Nuh’un gemisini buldular. Ne heyecan verici bir müjdeydi. Ağrı Belediye Başkanı  artık dünyanın gözünün Ağrı’ya çevrildiğini söyledi. Dünyanın 8. harikasıdır. İnanç turizminde patlama bekliyoruz dedi. Böylece bölgemizde işsizliğin önüne büyük ölçüde geçilecektir dedi. Fakat bulunan kalıntı 12 metre  büyüklüğündeydi. Sanırım gergedan enine, zürafa dikine sığmıştı..

Zonguldak’ta kömür buldular.  Aslında 1822 den beri Zonguldak da kömür vardı. Daha çok buldular. Bu kadar bol kömür olmasına rağmen Güney Afrika’dan, Sibirya’dan , Kolombiya ‘dan kömür getirdiler. Kendi kömürümüzden ziyade ithal olanı kullandırdılar. 
Daha fazla kömür için daha fazla emek, daha fazla iş gücü gerekmesine rağmen maden işçi sayısı 16 binden 7 bine düştü...
“Biz yaparız , onlar yıkar” diye seslendikleri yerlerde  bize ait madenler , fabrikalar tek tek satıldı. 
Türkiye yüzölçümünün yüzde 19‘u kadar olan 150 bin kilometrekarelik maden sahasının tapularıyla birlikte 26 Anglo-Amerikan şirketine satıldığını biliyor muydunuz? Dünyada hiç bir millet fabrikalarının, boğazlarının, maden ocaklarının, evinin barkının , toprağının  bu denli büyük ölçüde satılmasına müsaade etmez. 
Milleti millet yapan kavram vatan sevgisidir. Malı mülkü satılan memlekette çıt çıkmıyorsa, Katar’ın Kanal İstanbul bahanesi ile İstanbul’u ada haline getirip alması normaldir...

Tuz Gölünün altında , Van gölünün üstünde doğalgaz buldular. Tuz Gölünün altındaki depoyu gezdim diye haber yapan yandaş medya bile oldu. Her seçim öncesi memlekette değerli madenler keşfediliyordu. Son bulunan doğalgazın 2023’e  kadar kullanılamayacak olmasının sebebide budur.

Cudi’de petrol buldular. Tam da o sırada çözüm süreci gündemdeydi. Petrol bulma çalışmaları daha da hızlandı. “Kuyu umut veriyor. Beklenenin üzerinde petrol bulmanın sevincini yaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde kuyuda yapılacak test çalışmalarının ardından, üretim kapasitesi de belirlenecek.” Dendiğinde yıl 2013 dü, yedi senedir bekliyoruz. 

Giresun’da altın bulundu. “Bölgede yüksek oranda altın, kurşun ve çinko vardı. “Çalışmaları takip ediyoruz. Altınla ilgili yapılan analizlerde, özellikle belirli bölümlerde rezervin mükemmel olduğu ortaya çıktı” dediler. Bir gıram altın elimize geçmedi...

Kayseri’de 9 trilyon dolarlık Neptinyum buldular. Oysa doğada bulunmuyordu. Yapay olarak üretilebilen bir elementti sadece. Nükleer reaktörlerde plütonyum üretiminde bir yan ürün olarak kullanılıyordu.
O sırada Akkuyu’ya, Sinop’a ve İğneada’ya Nükleer santral kurulması konuşuluyordu...

Millet olarak değerli doğal zenginliklerimizin keşfedilmesine elbette mutlu oluruz. Fakat hiç okuma yazma bilmeyen bile doğalgazın defalarca bulunmasına rağmen , evine gelen doğalgaz faturasının ne olduğunu anlayabiliyor. 
Yani diyeceğim şu ; doğalgazın bulunduğuna inandırırsınız da , oy atmaya inandırır mısınız orasını bilemem.

EVRİM ŞENER TOK