Kendinizi kısaca tanıya bilir miyiz

Cevdet Şenkardeşler 1970 İstanbul Doğumluyum aslen Makedonya göçmeniyiz 1956 yılında Arnavutluk’tan göç etmişiz evliyim iki tane Allah bağışlarsa erkek evladım var biri 23 yaşında diğeri Mimar iç mimar aynı zamanda profesyonel futbolcu küçüğü de 2003 doğumlu 17 yaşında oda lise öğrencisi ticaretele uğraşmaktayım.

Spor ile nasıl tanıştınız?

Sporun kökünden geliyoruz yani ata sporumuz olan güreşimiz benim Babam, dayılarım Pehlivan’da memlekette Rumeli göçmeni istediğin gibi 1956 yılında göç ettikten sonra Türkiye'ye Yani futbol olmazsa olmazımız oldu benim 7-8 tane kuzenim Süper Lig'de top oynadı. Ben de altyapılarda Bayrampaşa'da Karagümrük'te birkaç takımda altyapılarda oynadık ama okulu tercih ettik doğrusu spor bizim kanlarımız da var çocuklarımızda futbolla ilgileniyor asıl olan kulübümüzdeki çocuklardır.

İstanbul Atakent spor kulübü nasıl kuruldu?

Ben ve arkadaşlarımı Cennet Barbaros Spor Kulübüne yönetimdeydim ve ben onursal başkandım Muammer Taşçı kardeşimde başkan yardımcısıydı. Başkanı Tahsin Başkanla beraber daha sonra Cennet Barbaros spor kulübündeki yerle ilgili bir takım sıkıntılar oldu Oraya yatırım çıkıp okul yaptılar sahalarımız yıkıldı sonra İstanbul Atakent spor yani buraya kurduk.

Cennet Barbaros sporda tek saha kaldı ve devam etti ve çok başarılı gidiyorlar tebrik ediyorum Tahsin başkanımız tüm imkansızlıklara rağmen bize sıfırdan bir yapılanma içine girdik ve aynı ekiple beraber benim orada çalıştım Sedat Balta teknik sorumlusu hocamız Onun teknik koordinatörlüğünde burada sıfırdan yeniden bir kulüp kurduk. İstanbul Atakent spor dedik neden İstanbul Atakent spor çünkü mahallemiz de Halkalı spor vardı ve değişik bir isim olsun dedik, Atakent beraberiz Mahalle olarak sınır olması dolayısıyla İstanbul Atakent spor olsun dedik,

Kaç yılında kurdunuz kulübünüzü?

İstanbul Atakent spor kulübümüz resmi olarak 2013 yılında kuruldu ancak 2015 yılından itibaren de İstanbul Amatör ligler A Takımı hariç tüm yaş kategorilerinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kulübümüzde 200 aktif lisanslı sporcumuz vardır ayriyeten 250 futbol okulu öğrencimiz bulunmakta

Kurulduğunuz yıldan beri ne kadar oyucu profesyonel kulüplere verdiniz?

Şöyle söyleyelim herhalde bir sadece profesyonel demeyelim de bizden daha iyi pozisyon olarak üst kademede olan amatör kulüpler de dahil olmak üzere en az 15-20 tane oyuncumuz vermişizdir minimum Belki çok daha fazladır profesyonel anlamda da baktığımızda Örneğin bir kaleci verdik .Galatasaray'a şu anda milli ve a takımla idmanlara çıkıyor. Evra Şendoğan İstanbul spor Emre Vatansever verdi. Karagümrük’e Musa kardeşimizi verdik. Yani birçok böyle profesyonel takımlara oyuncularımızı gönderdik yollarını açıyoruz Onlar daha iyi imkanlar bizden daha imkanlar olduğu yerdir, kendini geliştirebileceği daha iyi kulüplere hiç engel olmadan veriyoruz.

Altyapı olmadan profesyonel takım veya A Takım olmaz Bir özelliğimiz bu hedefimiz hayalin benim hayalim Ben 20 yıl önce 25 yıl önce bir profesyonel takım hayal ettim. Aslında bu kulüp Başkanlığı Az önce sordun ve nereden geldiği nasıl yani kulüp işine girdiniz diye ben 14,16 ‘da Bayrampaşa’da top oynarken 50 yaşındayım O zaman ne demek ki 13-14 yaşlarında 1980'li yılların 12 Eylül hemen o civarlarda bilmem siz hatırlar mısınız? Kulüp kumar oynanırdı alkol serbesti bira özellikle ismini anmak istemiyorum ama maalesef ve ben o gün dedim ki, bir gün kulüp kuracağım ve bu Kulübü profesyonel lige taşı taşımak kesinlikle o benim yaşadığım duyguları yaşadım anları o kulüpte yaşatmayacağım diye Kendi kendime söz vermiştim.

Benim hayalimde gerçekten profesyonel bir takım oluşturmak fakat altyapı olmadan profesyonel takım olmanın hiçbir anlamı yok altyapıyı Öncelikle oluşturacağız aşağıdan sürekli beslenecek altyapı ve olmazsa olmazımız tesisi, tesisiniz yoksa profesyonel takım olmanın yine bir anlamı yok.Yazık günah ben ama takım o kadar masraf benim maddi manevi gecemi gündüzümü yönetimimle beraber harcayıp enerjimizi orada tüketip Ondan sonra bir kaç yıl sonra iflas edip eyvah demektense o vaktimizi o zamanımızı oluşturup gençlerimizi, çocuklarımıza o imkân vermek

Bizim kulüpte olmasa bile çevrenizdeki diğer kulüplere gitsinler illa benim kulübümde profesyonel olacak diye bir şey yok ama olması içinde imkanların olması lazım yoksa hedefimizde profesyonel olmak var.

Her kulüpler gibi sizin de ekonomik sıkıntılarınız vardır bu ekonomik sıkıntılarımız var Onu nasıl gideriyorsunuz?

Şimdi ekonomik sıkıntılar olmazsa olmaz da maalesef amatör kulüpler sadece amatör kulüpler değil maalesef profesyonel kulüplerin de öyle bilinçsizce yapılan harcamalar transferler Allah razı olsun kulüpler bildiğimiz aracılığıyla Kulüpler birliğimizin Başkanlığı Seymen Başkanlığı başkanımızın nezdinde belediye ile olan diyalogları geliştirerek ileriye doğru taşıyarak kulüplerimize çok ciddi yardım geldiğine inanıyorum ben diğer ilçelere baktığımızda Hatta diğer illerdeki kulüpleri de baktığımızda bizim ilçemiz de bunu çok güzel organize ediyorlar çok güzel destek oluyorlar. Allah razı olsun onlardan çok büyük bir destek alıyoruz. Gerek malzeme, gerek tesisi anlamından, gerek ulaşım anlamında yeterlimi değil maddi yardımda üç aşağı beş yukarı bir şekilde bir şeyler oluyor yeterlimi Tabii ki değil ama bu imkanlar içerisinde bizim ’de bu çocuktan hizmet etmemiz gerekir.

Yönetim kurulu üyeleri olarak, veliler olarak bizler elimizden geldiği kadar taşın altına elimizi değil vücudumuzun sokuyoruz.  Çoluğumuzun çocuğumuzun vaktinden rızkından keserek yine çoluğumuz var çocuğumuz aslında hepsi bizim çocuklarımız olduğu için yine onları dönüyor Önemli olan burada hedefimiz nedir biliyor musun sevgili kardeşim Öncelikle benim sloganım ve Sedat hocam da dahil olmak üzere bütün teknik ekibimiz sloganı budur Öncelikle iyi bir birey yetiştirmek bizim en büyük hedefimiz bu birey kendine faydalı olacak ailesine, Mahallesi’ne faydalı olacak ve sonuç itibarıyla da ülkesine faydalı olacak en büyük amacımız da budur.

Kulübümüzün her hangi geliri var mı gideri nasıl karşılıyorsunuz?

Şöyle idmanlarımızı kendi tesislerimizde yapıyoruz, büyük sahaya ihtiyacımız var bizim sahamız küçük İdman haricinde kalan vakitlerde buradan bir miktar giderlerimizi düştükten sonra kulübe harcamalarımızı yaparak oraya aktarıyor, aslında kendi tesislerimizde kendi kulübümüze aktarmış oluyoruz.

Ticari yönden kulübümüze kalıcı bir şeyler bırakmak imkânız bir şey burası İstanbul’un en çok değerli yerlerine sahip onun için ticari anlamada kalıcı bir şey bırakamayız bizim kalıcı en güzel şey kulübümüz olacaktır.

Küçükçekmece Belediyesinin desteği var mı varsa nasıl buluyorsunuz?

Demin yukarıda az önce ifade ettiğim gibi geçmiş bugüne kadar olan dönemlerde gerçekten bayrağı çıtayı yükselterek devam ettiler. Fakat bundan sonraki sürece ben de merak ediyorum doğrusu daha henüz yeni yönetim değişti biliyorsunuz İnşallah hayırlı olur, neden çünkü hedef çocuklar, gençler bunları yapılan hizmetin gerilemesi zaten çok kötü olur yani Allah göstermesin çocuklarımıza gençlerimize bırakacağız geleceğimiz onlar.

Belediye Başkanımıza ve ekibine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim hakkımızda hayırlısı olur inşallah

Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği ile ilgini neler söylemek istesiniz?

İlçemizde spor adına son yıllarda güzel şeyler oluyor tabi 13 yılda ilçemiz spor adına nerden nereye geldi herkes görüyor tabi mutlaka Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneğinde eksikleri vardır. İlçemizde 39 tane sadece Futbol kulübü var bir de diğer spor branşlarda var eskiden herkes ayrı ayrı gidip isteklerini taleplerini iletiyordu.

Hatta randevu alamayan hatırı sayılır ya da adamını bularak zorda olsa işini yaptırmaya çalışıyorlardı buda belediye için zor tabi bura en güzel şey, ilçedeki spor kulüplerimizin tek çatı altında birlik beraberlik içinde aynı açtı içinde Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği bünyesinde hareket etmemiz 13 yılda çok güzel projeler üretildi tesisler ilçemize kazandırıldı tüm bunlar Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği bünyesinde birlikle hareke ederek kazanılmıştır. TFF İstanbul Futbol Başkanlığı tarafından da en iyi çalışan proje üreten Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği seçilmiştir üyesi olduğu derneğimiz bu ödüle layık gösterilmesinden dolayı da çok gururlu ve mutluyum. Çünkü diğer ilçeler proje üretmiyor hayata geçiremiyorlar.

Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği geçenlerde de Profesör Doktor Bülent Bayraktar hocamızı panele getirdi başta Seymen başkan nezdinde ekip arkadaşlarında teşekkür ederim. Öyle ki ilçemizde sayısız paneller oldu ama ben en çok bu panelde çok etkilendim doğrusu aslında hepimizin kahrını, yükünü çekiyor Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği biziler de derneğimize sahip çıkmamız gerekiyor.

Bugün Seymen başkan var yarın Ahmet, Mehmet gibi kişiler başkanlık yapacaktır. Bu dernek hepimizin ben o gözle bakıyorum üstüne basa, basa gerçekten söylemek istiyorum İstanbul genelinde 39 ilçe arasında baktığınızda en çok çalışan proje üreten Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği e biz bunun kıymetini bilmemiz lazım demin değimi gibi herkes o zaman adamı olan kafasına göre gider işini yaptırır olmayanda işini yaptırmaz ama bizleri temsilen Derneğimiz bu işlerin takipçisi olduğunda Belediyemiz, Kaymakamlığımız ve ilçe Spor müdürlüğümüz tarafından daha hızlı eşit hizmet alırız olması gerekte zaten budur.

Camianıza neler söylemek isterseniz?

İstanbul Atakent spor kulübü mahalle takımından ziyade kolej takımı gibi sakın yanlış anlaşılmasın mahalle takımından ziyade kolej takımı gibi derken mesela Sedat hoca bir kendi etiketi vardır kendi isminin getirdiği bir potansiyeli vardır. Ali İhsan Hocam keza öyle bizim de öyle dolayısıyla çocuklarımız burada bir aile gibiyiz bütün verileri bütün hem sporunu futbol okulundakiler hem lisansı yarışmacı sporcularımız zaten futbol Okulundan çoğu sporcumuz oluyor. Aile gibiyiz dolayısıyla Biz çekirdek bir aileyiz burada İnşallah bu aile daha çok büyüyecek genişleyebilir bu birlik ve beraber Spor Kulübü olarak büyüyerek devam etmesi

Kulübünüz Kurulduğu yıldan beri aynı hocalarla devam ediyor bunun sebebi nedir?

Ben kendi kulübümle ilgili doğru yaptığımıza inanıyorum ve doğru yaptığımız içinde Sedat hoca 15 sene önce Üniversitesi öğrenci iken Cevat Güler hocamız Galatasaraylı görev aldıktan ve İstanbul Üniversitesi  öğretim görevlisi kendisi ondan rica istemiştim daha üniversite 1. Sınıfta öğrenciydi sağ olsun Sedat hocamı gönderdi. Ve onda o ışığı gördüm o sinerjiyi gördüm ve halada devam ediyor ben çok memnunum o bizden memnun Tabii ki zaman, zaman ters düştüğümüz oluyor her şey dörtlük olmuyor, yani eleştirdiğimiz zamanlar oluyor. Benim Bunu eleştirdiğin zaman oluyor O da diyor ki Başkanım sizin de burada hatalarınız var sizde Yönetim olarak kendinize iyi bakın diyor ama biz hemen kağıdı yırtıp buruşturup çöpe atıyor. Doğruyu bulup ondan sonra doğru kararlar almaya hedefliyoruz yani kızıp Pire için yorgan yakmıyoruz.

Kısacası çok Hoca değiştirmek ben İstanbul Atakent spor kulübünde yaşamadım yaşamak da istemiyorum. Bu kadar önemlineyse kendini çok geliştiriyor geliştirmek zorunda, Ali İhsan Hocam bazen kendi ekibi içeriden zaman zaman değişiklikler oluyor. Tabii yani bunlar olmaz orada zaten stajyer diye geliyor stajı bitiyor başka yere gidiyor başlıyor biz sadece futbolcu değil hoca da yetiştiriyor ve Türk futboluna kazandırıyoruz. Benim işim yöneticilik ben yönetirim ben hayatta saha içine girmem türbinde bazen kızdığım şeylerde olur ben imkanları da sunarım, hayatta teknik ekibin işine müdahil olmam.

Sizce başarı şampiyonluk mudur yoksa altyapıdan oyuncu yetiştirmek midir?

Tabii bu kavram yani kişiye göre değişebilir hedeflere göre yani kulübün kendi vizyonuna göre değişir bizim öyle bir vizyonumuz yoktur. Biz şampiyon olup da yani Önemli olan bizim için az önce dedim ya iyi bir birey yetiştirmek yetiştirdikten sonra ondan sonra iyi bir sporcu olmasıdır.

Şampiyonluk ondan sonra gelir gelmese de önemli değildir altyapımızdan pırıl pırıl yetişen sıfır lisanslı gençlerimizle şampiyonda olduk biziler gençlerimize güveniyoruz inanıyoruz ve onlar bu fırsatı vermeye devam edeceğiz altyapıdan yetenekli çocuklarımızı bizden üst liglerde oynayan kulüplere de vermeye devam edeceğiz biz işimize bakıyoruz kimin ne yaptığına değil deme ki doğru yoldayız

8 Bin 600 Nüfuslu bir ilçenin Profesyonel kulübü yok bu konu ile ilgili neler söylersiniz?

Küçükçekmece çok genç ve nüfusu anlamında çok büyük işe ayriyeten Futbol potansiyeli yüksek olan ilçe neden bir Profesyonel kulübü olmasın geçmiş yıllarda vardı yine olur inşallah olacaktır. Ben inanıyorum burada da güç birliği yapmamız lazım işte yani İlçemizin adını kim taşıyorsa bu İstanbul Trabzon spor Olabilir İstanbul Atakent spor, Küçükçekmece, Küçükçekmece İdman yurdu, Yeşilova Esnaf spor veya İstanbul Sinop spor ilçemizi temsil eden hangi kulüp olursa olsun ben söz veriyorum.

Bugüne kadar nasıl destek olduysan üzerime düşen neyse tüm kulüplerin vereceği desteğe hazırım olamaz mı olur yeter ki güç birliği yapılsın Profesyonel kulübü mutlak bu anlamada temsil edilmesi gerekir inanamıyorum. olmaz mı Vallahi olur çok rahat olur.

Benim oğlum Hatay'ın Payas ilçesinde top oynuyoruz Hatay'ın Nüfus nedir biliyor musun 10 bin ya var ya yok galiba bir tane PTT madik var, bankamatik dahi yok yani düşünebiliyor musunuz . Orda yıllarda 3.Ligde mücadele eden bir takım varsa bizim içimizde niye olmasın yaparken de ama bunu doğru insanlarla yapmak lazım bakın Türk futbolu iyi yönetilmiyor, ben az önce ne dedim sana ben sadece ben teklifimi olamam teknik kadroyu karışamam teknik ekipten bilgi alırım fikir alırım Ona göre ben son kararımı verdim planlı programlı iyi bir ekip kurulursa önümüzdeki yıllarda Profesyonel kulübümüz olur ben inanıyorum.

Çok değerli Başkanım bize zaman ayırıp bu güzel sohbeti yaptığınız için teşekkür ediyorum.

Bende bu güzel sohbet için çok teşekkür ediyorum senin ayağına sağlık yüreğine sağlık emeğine sağlık başarılar dilerim

Editör: Haber Merkezi