Küçükçekmece Futbol Center'da gerçekleşen ve 12 köy derneği futbol takımının katıldığı turnua 24 hafta sürdü. Kalaça Köyü Derneği öncülüğünde gerçekleşen turnuvanın final maçı, lig maçlarını aratmayacak türden oldu. Birlik Spor ile Oğuz Spor arasında oynanan final maçı Birlikspor'un üstünlüğüyle sonlanırken, maç boyunca kardeşlik mesajları verildi.
Final maçı olması münasebetiyle iddialı olduğu kadar centilmenliğe de önem veren futbolcular ve yöneticileri bundan sonraki turnuvalar için bir dönüm noktasına imza atmış oldular.

ŞENCAN: BELEDİYE OLARAK ÇOK MUTLU OLUYORUZ
Turnuva'nın birincisi Birlikspor'un kupasını veren Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, “Belediye olarak ilçemizde böylesi sportif etkinliklere destek oluyor, her türlü desteği veriyoruz. Çünkü bu etkinlikler ilçemizde gençlerin kaynaşmasına ve kötü alışkanlıklardan uzak durmalarına neden olmaktadır. Emeği geçen dernek başkanlarına ve Zekeriya Tuncay'a çok teşekkür ediyorum” dedi.

KARAALİ: DERNEKLERİMİZ ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞARI YAKALADILAR

Düzenlenen futbol turnuvasının ödül programını sunan Kent Yaşam gazetesi Kurucusu (Tuzlucalı) Celal Karaali, sunumda yaptığı kısa konuşmasında turnuvanın önemine vurgu yaptı. Gazeteci Karaali, “Bu tür etkinlikler göründüğünden de zordur. Bunu yapmak, başarmak için öncelikle kişilerin toplumsal çıkarlarını, toplumsal menfaatleri kişisel çıkarlardan önde tutması gerek. Kalaça Köyü Derneği ve Dernek Başkanı Zekeriya Tuncay ile yönetimi, toplumun ve gençlerin geleceğini düşündüklerinden bunu başardılar” dedi.

SİYASETİ DE BULUŞTURDULAR

Tuzluca'nın 12 köy derneğinin katıldığı futbol turnuvası turnuvasının final maçına MHP ve CHP başta olmak üzere birçok siyasi parti temsilcisini, STK yöneticisini de bir araya getirdi. Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Seyfettin Tiryaki, MHP Iğdır Milletvekili Adayı Sefer Karakoyunlu, Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Avukat Sinan Bayat, turnuvaya katılan veya katılmayan dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TUNCAY: İLK ADIMIMIZ BAŞARILI OLDU

Kalaça Köyü Dernek Başkanı ve organizenin ev sahibi olan Zekeriya Tuncay, katılanlara teşekkür ederken, “Bugün finalini yaptığımız turnuvayı düzenlememizin en önemli nedenlerinde biri, gençlerimizi spor aracılığıyla bir araya getirmek, tanışmalarını, kaynaşmalarını sağlamak ve kötü alışkanlıklardan uzak durmalarına yardımcı olmaktır. İşte sosyal sorumluluk çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz bu turnuvanın böylesi başarılı ve dostluk ortamında bitmesi bizleri mutlu etti. Katkısı olan dernek başkanlarımıza, Küçükçekmece Belediyesi’ne ve burada bizlerle olan sizlere teşekkür ediyorum. İlkini yaptığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz turnuvanın bundan sonraki organizelerinin daha katılımlı olacağına inanıyorum” dedi.

KARAKOYUNLU: BİRLİKTELİĞİNİZ BENİ MUTLU EDİYOR

Iğdır’daki seçim çalışmaları yoğunlaşmadan önce İstanbul’daki hemşerilerinden destek ziyaretleri de yapan Sefer Karakoyunlu, turnuvada hemşerilerini yalnız bırakmayanlardan biriydi. Karakoyunlu, Iğdırlıların böylesi güzelliklerle bir arada olmalarından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek başarı dileklerini iletti.

‘SPORTİF ETKİNLİKLER KAYNAŞMA SAĞLAR’

MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Seyfettin Tiryaki de yaptığı konuşmada, “Küçükçekmeceli gençlerin futbol veya diğer sportif etkinliklerle buluşması çok önemli. Bunun bir parçası olan bu turnuvayı düzenleyenlere teşekkür ederim. Çok önemli bir etkinliğe imza attılar, kutluyorum” dedi.

BURDA BİR BAŞARI VAR
Turnuvada dereceye giren Tayfunspor'un kupasını veren Iğdırlılar Dernek Başkanı Av. Sinan Bayat, “Zekeriya Tuncay'ın ve ekibini bu başarılarından dolayı kutluyorum. Ben de Iğdır il dernek başkanı olarak dernekçiliğin zorluğunu bildiğim gibi, bu tür etkinliklerin de zorluğunu bilmekteyim. Zekeriya başkanı ve tüm ekip arkadaşlarını yürekten kutluyorum. İlimiz adına çok önemli bir dayanışma örneği sergilediler” dedi.

Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi