğini sorduğunu belirten Çetin, kendisine verilen yazılı cevapta ise, “Belediyemize intikal eden baz istasyonlarıyla ilgili şikayet ve müracaatlar yetki sorumluluğu açısından 5809 sayılı Haberleşme Kanunu ve Yönetmeliği gereği değerlendirilmek üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na gönderilmektedir” dendiğini söyledi.

Mecliste aynı konuyla ilgili yaptığı konuşmada, “Verilen cevabın soru önergemizle uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır. Çok açık ve net olan sorularımızın yanlış anlaşıldığını umuyorum” diyen Çetin, bu nedenle aynı soruları yinelemek istediğini belirtti.

KAÇAK VERİCİLERE CEZAİ İŞLEM UYGULANDI MI?

Sarıyer’de yaşayan vatandaşların karşı çıkmasına rağmen, halen faaliyette olan bazı baz istasyonlarının çeşitli kılıflar uydurularak kamufle edildiğini ve bu şekilde vatandaşın gözünden kaçırılmak istendiğini de ifade eden Çetin, “Oysaki Belediye Başkanımız Şükrü Genç ‘halkın istemediği hiç bir şeye imza atmam’ demişti. Kule içine gizlenen ya da başka bir şekilde kamufle edilerek faaliyete geçirilen baz istasyonlarının ilçemizde bulunması, vatandaşın istemediği bir şeye onay vermiş olmak değil midir? Bu nedenle konuyla ilgili yeni bir soru önergesi veriyor ve şu sorularımın cevabını almak istiyorum; Sarıyer ilçesi içinde kaç baz istasyonu vardır, bunlar imar planına işlenmiş midir, Anayasa Mahkemesi kararı gereği kaçak duruma düşen ve dolayısıyla imar mevzuatına aykırı şekilde ruhsatsız hale gelen vericiler mühürlenmiş midir ya da bunların sahiplerine gerekli cezai işlemler uygulanmış mıdır?”

Sarıyer Belediye Meclis Başkanvekili CHP’li Hüseyin Coşkun ise Ebru Tekin Çetin’in eleştirisine karşılık, “İstanbul’da her üstgeçidin altına gizlenmiş baz istasyonu var. Bunlarla ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı’na bir teklif hazırlayın bir kalemde bitirir işi” dedi. (Tuncay DAĞLI –Kent Yaşam)





Editör: Haber Merkezi