Arnavutköy Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilişim Akademisi'nde; Robotik Kodlama, 3DS MAX Endüstriyel Tasarım, Dene-Yap, Adobe After Effects, Web Programlama ve Akademik İngilizce gibi birçok kurs veriliyor. Akademi ilk mezunlarının ardından yeni kurslarını da müfredatına ekleyerek, yeni eğitim dönemini sürdürüyor. Bilişim alanında birçok kursa ev sahipliği yapan Bilişim Akademisi, aynı zamanda verdiği eğitimler sonucunda istihdama da katkı sunuyor. Kurs süresince eğitim alan ve kursları başarı ile tamamlayan öğrenciler bilişim sektöründe iş bulma imkânı yakalıyor.

“AKADEMİMİZ TAMAMEN TEKNOLOJİ ODAKLI EĞİTİME YÖNELDİ”

Arnavutköy Bilişim Akademisi’nde 481 öğrencinin eğitim aldığını belirten Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “ Yaklaşık 10 ay önce hizmete aldığımız bilişim akademimiz tamamen teknoloji odaklı eğitime yöneldi. Burada genç kardeşlerimiz kendi alanlarıyla ilgili bizim açmış olduğumuz kurslardan yararlanıyor. Belli başlı kurslarımız robotik kodlama, siber güvenlik uzmanlığı, veri tabanı yönetimi, 3DS MAX endüstriyel tasarım, akademik İngilizce ve buna benzer alanlarda gençlerimizin daha nitelikli hale gelmesi için çaba sarf ediyoruz.” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN DAHA NİTELİKLİ İŞLERDE ÇALIŞMALARINI AMAÇLIYORUZ”

Bilişim Akademisindeki kursların iş bulma odaklı olduğunu kaydeden Baltacı, “Buradaki kurslarımızın tamamının gelecekte öğrencilerimizin iş bulmalarına destek vermek için düzenlendiğini ve iş bulma odaklı kurslar olduğunu ifade edebilirim. Ve bu sayede gençlerimizin iş bulmalarının önünün açılması ve daha nitelikli işlerde çalışmalarını temin etme gibi amaçlarımızdan dolayı burada hizmet veriyoruz. Nitekim burada eğitim almış işe yerleşmiş arkadaşlarımızda var.” dedi. SERKAN HORUZ / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi