Kağıthane Spor Kulüpleri Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen, spora ve sporcuya hizmet edenlere ödüllerin verildiği Sporda Yılın Enleri Ödül Töreni’nde sosyal medya anketleri ve jüri üyelerinin oylarıyla Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Yılın En İyi Yerel Yöneticisi seçildi. Öztekin’e ödülünü Kağıthane Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Ömer Tüfekçi takdim etti.

ÖZTEKİN: SPOR ALANINDA BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTIK

Öztekin ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Her yıl bütçemizin önemli bir kısmını çocuk ve gençlerimizin eğitim ve sosyal hayatta başarılı olmasını destekleyecek yatırımlara ayırıyoruz. Spor alanında görevde bulunduğumuz 2 yıl süresince büyük yatırımlar yaptık. Hasbahçe ve Nurtepe statları ile Buz Pisti’ni baştan sona yeniledik. İlçemizdeki 60’a yakın amatör ve ferdi spor kulübüne de nakdi yardımlar ve ulaşım desteği sağladık. Belediyemize bağlı spor okullarında 22 farklı branşta 20 bine yakın çocuk ve gence ücretsiz spor eğitimi verdik. Okullarımızı tek tek gezerek ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ ve ‘Ok Atmayan Kalmasın’ adlı projelerimizle öğrencilere yüzme ve okçuluk sporunu öğrettik. Sadabad Yaz Etkinlikleri ile ata sporlarımız olan güreş, okçuluk ve ciriti yaşatıyor, gelecek nesillere aktarıyoruz. Sayısı 300’ ün üzerinde parkımızda yer alan oyun grubu ve spor aletlerinin tamamının bakım ve onarımını yaptık. Spor tesislerimizden çocuk, genç, yetişkin, engelli ve ev hanımları olmak üzere toplumun her kesiminden on binlerce vatandaşımız ücretsiz şekilde yararlandı.” ifadelerini kullandı.

“KAĞITHANE BELEDİYESİ OLARAK 2021 TOKYO OLİMPİYATI’NA HAZIRLANIYORUZ”

Öztekin konuşmasının devamında, “Kağıthane Belediyesi olarak 2021 Tokyo Olimpiyatı’na hazırlanıyoruz. Sporcuhane projemiz kapsamında; karate alanında Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan sporcularımız Kâğıthane Belediyesi Spor Kulübü çatısı altında Tokyo Olimpiyatlarına katılacak. Orada ülkemizi ve ilçemizi temsil edecekler.” dedi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi