İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhur İttifakı Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’la birlikte, Sarıyer’de halkın karşısına çıktı. Seçim otobüsü üzerinden Ayazağa Meydanı’nı dolduran vatandaşlara hitaben konuşan Soylu, Salih Bayraktar’ı övüp, “Dürüst bir adamdır, aynı zamanda da sözünün eri bir adamdır. Salih başkan tam anlamıyla yaman bir adam” dedi.

31 Mart yerel seçimleri öncesi seçim gezilerini sürdüren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sarıyer’de iki ayrı programda binlerce Sarıyerli ile buluştu. Soylu, akşam saatlerinde geldiği Sarıyer’de önce Ayazağa Meydanı’nda Cumhur İttifakı Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’la birlikte halka hitap etti, ardından da STK temsilcileriyle buluştu.

“SALİH BAŞKAN SARIYER İÇİN ÇIRPINDI”

Yaptığı konuşmada ülke sorunlarından söz edip, CHP’ye eleştirilerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Salih Bayraktar’la ilgili de övgü dolu cümleler kurdu. Soylu şunları söyledi:

“Ayazağalılar, benim buraya olan düşkünlüğümü biliyorsunuz. Çocukluğumdan, gençliğimden itibaren benim Ayazağa’ya bir düşkünlüğüm var. Ama benden daha düşkün olan bir adam var o da Salih Başkan. Salih Başkan düzgün bir adamdır. 4 buçuk yıl ilçe başkanlığı yaptı. Onunla, benim bir özelliğim var. Ben de Gaziosmanpaşa’da 4 buçuk yıl ilçe başkanlığı yapmıştım. Hakikaten Sarıyer için çırpındı. Defalarca bizi aramıştır. Sarıyer için her bakana ulaşmıştır. Hakikaten biraz fazla ama Sarıyer’in milliyetçisi bir adamdır. Hizmet getirmek için büyük çaba ortaya koydu. Dürüst bir adamdır, aynı zamanda da sözünün eri bir adamdır. Salih Başkan tam anlamıyla yaman bir adamdır. Ne olursunuz size bir şey söyleyeyim. 5 yıl Salih Başkan belediye başkanı olsun, 5 yılda Ayazağa şenlenecek, Sarıyer de şenlenecek. Hizmetlerle bütünleşecek, destan ortaya koyacak destan. 

“SALİH BAYRAKTAR’IN EMRİNDEYİM”

Burada size başka bir sözüm var. Ben hem Salih Bayraktar’ın emrindeyim, hem de Ayazağa’nın emrindeyim. Hani bazı adamlar için derler ya, bu adam çok yetenekli bir adamdır, elinden her iş gelir. Şapkadan tavşan çıkartır. İdam sehpasından adam alır. İşte Salih Başkan, samimiyetiyle gayretiyle, mücadelesiyle böye biridir. Siz ona bir ehliyeti verin, görün bakalım Ayazağa’da neler olacak. Vizyonlarını projelerini her şeyini ortaya koydu. Göreceksiniz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Binali Bey, burada da Salih Başkanla beraber 5 yıl destansı hizmetler verilecek..”

“SİZİ ALDATARAK SİYASET YAPTILAR”

Mitingde Ayazağalılara seslenen Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar da, “Ayazağa’nın ne kadar ihmal edildiğini biliyorum. Vizyon projelerle Ayazağa’ya hizmet etmek için belediye başkan adayı olarak karşınızdayım” dedi. Bayraktar şöyle devam etti:

“Değerli dostlar 4 buçuk yıldır nelerle mücadele ettiğimizi bir bilseniz. Fitneyle, fesatla, kandırmayla, aldatmayla, yalanlarla hepsiyle mücadele ediyoruz. Allah’ın izniyle doğruluk, dürüstlük enin sonunda kazanacak. 31 Mart günü bu anlayışı, bu yönetimi, tarihin karanlığına gömmek bizim boynumuzun borcudur. Sarıyer’imizi Cumhur İttifakı adayıyla, Cumhur ittifakı meclis üyeleriyle buluşturacağız. Sarıyer’i hak ettiği yere getireceğiz. Sarıyer tarihin ve medeniyetin aynası. 50 yıllık dostluk ve komşuluk ilişkilerinin yaşandığı bir ilçe. Son zamanlarda neredeyse bu değerlerin yok olma derecesine geldiğine şahitlik ediyoruz. İşte biz bu değerlerin ne kadar kıymetli olduğunu Sarıyer’de yaşamış insanlar olarak biliyoruz. Bu değerleri yeniden canlandırmak için belediye başkanı adayı olarak huzurunuzdayım.”

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi