Özgürlük Meydanı'nda  toplanan Bakırköy Belediyesi işçileri yaptıkları basın açıklamasında, son günlerde yaşanan toplumsal olayları, Ankara’da arka arkaya yaşanan patlamaları ve hemen arkasından gelen yayın yasaklarını protesto ederek, net ve doğru bilgiden mahrum edildiklerini, spekülasyonlara inanmak durumunda bırakıldıklarını ifade ettiler. 

Saldırıların, işçi ve emekçi sınıfını hedef aldığını, saldırılar sonucu yaratılan algının da insanlar arasında zıt kutuplar yaratarak, sokağa çıkmaktan korkar hale getirdiğini ifade eden işçiler, Ensar Vakfı’nda yaşananları da eleştirerek, “Kendi kurdukları vakıflarda, kendi evlatlarının taciz ve tecavüzüne sessiz kalan bir bir taraf yaratılmıştır. Suçun ne olduğunu belirleyen hükümet ise, insanların ölmesine, tecavüze uğramasına, baskı ve şiddet görmesine neden olmuştur” dedi. 


Anayasada asli görevi insanların can güvenliğini korumak olan devletin bu olaylara tepkisiz kaldığını iddia eden işçiler, işçi ve emekçi sınıfı olarak bu duruma sessiz kalmayacaklarını söylediler. 
Bakırköy Belediyesi işçileri olarak, hükümetin uyguladığı her türlü baskı, şiddet ve savaş politikasına karşı sessiz kalmayacaklarını, sokaklarda ve meydanlarda olmaya devam edeceklerini  belirten işçiler, "Haber Alma Hakkımız Engellenemez", "Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek", "Sokağa Çık İsyan Et" sloganları atarak basın açıklamalarını sonlandırdı.

Selvi Sarıtaç-Kent Yaşam
Editör: Haber Merkezi