Çayırova Hünkar 1453 Spor Kulübü Derneği'nin düzenlemiş olduğu, Kestel Atlı Cirit ve Okculuk Spor Kulübü ile Atlı Cirit gösteri maçı Çayırova’da gerçekleşti. Marmara Bölgesi'ndeki ilk cirit müsabakasını düzenleyen 1453 Hünkar Spor Kulübü Başkanı Erhan Sayan, cirit anlamında vatandaşlardan ilgi beklediklerini belirtti.

Cirit müsabakasına, Hünkar 1453 Spor Kulübü Başkanı Erhan Sayan, Kocaeli Ağrılılar Dernek Başkanı Ömer Yıldırım, Tuzla Ağrılılar Dernek Başkanı Abdullah Sayan, çeşitli siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve iş adamları teşrif etti.

SAYAN: BİZİM AMACIMIZ ATA SPORLARIMIZI YAŞATMAKTIR

Hünkar 1453 Spor Kulübü Başkanı Erhan Sayan, katılan herkese teşekkürlerini sunarken cirit sporunun yaşatılması gerekildiğinin altını çizdi. Sayan, “Yapmış olduğumuz etkinlik cirit etkinliğidir. Bu arada gösteri maçına katılım gösteren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Cirit Ata Sporumuz savaş taktiği ile başlamış bir oyundur. Atın üzerinden mızrak atma taktiği ile geliştirilmiş ve kuralları olan bir sanat oyunudur. Tabi bizim amacımız insanları bir araya toplayarak ata sporlarımızı yaşatmaktır.  Bizden sonraki kuşaklara aktarmak için yaptığımız çalışmadır. Herkesin teşvik etmesini bugünlerde destek olmasını bekliyoruz. Öncelikle altyapımızı yetişen gençlerimizi atın üzerinde cirit atarken görmek bizi çok mutlu ediyor. İleriye planımız vatandaşlarımızı cirit oyunlarına teşvik etmektir.” dedi. 

YILDIRIM: METROPOL KENTLERDE BU GELENEĞİN SÜRDÜRÜLMESİ GURUR VERİCİ

Kocaeli Ağrılılar Dernek Başkanı Ömer Yıldırım, etkinlik hakkındaki duygu düşüncelerini şu şekilde aktardı:

“Genç başkanımıza, kardeşimize başarılar diliyorum. Burada vatandaşlarımıza keyifli ve güzel bir etkinlik sergilediler. Sporcularımızı tebrik ediyor yürekten alkışlıyorum. Anadolu insanının özlem duyduğu Ata sporu olan cirit, böylesi genç başkanlarımız destek olmasıyla Metropol kentlerde bu geleneği sürdürmesi gurur verici. Biz de (KADEF) Kocaeli Ağrılılar Dernek Federasyonu olarak üzerimize ne düşüyorsa genç başkanımızın yanındayız. Görüyorsunuz başarı kaçınılmazdır. Yönetimi ve başkanımıza tekrardan teşekkür ediyorum.” 

SAYAN: HERKESİN BURAYA GELİP ATA SPORUMUZUN TANIMASINI İSTERİM

Tuzla Ağrılılar Dernek Başkanı Abdullah Sayan, herkesin buraya gelip bu güzel Ata sporumuzu tanımasını istediğini söylerken, “Cirit atalarımızdan gelen çok güzel bir spordur. Herkesin buraya gelip Ata sporumuzun tanımasını isterim. Burada Başkanlık yapan oğluma da ata sporumuza sahip çıktığı için ayrıca teşekkür ederim.” açıklamasını yaptı.  

 

Editör: Haber Merkezi