CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde (MKM) düzenlenen ‘İlle de Yaşamak Adlı’ belgeseli izleyip, engellilerle bir araya geldi.

Yönetmenliğini CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sinan Karahan'ın yaptığı "İlle de Yaşamak " adlı belgeselin gösteriminin ardından, belgeselde hikayeleri yer alan engelliler, Kılıçdaroğlu ile biraraya geldi. 


Kırmızı koltuğa oturan Kılıçdaroğlu, 6 engellinin sorularını yanıtladı. Elindeki bastonu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na veren görme engelli Hanife Eker, kendisine en çok sorulan ve en acı duyduğu soruları Kılıçdaroğlu'na yöneltmek istediğini söyledi.


BEYAZ BASTONU ELİNE ALDI GÖRME ENGELLİ GİBİ DAVRANDI

Kendisini gören, Kılıçdaroğlu'nu da görme engelli biri olarak kabul edeceğini söyleyen Eker ilk olarak, "Bastonunuzu yürürken ayaklarıma vurdunuz. Ben de dönüp, Kör müsünüz ? dedim. Yanıtınız ne olur " diye sordu. Kılıçdaroğlu bu sorunun kendisini acıttığını söyleyerek," Aslında sizin değil, onun kör olduğunu gösteriyor" dedi. Kendilerine en çok sorulan ikinci sorunun, "Yemek yerken ağzınızı nasıl buluyorsunuz" olduğunu söyleyen Eker, aynı soruyu Kılıçdaroğlu'na yöneltti. Kılıçdaroğlu bu soruya, " Hiç karanlıkta yemek yemiyor musunuz, diye karşılık verirdim " yanıtını verdi.
 

Engelli vatandaşlardan Murat Akyol da Kılıçdaroğlu'na, "Bu kadar sorunların olduğu bir ülkede, bin odalı saray yapan Recep Tayyip Erdoğan'ın zihinsel engelli olduğunu düşünüyor musunuz" diye sordu. Kılıçdaroğlu, bu soruya, "Kritik bir soru. Ülkenin bu kadar sorunu varken, bu kadar işsizlik, yoksulluk varken kendisine bin odalı saray yaptırana ne denir? Zihinsel engelli demek bile biraz ödüllendirmek olur galiba. Akılsız demek en iyisi" yanıtını verdi.
 


“İNSANI İNSAN OLDUĞU İÇİN DEĞERLENDİRMİYORUZ”

Ülkedeki temel sorunun siyasetin etnik açıdan, inanç bazlı ve yaşam tarzı üzerinden yapıldığını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "İnsanı insan olduğu için değerlendirmiyoruz. İnsanın inancına göre ayırım yapıyoruz. Yaşam tarzına göre ayırım yapıyoruz. Etnik kimliğine göre ayırım yapıyoruz. Çağdaş ülkelerde bunların üçü de yasaktır. Bizim yasalarımız da yasaklanmıştır ama Türkiye'de fiilen bunu yapan siyasal partiler var. Birisi de şuanda zaten iktidarda" dedi. Anayasa'da engelliler için özel düzenlemeler olduğunu hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ama soru şu; O özel düzenlemelerin gereğini yapıyor muyuz? Yapmıyor muyuz ?" diye konuştu.


ALİ İSMAİL KORKMAZ'I GÖRMEYENLER VAR

Salondaki engelli vatandaşlara dönen Kemal Kılıçdaroğlu, " Sizin bütün sorunlarınız hepimizin ortak sorunları, görenler de sanmayın ki her şeyi görüyorlar. Belki de en büyük görme engelli, gördüğünü sananlardır. Bunu da böyle bilmenizi isterim. Ali İsmail Korkmaz bu ülkede dövülerek öldürüldü, hala görmeyenler var" şeklinde konuştu.
 


CHP'Lİ YALOVA BELEDİYESİNİ KINADI

Soru cevap bölümünde salonda bulunan bir vatandaş araya girerek "CHP'liyim, CHP'li Yalova Belediyesi’nin ağaç katliamını kınıyorum" diye bağırdı. CHP Genel Başkanı bu tepkiyi gösteren vatandaşa dönerek, "teşekkür ediyorum" dedi.

BKM’deki etkinliğe İstanbul’un CHP’li İlçe Belediye Başkanları, CHP İl ve İlçe Başkanları, meclis üyeleri, partili üyeleri ve engelli vatandaşlar katıldı. Belediyeler MKM'nin fuayesinde Engelliler Günü içeri,kli broşür ve belediye etkinliklerini tanıtan kitapçık ve albümler dağıttı. (Kent Yaşam)










Editör: Haber Merkezi