Hırvatistan’da düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası’nda milli takım, 6 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayla dönerken; 3 altın, 1 gümüş, 1 de bronz madalya İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcularından geldi.  Bireysel kumite kategorisinde Serap Özçelik Arapoğlu, Meltem Hocaoğlu Akyol ve Uğur Aktaş Avrupa Şampiyonluğu, Eda Eltemur Avrupa Üçüncülüğü elde etti. Ayrıca kadın takım kumitede mücadele eden İstanbul BBSK’lı Eda Eltemur ve Meltem Hocaoğlu Akyol gümüş madalyanın sahibi oldu. Hırvatistan’da düzenlenen şampiyonada altın madalya alan İstanbul BBSK sporcularından Serap Özçelik Arapoğlu, Uğur Aktaş ve Meltem Hocaoğlu Akyol, Tokyo’da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’nda da mücadele edecek. Olimpiyata hazırlanan sporcular, medya gününde basın mensuplarıyla buluştu. İBB Cebeci Spor Kompleksi’nde dün gerçekleşen toplantıya, İstanbul BBSK Başkanı Fatih Keleş ve Genel Sekreteri Erdem Aslanoğlu da katıldı.

“KISA SÜREDE OLACAK İŞLER DEĞİL”                                              

Sporcuların verdikleri emeklerin karşılığını aldığını belirten  İstanbul BBSK Başkanı Fatih Keleş, “Kısa sürede olacak işler değil, bu arkadaşlarımız spora uzun yıllarını verdiler. Bayrağımızı göndere çekip İstiklal Marşımızı okuttular. Önümüzdeki süreçte olimpiyatlar var. Orada da karate olimpik branş oldu ve beklentimiz bir o kadar da arttı. Hem kulübümüzün, sporcularımızın, ülkemizin bunlara ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

 BAŞARIYI KATLAMAK İSTİYORLAR

Başarı elde eden sporcular da şu görüşleri paylaştı:

Milli karateci Eda Eltemur, “Benim bireyselde ilk madalyam. 2019’da takım halinde yarışmıştım. Bu yıl yapılan şampiyonada 3’üncü oldum. İnşallah daha güzel başarılar kazanmak nasip olur” dedi.

Meltem Hocaoğlu Akyol da “Pandemi döneminde tüm dünya kapansa da ihtiyaçlarımızı karşılamak için kulüp bize kapıları açtı, profesyonel isimlerle çalışmamızı sağladı. Bunun gibi özelliklerle daha sağlam adımlarla ileriye gideceğimizi düşünüyorum. Destek olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Milli karateci Serap Özçelik ise “Elimden gelenin en iyisini yaptım ve hakem kararı ile altın madalya kazandım. 5’inci Avrupa şampiyonluğum oldu. Olimpiyatlara 4 seneden beri yoğun şekilde hazırlanıyoruz. Bu müsabakalar sonunda dünyanın 1 veya 2’nci sırasında olmak gerekiyordu ki bunu başardık. Olimpiyatlarda kendimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu.

Milli karateci Uğur Aktaş da “Olimpiyat öncesi bu madalyayı kazandığım için de ayrıca çok mutluyum. Olimpiyat kotası kazandığım çok önceden belliydi. Son iki ayımız kaldı, çok güzel hazırlanıp altın madalya kazanmak istiyorum. Kendime güveniyorum. İnşallah beraber olimpiyat şampiyonluğu yaşamak istiyorum” dedi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi