Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa; İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Başsavcı İsmail Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, ilçe protokolü ve basın mensupları davetli olarak katıldı. 30 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde aday olmayan Başkan Yeniay, programda ilçe protokolüyle de vedalaştı.

'Küçükçekmece'ye hizmet etmek mutluluktu'

Tanıtım ve veda toplantısında 10 yıl boyunca Küçükçekmece'ye hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Aziz Yeniay; "Burada çok güzel hatıraları geride bırakıyoruz.2004'te göreve geldiğimizde iki hedefimiz vardı; çağdaş, yaşanılabilir, modern bir kent inşa ederek, o kenti yaşatacak kentliyi ihya etmek. Bunu başarmanın yolu yoksullukları gidermekten geçiyor. Küçükçekmece Allah'ın özenle yarattığı kentler içinde. Ama kirletmişiz. Burada yerel yöneticilerin görevi, kent kimliğini oluşturmaktan da geçiyor. O yüzden eğitim, kültür, sanat, spor, çevre, sağlık yatırımları ve yoksulluğun giderilmesini ön planda tuttuk" diye konuştu.



'Yatırımları yaparken paramız yoktu'

Küçükçekmece'de Arenamega Gösteri Merkezi ve Türkiye'nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası gibi önemli projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Yeniay; yatırım yaparken planlama, strateji ve vizyonel yaklaşımla doğru yol haritası oluşturmanın önemine dikkat çekti. Başkan Aziz Yeniay, şöyle konuştu; "Bu yatırımları yaparken para araçtır. Küçükçekmece'de son 10 yılı planlarken para bizim için öncelik olmadı. Doğa dostu yeni binamıza başlarken paramız yoktu. Arenamega'ya başlarken de paramız yoktu. Küçükçekmece Belediyesi'nin kendi imkanlarıyla bu ilçeye yaklaşık olarak 1,5 kattrilyon üzerinde yatırım yapıldı. Bu kaynak, bu ilçenin, bu halkın kaynağıdır."

'Binamızın deprem riski yok'

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, yaklaşık 2 yıl önce temelleri atılan ve mimarisi, altyapısı, verimli enerji kullanımı ile doğa dostu ve örnek bir proje olan kamu binasının özelliklerini sıralarken de şu ifadeleri kullandı; "Binamız, yüzde 35 enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca yılda yaklaşık 350 ton daha az karbon salınımı sağlayan bir bina. Gelecek nesillere farkındalık sağlaması açısından da önemli. İnanıyorum ki, örnek alınacak bir bina olacak. Bundan sonra da yeşil bina sayısı artacak. Binamızın deprem riski yok. 100 -150 yıl yaşayacak bir bina inşa ettik."



Yeniay ilçe protokolüyle vedalaştı

Yeni hizmet binasının tanıtan konuşmasının sonunda konuklarıyla vedalaşan Aziz Yeniay, sözlerini şöyle noktaladı; "Meclis üyesi arkadaşlarımız, memurlarımız, tüm çalışma arkadaşlarımızla Küçükçekmecemize hizmet ettik. Yüzlerce eser bırakıyoruz. Küçükçekmece halkına bize çalışma imkanını verdikleri için, çalışma arkadaşlarıma da emekleri için teşekkür ederim. Eminim bizden sonra gelen arkadaşlarımız da bu hizmetleri aynı şekilde devam ettirecektir."
 

Editör: Haber Merkezi