Kadın girişimcileri desteklemek için Başakşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında hayata geçirilen Hanımeli Başakkadın Girişimcilik Projesi, 8 yılda yüzlerce kadına ekmek kapısı oldu. Yaptıkları el emeği, göz nuru ürünleri Başakpazar alanında tahsis edilen stantlarda satma imkânı bulan kadınlar, her hafta salı günü ziyaretçilerini bekliyor.

YETENEKLERİ TİCARETE DÖNÜŞTÜ

Ev hanımlığından ticaret hayatına atılan 71 yaşındaki Asiye Üzel, 8 yıldır Başakpazar’da el emeği ürünlerini sergilediğini belirtti. Eşi vefat ettikten sonra evine destek sağlamak için bu işe başladığını söyleyen Üzel, kimseye muhtaç olmadan verilen imkânlar sayesinde satış yaptığını ifade etti.

3 yıl önce İSMEK’in açmış olduğu kurslar sayesinde yeteneklerini keşfettiğini söyleyen 62 yaşındaki Atike Şanlı ise, “Kurslar sayesinde örgü bebek yapmayı öğrendim. Önce kendime yapmaya başladım. Çevremdeki insanların ilgisi ile karşılaşınca bunu ticarete dönüştürdüm.” şeklinde konuştu.

ÜCRETSİZ SERVİS VAR

Hanımeli Pazarı’nda tek amacın kadın istihdamını sağlamak olduğunu belirten AK Parti Başakşehir Kadın Kolları Başkanı Nurdan Ertuğrul, Başakşehirli kadınların kendi el becerilerini ve yaptıkları ürünleri sergileyerek evlerine destek sağladıklarını ifade etti. Ertuğrul, Hanımeli Pazarı’nda gelmek isteyenler için Başakşehir’in her mahallesinden ücretsiz servislerin kalktığını da sözlerine ekledi.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi