Geçtiğimiz günlerde DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Erhan Erol, yaşaşanan mülteci krizinin sorumlusu olarak dönemin Başbakan’ı Ahmet Davutoğlu’nu göstererek “Daha evvel ‘Cuma namazını Şam’da Emevi Cami’nde kılacağız.’ dedi. Başımıza öyle işler açtı ki. Bu memleketteki 6 milyon sığınmacının sorumlusu odur. Sanki memlekette cami yok Şam’da cumaya gideceğiz. Bir derdimiz oydu. Şimdi de bağırıyor, sanki sözün değeri ve önemi bağırınca artacak.” demişti. Erol’un sözlerine karşılık Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin “Google’layarak ‘Emevi Camii’ sözünün Ahmet Davutoğlu’na ait olmadığını iki saniyede öğrenebilirdiniz. Genç bir danışman ile çalışmanızı tavsiye ediyorum.” demişti.  İki parti arasındaki Suriyeli gerilimi şimdi de genel başkanları seviyesine yükseldi.

BABACAN: SURİYE MESELESİNİN BAKANLAR KURULU'NDA HİÇBİR ZAMAN GÜNDEME GELMEDİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, geçtiğimiz hafta Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlamış ve Ahmet Davutoğlu'na yönelik olarak Suriye meselesinin Bakanlar Kurulu'nda hiçbir zaman gündeme gelmediğini ifade etmişti.

Ali Babacan'dan ittifak açıklaması - Son dakika haberleri

DAVUTOĞLU: SURİYE VE IRAK KONUSU HER MGK'NIN DAİMİ KONUSUDUR

Dün akşam Fatih Altaylı'nın konuğu olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise Babacan'ın bu sözlerine yanıt verdi. Davutoğlu, "O açıklamaları hayretle, şaşkınlıkla ve üzüntüyle izledim. Çünkü Suriye ve Irak konusu her MGK'nın daimi konusudur. Bütün Bakanlar Kurulu toplantılarında da değişmeyen gündem maddelerinden biri dış politikadadır. Benim bakanlık yaptığım dönemde de Ali Bey'in bakanlık yaptığı dönemde de sonraki dönemlerde de mutlaka Dışişleri Bakanı bilgi verir. Bunlar stratejik konulardır." KENT YAŞAM

Ahmet Davutoğlu, Soylu'nun iddialarına yanıt verdi

Editör: Haber Merkezi