Siyaset arenasının yeni üyesi olan Tuğra Partisi parti yönetiminin uzun uğraşları sonucundan evrak tesliminin sürecini tamamlamasının ardından kamuoyuna tanıtıldı. Cumartesi günü Holiday Inn Istanbul Airport otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Tuğra Partisi Genel Başkanı Hatice Çelik İlközen partisinin yol haritasının yanı sıra eğitim, adalet, ekonomi ve devlet politikaları gibi birçok konuya değindi.

“TUĞRA PARTİSİ HER DAİM İNSAN HAKLARINI KORUYAN SİYASİ PARTİDİR”

Partisinin kuruluş amacını açıklayan İlközen, “Tuğra Partisi hak kavramını en üst değerde tutan iman ve ahlak değerlerine sahip çıkan, her daim insan haklarını koruyan siyasi partidir. Amacımız Atatürk’ün muasır medeniyetler hedefine ulaşmak, yeni bir çağ açmak, toplumun dini ve kültürel değerlerine sahip çıkmak, milletimizin birlik ve beraberliğini koruyarak huzur ve barış ortamın devam ettirmektir.” dedi.

“ÜNİVERSİTE SINAVLARINI KALDIRIYORUZ”

Eğitim politikalarını açıklayan İlközen, “Ahlaki değerlerin önemsendiği maddi ve manevi kalkınma için eğitim projeleri yapılacaktır. Milletimize göre bir eğitim sistemi kurulacak önce ahlak gelecek. Geleceğimiz olan çocuklarımız asrın gereği olan çok gelişmiş bir sistem ile geleceğe hazırlanacaktır. Çocuklarımızın kendilerine uygun mesleğe yönelmeleri yeni programlarla daha erken sınıflara çekilerek doğru karar vermeleri sağlanacaktır.   Eğitimde branşlaşmaya önem verilecek meslek okulları ve sanayi işbirliği, üniversiteler ve sanayi iş birliği kurularak aktif piyasayla bütünleşmesi sağlanacaktır. Tüm liseler teknik lise olacaktır.  Öğrencilerimiz yeteneğine göre liselerde okuduktan sonra direkt üniversiteye geçiş yapacaklardır. Üniversite sınavlarını kaldırıyoruz.” dedi.

Üniversite sınavı kalkacak mı? Son dakika YKS kalkıyor mu? - Son Dakika  Milliyet

ÜNİVERSİTELER ATEİST-DEİST YETİŞTİRİYOR

“Halkıma soruyorum bizim kimliklerimiz kayıp bulan var mı?” diyen İlközen “Biz Türk - İslam cumhuriyetinde yaşıyoruz kimliklerimize baktığımız zaman dinimiz yazmıyor. Yeni nesil hangi dine mensup olduğunu eğer aile yetiştirmezse bilmiyor. Üniversiteler ateist-deist yetiştiriyor. Allah’a inanmıyor, peygamberini bilmiyor. Çok yazık. Bu ülke nereye gidiyor? Tuğra inşallah doğruluğa gitmesini sağlayacak, bütün gençlerimizin elinden tutacak ve hangi dine mensup olduğunu öğretecek.

“TSK İÇERİSİNDE SINIF AYRIMLARI ORTADAN KALDIRILACAK”

Askeri okullara da değinen İlközen, “Askeri okullar modern çağın koşullarına göre yeniden düzenlenecek ve üst düzey teknolojiyle donatılarak eğitimine devam edecektir. Askeri okullar orta öğretim sonrası akademik düzeyde en az dört yıl olmak üzere eğitim verecek. İlk mezuniyette herkes aynı seviyede rütbeye sahip olacaktır. TSK içerisinde sınıf ayrımları ortadan kaldırılacak ve ilerleyen meslek hayatındaki başarılarına göre rütbe ve terfi alacaklardır.” dedi.

TSK'nın yurt dışındaki en fazla askeri 40 bin asker ile KKTC'de

“TEMEL İHTİYAÇLARDA VERGİ EN AZA İNDİRİLECEK”

Ekonomi hakkında politikalarını açıklayan İlközen, “Asgari ücret yoksulluk sınırının altında olmayacak İstanbul’da yaşayan bir asgari ücret alan bir vatandaşım geçimi çok zor. İnşallah biz bunların hepsini düzelteceğiz. Aynı statüye sahip çalışma koşulları birbirinde farklı kamu, TSK, emniyet, sağlık ve eğitim personelleri arasındaki ücret adaletsizliği, özlük hakları ve gelirleri konusunda düzenlemeler yapılacaktır.  Barınma, beslenme, giyimde temel ihtiyaçlarda vergi en aza indirilecek. Birinci ve ikinci el araç satışında yeni düzenleme getirilecek. Bölgesel kalkınma projeler üniversite özel sektör ortaklığı uluslararası şirket ve projeler yapılacak ve bunlar uygulamada devlet olarak desteklenecektir. Devlet ihale yasası yeniden düzenlenecek devlet adına yapılan her türlü harcamalar şeffaf bir denetim olacaktır. Her şeyimiz açık.” dedi.

Vergi borcu yapılandırmasında detaylar belli oldu - Turizm Günlüğü

“VERGİ ADALETİ SAĞLANACAK”

“Ülkede vergi adaleti sağlanacak.” Diyen İlközen “Devletin vergi gelirlerindeki kayıpların önlemesi için her türlü tedbirler alınacaktır. Toplanan vergiler her bir yurttaşa eşit yansıyacak yatırımlar yapılacak devletin gelirleri uygun yerlerde faydalı ihtiyaçlarda kullanılacaktır.” ifadelerini kullandı.

 “TARIM ÜRÜNLERİ PAZARLAMA AĞINDAKİ ARACI KİŞİLER VE KURUMLAR KALDIRILACAK”

Tarım ve hayvancılık sektörüyle ilgili politikalarını aktaran İlközen, “Hayvancılık ve tarım şirketleri için entegre tesisler kurulacak gerekirse dünya ülkeleriyle ortak projeler gerçekleştirilecek devlet teşvikleri artırılacak ve acil şekilde dağıtılacak. Dağıtılan teşviklerin verimli kullanımı konusunda denetimler yapılacaktır. Tarımda temel girdiler ucuzlatılacak bu nedenle temel gıda maddelerinin uygun fiyata satışı gerçekleştirilecek. Tarım ürünleri pazarlama ağındaki aracı kişiler ve kurumlar kaldırılacak,  hal yasası yeniden düzenlenecek. Tarımda mazot, araç, gübre ve tohum maliyeti azaltılacaktır. Devletin elindeki hazine arazileri tarım ve hayvancılık için değerlendirilip halkımıza iş sahaları açılacak. Gıda güvenliğinin temeli sağlanacak GDO’lu ürünler yasaklanacaktır.” ifadelerini kullandı.

Traktör Genişletilmiş Kasko Sigortası | Tarım Sigortaları | Sigorta &  Emeklilik | Girişimci | Ziraat Bankası

“TÜRK MÜSLÜMANLAR ‘TÜRK DEVLETLER BİRLİĞİ’ ALTINDA TOPLANACAK”

Dış ilişkiler noktasına da değinen İlközen, “ Ülkemiz dış ilişkilerde Tacikistan, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tataristan, Rusya’daki Müslümanlar, Moğolistan, Dağıstan Müslümanları, Çeçenistan gibi birçok Türk Müslümanlar ‘Türk Devletler Birliği’ altında toplanacak. Avrupa Birliği, NATO, Birleşmiş Milletler, Varşova Paktı, Karadeniz İşbirliği Teşkilatı gibi oluşumlar ile ortak hareket edilmesi halinde bize ne faydası var ne zararı var gözden geçireceğiz. Türkiye’nin üzerindeki baskılar kalkacak.” dedi.

“BÜTÜN MAHKEMELER ADİL VE ÇABUK KARAR VERECEK”

Adalet sisteminin gözden geçirileceğinin altını çizen İlközen, “Adalet, milletin devlete olan güveninin temelidir. Bu yüzden adalet sisteminde daima haklıyı koruyacak adımlar atılacaktır. Devletin dini adalettir. Adalet olmayan bir devlet dinsiz devlettir. Kaybolan adaleti bulup halkımıza teslim edeceğiz.  Adaletin sistemi gözden geçirilecek ve bütün mahkemeler adil ve çabuk karar verecek. Çünkü bir mahkemeye gidiyorsunuz bir dava 17 yıl bile sürebiliyor. Bu durumun ekonomiye zararı ülkemize yansıyor. Yepyeni kişiler atayacağız, hukuku daha rahata kavuşturacağız. Çoğu konuda tahkim heyeti kurulacak teşvik edilecek arabuluculuk daha çok geliştirilecek.  Davada geciken kararların daha hızlı ve daha güvenilir olması da sağlanacak. Suçları da azami şekilde düşüreceğiz.” dedi.

Mahkeme dava dosyası sorgulama nasıl yapılır? – Sözcü Gazetesi

“SÖZDE DEĞİL ÖZDE PARTİYİZ”

İlközen konuşmasının sonunda, “Şöyle bir bakıyorum siyasetçi arkadaşlarımıza, birbirleriyle horoz dövüşü yapıyorlar. Benim halkıma yapabileceklerini söyle. Birbirinin adını lekeleyerek bir yer gelmeye çalışma. Yap halkım görsün, desteklesin.  Halk ekonomi düzelsin istiyor, sağlık istiyor, refah ve huzur istiyor. Bu arkadaşların yaptıkları tuğra partisinde görülmeyecek. Biz sözde değil özde partiyiz.” ifadelerini kullandı. İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi