MHP Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Av. Fethi Ahmet Arpaslan tarafından sevgi ve coşkuyla karşılanan DP ekibine; seçim çalışması kapsamında esnaf ziiyaretine çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Mustafa Fazlıoğlu ve ekibi de katıldı. CHP heyetinin başarı dileklerinin ardından ayrılması ile MHP ve DP görüşmeleri gerçekleşti.

'Dilde değil, elde birlik yapanlar güçlü olur'

"Var olmak akıl, kalp, gönül ve el birliği ile oluyor. Kalbini, aklını, yüreğini, bileğini, elini birleştirenler, dilde değil, elde birlik yapanlar güçlü olur" diyerek konuşmasına başlayan MHP Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Fethi Ahmet Aparslan, "Hepimiz Zeytinburnu için çalışıyoruz, çünkü burada yaşıyoruz. Etrafımızdaki büyük yapılara birileri Zeytinburnu adını verdiremese de, birileri 16/9'ları görmezden gelip küsse de, kendi hesaplarına binaları dikip Zeytinburnu ismini verdirmese de, duvarlara marka olarak yazdıran ama gerçekte marka oldurtamayan bu idarecilerden kurtulmanın zamanını geldiğini bu birliktelik gösteriyor. İçimiz hak, dışımız halk. Halka hizmet hakka hizmettir. 'İnsanı yaşatki devlet yaşasın' sözünün arkasındayız. Demokrat bir tavırla, milli bir duruşla, net bir Zeytinburnu aidiyet şuuru ile hizmete talibiz. Sizinle birlikte olmaktan, bir olmaktan onur ve grur duyuyorum" diyerek Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı İlhan Pehlivan ve Süleyman Uluocak'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

'Sorunları başkan adayları tartışsın'

"Demokrat Parti camiası olarak kendimize yakın hissettiğimiz Milliyetçi Hareket Partisi çalışmalarına destek ve nezaket ziyareti yapmak için" diyerek konuşmasına başlayan Süleyman Uluocak, "Demokrasinin vazgeçilmez unsurları siyasi partilerdir. Güçlü demokrasi için, güçlü siyasi partiler gerekir ki devam etsin. Şimdi büyük ve güçlü bir iktidar var. Güçlü bir iktidar demokrasinin işlemesine engel oluyor. Milliyetçi Hareket Partisi'ni ve Demokrat Parti'yi verdiği demokrasi mücadelesi için tebrik ediyorum. Bizler adaylardan çok, siyasi partilerin liderlerini görüyoruz. Biz isterizki Zeytinburnu Belediye Başkan Adayları, A. Fethi Alparslan, İlhan Pehlivan, Mustafa Fazlıoğlu, Murat Aydın ve diğer parti adaylarımızla basının önünde ve halkın şahitliğinde Zeytinburnu'nun, İstanbul'un sorunları tartışılsın. Zeytinburnu Belediye Başkan Adaylarını Zeytinburnu'nun sorunlarını tartışıp, ortak sorunlara ortak çözüm bulmak adına basın eşliğinde sohbet etsin. Zeytinburnu'nun sorunları tartışılırsa çok daha güzel sonuçlar alınacağına inanıyorum" diye konuştu.



'Yeşilköy yıkılırsa orası betonlaşacak'

Süleyman Uluocak, "Hep birlikte yaparsak, hep birlikte sahip çıkarız" diye devam ettiği konuşmasında şunlara değindi; "30 Mart akşamı kim sandıktan çıkarsa saygı gösterip, tescil edeceğiz. Bize düşen demokrasinin tecelli etmesi için, sandığa arkadaşlarımızı götürmektir. Önceliğimiz Zeytinburnu olmalı. Elbette iyi şeyler de oluyor. İyileri söylemekle mükellef olan biz değiliz. Biz eksikleri söyleyeceğiz. 3. Havalimanı yapılmamalı, buna ihtiyaç yok. Yeşilköy Havalimanı'nı yıkılınca boşalan arsaya TOKİ bina yaparak oraları betonlaştıracak.Göz göre göre İstanbul'un havasını suyunu kesemeyiz. Bir şey yapılmasına karşı değiliz, ihtiyaç olmayan birşeyin dayatma ile yapılmasına karşıyız."
Ulusal medyanın bir iki siyasi parti tarafından bölüşüldüğünün altını çizen Uluocak, Milliyetçi Hareket Partisi'nin Kazlıçeşme mitingini hiç bir kanalın göstermediğini, Başbakanın hükümeti ilgilendiren bir konu olmamasına rağmen il başkanları ile yaptığı toplantıyı 23 kanalda canlı yayınlandığını hatırlatarak, "Bununla mücadele etmek mümkün değil. Yerel basınımıza bu anlamda sesimizi duyurdukları, halka indikleri için teşekkür ederim" diyerek sözlerini noktaladı.

'Değerlerimizi kendi ayaklarımızla çiğniyoruz'

Ziyaret toplantısında söz alan Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı İlhan Pehlivan'da 50 yıldır Zeytinburnunda yaşadığını belirterek; "Kültür diyoruz, islamiyet diyoruz, kendi değerlerimizi kendi ayaklarımızla çiğniyoruz. Zeytinburnumuzun ismini kullanmayan iktidar var karşımızda ve bizim kültürümüzü yozlaştırıyor. Önemli olan yaşadığımız çevredir. Kentsel Dönüşüm adı altında kaldırımlarımızı yıkıp yenisini yaptılar, parasını bizden aldılar. Yol yaptılar, parasını bizden aldılar. Bedelini ödediğimiz her şey bizimdir. Birlikte sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı ve tüm adaylara çalışmalarında başarılar diledi.

Selvi Sarıtaç

Editör: Haber Merkezi