Beyoğlu Belediyesi’nin 2022 yılı performans ve bütçe görüşmeleri Ekim ayı meclis oturumunun üçüncünde yapıldı. Belediye’nin öngörülen 450 milyonluk bütçesine CHP ve İYİ Parti Meclis üyeleri ‘Hayır’ Ak Parti Meclis Üyeleri ise ‘Evet’ dedi. Bütçe oy çokluğuyla mecliste kabul edildi. Bütçe ile ilgili sunum yapmak üzere kürsüye çıkan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, konuşmasının önemli bir bölümünü Hükümet’in ve bakanlıkların Beyoğlu’nda hayata geçirdiği projeleri anlatmaya ayırdı.

‘Hükümetin desteğiyle de olsa ilçemize önemli hizmetler yaptık’

Muhalefetin, daha önce planlanan bütçelerle ve şimdilik öngördüğünüz 450 milyonluk bütçe ile ne yapacaksınız? Şeklindeki eleştirel sorusunu, ‘Biz gündüz nüfusu ile gece nüfusu arasında uçurumlar olan bir ilçede 450 milyonluk bütçe ile bu projelerin hiçbirini hayata geçiremezdik. Bu projelerin çoğu bakanlıkların bütçesiyle hayata geçmiş projeler. Ama çoğu bizim önerilerimiz ve çevremizi değerlendirerek ilçemize kazandırdığımız hizmetlerdir’ diye yanıtladı. Bir belediye başkanının hükümetin desteğiyle bile olsa ilçesine hizmet etmeye çalışmasının eleştirilecek bir tarafı olmadığını belirten Yıldız, ‘Bütçemiz ortada Beyoğlu ilçemizin çok önemli sorunları var. Kentsel dönüşüm sorunumuz var. Sizce belediyenin bütçesiyle Beyoğlu’ndaki kentsel dönüşüm sorununu çözebilir miyiz? Beyoğlu’ndaki kentsel dönüşüm sorunu katrilyonca maliyeti olan bir sorun. Bu yüzden biz uzlaştırmacı ve aracılık görevimizi halkımızdan yana en iyi şekilde yürütmeye çalışıyoruz’ dedi.

Bütçenin önemli bir bölümünün temizlik için yapılacak giderlere ayrıldığını belirterek Beyoğlu’nda bazı mahallelerin hiç temizlenmediğini ve çöplerin toplanmadığı ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Yıldız, ‘Pandemi dönemi ve şimdi olmak üzere Beyoğlu’nun sokakları pırıl pırıldı. Vatandaşlarımız en çok temizlik konusunda bizleri takdir etti. Sokaklarımızın temizlenmediğine yönelik eleştireler gerçeği yansıtmamaktadır’ dedi.

Bütçe sunumu soru cevap şeklinde geçti

Beyoğlu’nu kültürel açıdan kuraklaştırdınız eleştirilerine de yanıt veren Yıldız, ‘Atatürk Kültür Merkezimiz başta olmak, kütüphanelerimiz, sinemalarımız ve özellikle de müzelerimiz. Sorarım size Beyoğlu’nda kaç tane müze var biliyor musunuz? Kırk tane müzemiz var. Beyoğlu dün olduğu gibi bugün de kültür ve sanata başkentlik yapacak niteliğinden hiçbir şey kaybetmemiştir’ dedi.

CHP ve İYİ Parti Meclis üyeleri ile kürsüye çıkan Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız arasında geçen karşılıklı soru-cevap şeklindeki bütçe sunumunun ardından 2022 yılı performans ve bütçe raporları oylamaya sunuldu. Beyoğlu Belediyesi 2022 yılı bütçesi AK Partili meclis üyelerinin oy çokluğuyla mecliste kabul edildi. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi