Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı basın açıklamasıyla İyi Parti'den istifasını duyuran Ümit Özdağ, partinin kuruluş amacından ve hedeflerinden uzaklaştığını belirtti.İyi Parti'nin 20 Eylül 2020'de yaptığı olağan kongresinde Atatürk çizgisindeki milliyetçilerin tasviye edildiğini dile getiren Özdağ, tasviye edilenlerin yerine FETÖ'cülerin getirildiğini iddia etti.  

ÖzdağI'n "Akşener'e karşı bir genel başkanlık mücadelesi içinde olmadım. Asla parti içi muhalefet yapmadım. Akşener, FETÖ ile mücadelemden rahatsız oldu. Bu parti kurulurken Türk milliyetçilerine verdiğim bir söz vardı." sözleri yeni bir parti kuracağı iddialarını güçlendirdi.

Özdağ açıklamasını şöyle sürdürdü:

 "Bütün yapmış olduğumuz uyarılara rağmen, devam etmektedir.HDP'yle Anayasa çalışmalarını yürüten Bursa Milletvekili Ahmet Erozan'ın yönettiği İyi Parti Diplomasi Akademisi'nde İstanbul İyi Parti İl Başkanı'nın eniştesi ve 2010 senesine kadar Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi'nde komiser olarak çalışan ve 2010 sonrasında FETÖ'cü polislerin diğer devlet kurumlarına kaydırılması çerçevesinde Yurt Dışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu'nda göreve başlayan ve 3 kez FETÖ'den soruşturma geçiren kişi 'Fırat Yaldır' konferans verecekmiş.Hayırlı olsun, Ahmet Erozan'a da, yeni İyi Parti'ye de bu yakışıyor.  Demek ki artık FETÖ'den soruşturma geçirenlerin İyi Parti kadrolarına ders verdiği dönemi de başlattınız."

"Akşener FETÖ ile mücadeleden rahatsız oldu

"Meral Akşener, FETÖ ile mücadelemden rahatsız oldu. CHP'li belediyelerden gelen çantalara onurunuzu sattınız. İyi Parti CHP'nin uydu partisi haline geldi."

Editör: Haber Merkezi