Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, yeni görev yeri Kocaeli’nin Darıca ilçesine gitmeden önce, Rumelifeneri’nde kendi adına yaptırılan spor tesisinin açılışını gerçekleştirip, 5 yıl görev yaptığı Sarıyer’de bir hatıra daha bıraktı.

KARAMAN: “ADAM GİBİ ÇALIŞIP KALICI HİZMETLER BIRAKTIK”

Göreve geldiği günden itibaren sosyal ve kültürel alanda birçok projeye imza atıp, ilçe merkezi ile köylerin gelişmesi için çaba harcayan Kaymakam Ömer Karaman, Rumelifeneri’nde yaptırılıp, kendi adının verildiği spor tesisinin açılışını yaptı. Karaman açılışa katılanlara hitaben yaptığı konuşmada, “Tevazuya hiç gerek yok. 5 yıl adam gibi çalışıp, kalıcı hizmetler bıraktık. 4-B Projesi ile de Sarıyer’in birçok değerini markalaştırıp, geniş kitlelere tanıttık. Bu proje kapsamındaki balıkçılık, Sarıyer Böreği ve Sarıyer Balı’nın ilgi görüp, yöre insanının ekonomik gelişiminin artması için çaba harcadık. Bu çalışmaların duraksamadan devam ettirilmesi gerekir. Sarıyer’den ayrılırken çok müsterihim. Bunu bir veda konuşması değil, vefa konuşması olarak görmenizi istiyorum. Kendi adımın verildiği bu spor tesisini hizmete sokmaktan çok mutluyum. Gençlerimiz burada spor yapıp, daha sağlam bedene ve ruha sahip olacaklar” dedi.

Kaymakam Karaman Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin hesabında biriken 100  bin TL ile her köye bir Osmanlı Çeşmesi yaptırma projesini hayata geçirdiklerini, bu paranın bir kısmını da Rumelifeneri’nde yaptırılan spor tesisi için harcadıklarını söyledi. Karaman, Rumelifeneri Muhtarı Şafak Kılıç’ın da çok çalışkan ve halkını düşünen biri olduğunu belirtip, tesisin yaptırılmasına büyük emek verdiğini belirterek, teşekkür etti.

SPOR TESİSLERİNİN GENÇ NESLİN YETİŞMESİNDEKİ ÖNEMİ BÜYÜK

Rumelifeneri’ndeki Ömer Karaman Spor Tesisi’nin açılışına katılan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıs Gökan Zeybek, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Gençlik ve Spor Müdürü Namık Şişman ve Muhtar Şafak Kılıç da davetlilere hitaben birer konuşmada bulunup, spor tesislerinin genç nesillerin sağlıklı yetişmesindeki önemini vurgulayıp, Kaymakam Ömer Karaman’a teşekkür ettiler.


Açılış için düzenlenen törene İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Fırat Işık, Emniyet Müdürü Murat Karakaya, AK Parti ilçe yöneticileri Sabri Avcı, Cemil Özbalta, İsmail Bülbül, Hüseyin Cevahiroğlu ve İlknur Arı, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, İlçe Müftüvekili, Uskumruköy Muhtarı Halil Özkaya, Zekeriyaköy Muhtarı Semra Özkaya, Kilyos Muhtarı Turgut Serdarlı ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü Yaz Spor Okulları’nın değişik dallarından sporcular katıldı.

PENALTI  ATIŞI YAPTILAR

Rumelifeneri Ömer Karaman Spor Tesisleri’nin açılış kurdelesini protokol mensupları ile öğrenciler birlikte kesti. Açılıştan sonra Kaymakam Ömer Karaman, AK Parti, İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Sabri Avcı, Cemil Özbalta, Namık Şişman ve diğer protokol mensupları penaltı atışı yaptı. Kaymakam Ömer Karaman’ın kaleciyi ters köşeye yatıran vuruşuyla attığı göl izleyiciler tarafından alkışlandı. (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)






Editör: Haber Merkezi