CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün ve Spordan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya’nın ev sahipliğinde İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen kahvaltılı toplantıya, CHP Beykoz İlçe Yöneticileri, CHP Beykoz Belediye Meclis Üyeleri, Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği(BİSK) Başkanı Asım Özdemir ile Beykoz’da faaliyet gösteren Spor Kulüpleri’nin temsilcileri katılım gösterdi. Kulüplerin kanayan yaralarını sarmak için sıcak ve samimi olarak sorunlar konuşuldu.

Kulüp yöneticisinin fikirlerini beyan ettiği toplantıda konuşan Beykoz Amatör Spor Kulüpleri (BİSK) Dernek Başkanı Asım Özdemir, "Buradaki sorun bizlerin muhatap olarak alınmaması diyalog kurulmamasıdır. Bizler spor camiası olarak yalnız bırakıldık. Biz ücretsiz bu topluma gençlerimize hizmet eden vatandaşlarız. Bütün kulüp başkanlarının önünde saygıyla eğiliyorum. Biz sporu dün öğrenmedik. Biz sporu doğduğumuzdan beri yapmaya çalışıyoruz. Sporu çok iyi biliyoruz. Buradan da biraz sitemde bulunmak istiyorum. Muhalefet bize sahip çıkmadı, iktidar bize sahip çıkmadı bizler bir şeyler yapmaya çalıştık fakat yeterli olmadı.” ifadelerini kullandı.

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün de konuşmasına, "Faydalı ve iyi bir toplantı olduğunu hissettim. Bu yüzden tüm konuşmacılara öncelikle teşekkür ediyorum" ifadeleriyle başladı.

Düzgün, "Şunu söylemek istiyorum ki siyaset dünyanın en büyük gücüdür. Birisi papazı bırak diyor papaz bırakılıyor. Birisi ise Esad’la konuş diyor konuşuyorsun. Yani siyaset bu kadar önemli bir güç. Paşabahçe Spor Kulübü Başkanı Çoşkun Okur kardeşimin "biz siyasetin bir parçası olmuyoruz" lafına katılmıyorum. Sizler siyasetin bir parçasısınız. Burada yaşıyor ve oy kullanıyorsunuz. Toplum lehine işler yapıyorsunuz, buna mecbursunuz." dedi.

Çuvaldızın iki tarafa da batırılması gerektiğini belirten Düzgün, her siyasi partinin yanlışlarında uyarılması gerektiğini ileterek her kulübün belli yardımlardan sonra kendi düzenini kurması gerektiğini para yardımı almadan kulübü idame ettirmesi gerektiğini söyledi.

CHP İlçe Başkanı Aydın Düzgün, büyükşehir ne yaptı sorusuna şu yanıtı verdi: "Beykoz’daki havuzu yenileme ve Çubuklu’da büyük bir proje var. Büyükşehir yapıyor diye umarım engellenmez. Biliyorsunuz ki İBB’nin yaptığı projeler engelleniyor."

BİSK Başkanı Asım Özdemir, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, İlçe Yönetimi ve Belediye Meclis Üyelerine kahvaltı için teşekkür ederek başladığı konuşmasında Beykoz’daki spor kulüplerinin temsilcileri olarak Merkezi ve Yerel Yöneticiler başta olmak üzere iktidar ve muhalefet partileri ile de belirli zamanlarda bir araya gelerek Beykoz’da sporun gelişmesi adına sohbet etmek, fikir alışverişinde bulunmak istediklerini, bu isteklerinin uzun zamandır pandemiden dolayı gerçekleşemediğini Belirtti. Özdemir daha sonra sözü BİSK adına Beykoz Belediyesi ile görüşecek olan BİSK Sözcüsü Çubuklu Spor Kulübü Başkanı Coşkun Tosun’a verdi.

BİSK Sözcüsü ve Çubuklu Spor Kulübü Başkanı Coşkun Tosun Beykoz Belediyesi’ne sitem ettiği konuşmasında yılbaşı öncesi Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ile Riva yolu üzeri Kemankeş Restoran’da gerçekleşen toplantıda Başkan Aydın’ın kendilerine nakdi anlamda destek olma sözünün yanında bonus olarak da malzeme desteğinde bulunacağını belirttiğini fakat yerel seçimler sonrası sadece bir kez verilen nakdi destek sonrası 2 yıldır destek alamadıklarını ifade etti. Tosun sadece bu sezon öncesi malzeme desteği bulunulduğunu belirterek yaptığı görüşmelere istinaden bu yılsonuna kadar Beykoz Belediyesi’nden her hangi bir nakti yardım olmayacağı izlenimine kapıldıklarını belirtti.

Paşabahçe Spor Kulübü Başkanı Coşkun Okur yaptığı konuşmasında Beykoz Belediyesi’nin en fazla tesis yapan belediye olduğunu aktarırken tüm branşlarda takım çıkardıkları için 100 bin TL değerinde ki malzeme desteğinin belediye tarafından verildiğine değindi. Konuşmasının çözüm odaklı olduğunu ifade eden Okur, sadece Beykoz Belediyesi’nden değil İBB’den de ciddi katkılar verilmesi gerektiğini ifade etti.

Kavacıkspor temsilcisi Murat Yılmaz ise Beykoz Belediyesi’nden verilen malzeme desteği için teşekkür ederken, Beykoz Belediyesi’ne yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.

CHP Beykoz Belediye Meclis Üyesi Recayi Çelik, tüm spor kulüpleri için nefer olduklarını, sorunların çözümü için mücadele ettiklerini ifade etti. Çelik, amaçlarının siyaset olmadığını, spor kulüplerinin kazanım sağlamasının birinci öncelikleri olduğunu ifade etti.

Soğuksu Spor Kulübü Başkanı Muammer Aydınoğlu, Beykozspor Başkanı Zeki Aksu, Tekvando Başkanı Mustafa Zurnacı ve Beykoz Basketbol Başkanı Cüneyt Pulat ’da kısa birer konuşma yaptılar.

Editör: Haber Merkezi