1 ayda 1127 kursiyer
Açılış törenine konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Eski Jandarma Komutanlığı binasının bulunduğu 5800 metrekarelik bir alan içinde yaklaşık 600 metre karelik bir alana 3 katlı olarak inşa edilen kültür merkezi geçtiğimiz Şubat ayı içinde hizmete girdi. 27 branşta eğitim veren merkezde daha şimdiden 1127 kursiyer eğitim almaya başladı. Tepecik Nejat Uygur Kültür ve Eğitim Merkezi bünyesinde, müzik salonu, satranç salonu, kabancı dil eğitim sınıfları, bilgisayar sınıfları, fitness salonu, kütüphane, bilgi evi, okuma odası, dinlenme odaları, sergi salonu, atölye alanları, kafeteryalar ve 400 kişilik düğün salonu bulunuyor. Ayrıca açık otoparkı ve açık alanda konser, gösteri alanları da mevcut.
'Eğitime katkı milli bir görevdir'
Açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, eğitimin cehalete karşı verilebilecek en büyük bir savaş olduğunun altını çizerek; "Cehaletten kurtulmak için eğitim almak ve okumak zorundayız. İçinde yaşadığımız dünyayı ve zamanı daha iyi anlayabilmek için hayatın her alanında eğitime ve okumaya önem vermeliyiz. Dünyayı daha iyi kavrayabilmek için okumamız lazım. Okuyalım ki ülkemizde cahilliğin belini kıralım. Bu nedenle de, Büyükçekmece Belediyesi asli görevi olmamasına rağmen eğitim davasına çok büyük önem vermektedir ve vermeye de devam edecektir. Asli görevimiz olmamakla birlikte okul yapmayı, mevcut okullarımızı, spor salonlarımızı ve eğitim adına diğer ihtiyaç duyulan hizmetleri öncelikle görev olarak kabul ettik ve böylede devam ediyoruz. Çünkü bu milli bir görevdir. Türk çocuğunun daha iyi bir eğitim alabilmesi için milli eğitime katkı sağlamak milli bir görev olmakla beraber aynı zamanla da halisane bir ibadet şeklidir" dedi.
.jpg)
'Ölüm yolu olmaktan çıktı'
Tepecik’in Büyükçekmece’ye bağlanmadan önce büyük sorunları ve sıkıntıları bulunduğunu bölge halkına verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirterek; "2009 yılında Tepecik’i teslim aldığımızda hemen yanımızdan geçen ve Çatalca’ya giden bu yol “ölüm yolu” olarak biliniyordu. Ancak Tepecik bize bağlanmadan önce buranın belde belediye başkanı AK Parti’den seçilmiş, arkasında Büyükşehir ve hükümet olan bir belediye başkanıydı. Ve bu yolda ölüm yolu olmaya devam ediyordu. Tepecik bize bağlanır bağlanmaz ilk iş olarak Karayolları ile oturup bir protokol yaptık. Pek çok insanımızın yaşamını yitirdiği bu ölüm yolunu bir otoban haline getirdik. Vatandaşımız o günkü AK Partili belediyeye, hiç olmazsa bir tane trafik lambası konulsun da Atatürk Caddesi’nin başında karşıdan karşıya geçerken ezilmeyelim demişler. Yapılmamış. Biz geldik 2 ay içinde bunu da yaptık" dedi. Tepecik'in bütün yollarını ele alıp yeniden yaptıklarını, evlerin üzerinden geçen elektrik hatlarını toprak altına aldıklarını açıklayan Akgün; "Tretuvarları ve yolları engelli ve yaşlılarımızın da güvenli bir şekilde kullanabilmeleri için yeniden yaptık. Ve yaptığımız bütün yolları da ıhlamur ağaçları ile donattık. Demek ki yapılabiliyormuş. İllaki iktidarın adamı olmak değil belediye başkanı olmak gerekiyormuş. Esas olan şehre sahip çıkmaktır" şeklinde konuştu.
Tepecik Meydanı’nın çehresi değişiyor
Tepecik meydanında ki eski caminin tehlike arz ettiğini, ufak şiddette bir deprem de dahi yıkılabileceğini belirten Başkan Akgün, “Buranın eski AK Partili belediye başkanı bana oy verin gelir gelmez ilk işim bu camiyi yıkıp yenisini yapmak demiş. Bana dedeniz ki, biz oy verdik ama seçildikten sonra bunu da unuttu dediniz. Biz geldik, Bismillah dedik kazmayı vurduk ve o eski cami ile belediyenin iş merkezini de yıkarak yerine çok daha modern bir cami yapmaya başladık. Cami inşaatı bittiğinde de Tepecik meydanının yeni bir kimliğe kavuştuğunu göreceksiniz. Aynı zamanda da Rüzgarlı Tepe halkına verilen sözlere rağmen yapılamayan camiyi, Seyit Onbaşı Camii’ni de yine biz yaptık” dedi. 'At binen kılıç kuşananın' Tepecik’in en büyük eksikliklerinden bir tanesinin de gerçek anlamda bir düğün salonun bulunmaması olduğunu ifade eden Hasan Akgün, “Aksa Cami’nin üst tarafında Büyükçekmece Belediyesi garajı olarak kullanılan 4 bin metrekarelik alana 4 adet düğün salonunun inşaatına başladık. İnşaatın kabasını da tamamladık. Bir tanesi bin kişilik, biri 600 kişilik diğer iki salonda 500’er kişilik olarak 3 ay sonra hizmete girecek. Yani Tepecik’te bundan sonra bir günde 8 tane düğün aynı gün için yapılabilecek. Bugün hizmete açtığımız Nejat Uygur Kültür Merkezi’nde de, 400 kişilik beşinci düğün salonumuz da hizmete girdi. Düğün salonlarından Tepecik halkı ücretsiz olarak yararlanabilecek. Demek ki yapılmak istenirse yapılabiliyormuş. Yani arkasında Büyükşehir Belediyesi, başbakan, hükümet olmakla bu işler yürümüyor. Demek ki işine sahip çıkacaksın. Demek ki belediye başkanlığı yapacaksın. At binenin kılıç kuşananındır" şeklinde konuştu. Açılışın ardından Hasan Akgün ve beraberindekiler kültür ve eğitim merkezinde bulunan sınıfları dolaştılar.
Ümit ERSOY