Uzun yıllar CHP Arapgir İlçe Başkanlığı yapan, ömrünü sosyal demokrasiye ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne adayan Hüseyin Akşahin’in vefatı İstanbul ve Malatya Arapgir’i yasa boğdu. Kazım, Turgay ve Şevki Akşahin’nin abisi,  üç çocuk babası Hüseyin Akşahin için Perşembe günü ikindi namazına mütekaip Erikli Baba Cemevi’nde düzenlenen cenaze törenine ailesi, sevenleri, partili arkadaşları ve dostları katıldı.  Akşahin’in naaşı daha sonra Malatya’ya götürülerek Arapgir’de kılınan öğlen namazının ardından Suceyin Köyü’nde defnedildi. Akşahin için İstanbul’da düzenlenen törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Belediyesi CHP’li meclis üyeleri, CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer, STK temsilcileri, ailesi, yakınları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akşahin için yüzlerce taziye mesajı

Malatya’da düzenlenen cenaze törenine CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nınyanısıra Akşahin’in yüzlerce hemşerisi, partili yol arkadaşları ailesi ve yakınları katıldı. Akşahin için başsağlığı dileğinde bulunan siyasetçiler ise şu ifadelerle üzüntülerini dile getirdiler;

ARAPGİR BELEDİYE BAŞKANI HALUK CÖMERTOĞLU’NUN BAŞSAĞLIĞI

“Arapgir Belediyesi Meclis Üyemiz Hüseyin AKŞAHİN’in vefat haberini büyük üzüntü ile öğrendim. Kendisine Cenab-ı Hak’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HAKAN İNCİ’NİN BAŞSAĞLIĞI

“2014 yılı Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığım döneminde Arapgir Belediye Başkan adayı olan, Mümtaz insan Sayın Hüseyin Akşahin”in vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Başta kederli ailesi olmak üzere tüm CHP Arapgir teşkilatı ve Arapgir’lihemşehrilerime baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun…”

CHP İL BAŞKANI ENVER KİRAZ’IN BAŞSAĞLIĞ MESAJI

“Arapgir belediye başkan vekilimiz, eski dönem ilçe başkanımız ve il genel meclis üyemiz, parti emektarımız, Çok değerli abim, yol arkadaşımız Hüseyin Akşahin vefat etmiştir.

Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi,sevenleri ve partimize başsağlığı diliyorum..”FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi