Cihangir Çocuk Kulübü bahçesinde oluşturulan Avcılar Belediyesi Down Sendromlular fidanlığında gerçekleştirilen etkinlikte, down sendromlu bireylerin farkı olan +1 kromozomu vurgulamak amacıyla fidanlar toprakla buluşturuldu. 

Fidan dikim etkinliğine Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı. Etkinlik sırasında çocuklar kendi elleriyle fidan dikmenin mutluluğunu yaşadı.


SEVGİ ÇOCUKLARINI HEP BİRLİKTE BÜYÜTELİM

Birleşmiş Milletler kararıyla 2011 yılından beri her yıl 21 Mart’ın Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olarak kutlandığını belirten Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, “Doğaya diktiğimiz fidanlar ile baharı karşılamak ve down sendromu farkındalığına dikkat çekmek istedik. Her insanda 46 kromozon olmasına rağmen down sendromlu bireylerde 47 kromozom bulunuyor. Down sendromlu sevgi çocuklarımız, insanlara iyiliği ve sevgiyi öğretmek için dünyaya gelmişler. Onlar bize iyi olmayı, sevgiyi, hoşgörüyü, mutluluğu öğretiyorlar. Sevgi çocuklarımızı anlayalım, onlarda sevgiyi insanoğlunun kötülüklerden nasıl uzak kaldığını görelim. Toplum olarak sevgi çocuklarımızı hep birlikte büyütelim. Fidanlarımızı doğayla buluşturarak sevgi çocuklarımızla birlikte hayata +1 değer katıyor ve baharı karşılıyoruz” dedi.

Senay BADUR-Kent Yaşam

 

 

Editör: Haber Merkezi