CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Serhad Uslan Taksim Point Otel'de ulusal ve yerel basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda biraraya gelerek aday olup seçildiği takdirde hayata geçireceği projelerini ve Beyoğlu'nu nasıl bir cazibe merkezi haline getireceğini anlattı.

Uslan basın mensuplarıyla yaptığı sohbet sırasında, "Her türlü kamu yönetiminde esas aktör insandır. İnsan yoksa konuda yönetimi de yoktur. Temel yönetim felsefemiz önce insan kaynaklı ve özel yaşama saygı ile başlayacaktır diyen Uslan konuşmasına, “İnsanların yaşama alanlarının korunup kollanması, tanıdıkları bildikleri mahallelerinde yaşamlarını devam ettirmelerini, bu esnada yaşam kalitelerini arttırmalarını sağlayacak her türlü engelsiz, sorunsuz yüksek düzeyli bir yaşam sürdürmelerini sağlamakla mükellef olacağız. Bütün yönetim felsefemiz bu doğrular üzerine inşa edilecektir. Sosyal demokrasi ve dolayısıyla sosyal adalete olan tam inancımız sayesinde Beyoğlu’nu bir yaşam cazibe merkezi haline getirmekten çekinmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Beyoğlu'nda yaşanana kentsel dönüşüm sorununa yönelik çözümleri, ilçede yaşanan işsizliklik oranının yüzde sıfıra nasıl düşürüleceği, yaşlılara yönelik gündüz bakım evi, üniversite öğrencilerine burs, her mahalleye kreş, muhtarlara maaş gibi projelerini basın mensuplarıyla ayrıntılarıyla paylaşan Uslan, ayrıca ilk defa açıkladığı bazı projelerini ise şöyle sıraladı;

Galata Port Projesi'ni hayata geçireceğiz

Galata port eski bir proje bu proje İstanbul ve Türkiye için çok önemli bir projedir. Cruz limanları her zaman şehrin göbeğinde bulunur. Gemileri önce şehre yanaştırır ardından şehri gezdirirsiniz. Şu andaki Karaköy limanına imkansızlıktan dolayı gemiler gelmiyor. İnsanlar şehri görmeden Cruza binmezler Barcelona’da şehir içi plajları Cruz limanlarına çevirdiler ve su anda Cruz limanlarından dünyada en fazla yararlanan ikinci şehir oldu. Bizimde galata port kapsamında Karaköy limanını hatta Haydarpaşa limanını da bu projeye katarak çift Cruz limanı olan tek şehir İstanbul yapmalıyız. Galata Port projesi bizim olmazsa olmaz projelerimizden arasında yer almaktadır.

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı Projesi

Gezi parkının bütün Türkiye’nin sıkıntılarını anlatan bir eyleme sahip olduğunu ve dolayısıyla bunun uzun yıllar sembolleştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Uslan, “Taksim Meydanı ve Gezi Parkı Projesi kapsamında gezi parkının içerisine bir kürsü koyduracağız ve bu kürsünün mecliste kabul edilmiş dokunulmazlığı olacak. Iraya isteyen bütün vatandaşlarımız çıkarak içinden geçenleri söyleyebilecekler. Bu olay sayesinde tüm dünyanın dikkatlerini üzerimize çekeceğiz. Bu proje dünyanın Türkiye’deki demokrasi anlayışı hakkındaki önyargılarını kıracaktır. Taksim meydanına ise bir kule yapacağız bu kule taştan mı olur elektronik mi olur ona artık mimarlarımız mühendislerimiz karar verecekler. İnsanların bütün mutlu anlarında , özel günlerinde kendilerini ifade edebildikleri bir sembolize merkezini biz taksim meydanına dikeceğiz.” şeklinde konuştu.

AKM siyasete alet ediliyor

Uslan, “AKM maalesef siyasete alet ediliyor. Mustafa Kemal’in anısına saygı gösterilmesi gerekir. Siyasete o ya da bu şekilde alet edilmemesi gerekirdi. Cumhuriyet döneminde yapılmış bir esere saygı ve özen gösterilmesi gerekir. Eğer iş bize düşerse biz üstümüze düşen görevi yerine getirir Atatürk Kültür Merkezi için restorasyon ve yenileme çalışmalarını yapacak ve buranın ilelebet yaşamasını sağlayacağız. Bunun için gerekli bütçeyi de buluruz.” dedi.

Kazançsız vergi olmaz

Basın mensuplarının Beyoğlu'nda yaşayan esnafların masa sandalye ve eğlence vergisi ile ilgili yaşadığı sıkıntılara yönelik herhangi bir çalışma yapıp yapmayacaklarına yönelik sorusuna Uslan şu yanıtı verdi; Beyoğlu bir turizm ve kültür merkezi. Biz masa ve sandalyelerin tamamını daha modernize edilmiş ve yenilenmiş şekliyle yeniden dışarıya koyacağız. Eğlence vergisine gelince. Esnafımızın kazancının olmadığı bir yerde belediye olarak herhangi bir vergi talep etmemiz söz konusu olmaz. Çünkü bizler kazanılan paraya göre vergi alınması gerektiğine inanıyoruz. Kazançsız vergi olmaz kazanmadan vergi alınması esnafı zor duruma sokar.
 
FİDAN UĞUR -ERSİN ÖZTÜRK -KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi