CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Yaza Merhaba’ pikniğinde Beyoğlu’nda yaşayan yüzlerce partili bir araya geldi. Pikniğe CHP İlçe Başkanı Bekir Özcan, ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkanları ve üyeleri, CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Didem Engin, CHP Beyoğlu eski İlçe Başkanları İnan Güney, Muharrem Bulut, Okmeydanı Cem Evi Başkanı Zeynel Şahin, Yolağza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği temsilcileri ile yüzlerce partili katıldı.



Kaynaşma, dayanışma ve paylaşmayı pekiştirmek amacıyla düzenlenen pikniğe katılanlara yönelik bir konuşma yapan CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Bekir Özcan, ‘Ülkemizin asli unsurlarının halayda, horonda, çiftetellide, hep beraber oynadığımız bugün yaşadığımız günlerde ötekileştirilmiş yoldaşlarımız hepiniz hoşgeldiniz. Bizleri kırmadınız kilometrelerce yollardan yanımaza geldiniz. Şimdi hiç çekinmeyin yan masadaki yoldaşınızın tabağından bir parça alın. Ekmeğimizi paylaşmak, kaderimizi paylaşmak hepimizin boynunun borcudur. Bugün zor günler yaşıyoruz. Bir taraftan içimiz kan ağlıyor, bir taraftan zalime karşı gülmeyi unutmuyoruz. Çünkü kolları kelepçeli götürülen bütün arkadaşlarımızın söylediği gibi ‘Gülmek devrimci bir eylemdir’. Biz de bugün burad zalimin zulmüne inat devrimci bir eylem yapıyoruz’ diye konuştu.



‘ZALİMİN ZULMÜNE KARŞI HALAYLARIMIZI ÇEKECEĞİZ’
Özcan daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü; Genel Başkanımızın geçenlerde söylediği bir söz birileri tarafından çarpıtılmak istendi. Ama bizim bildiğimiz bir gerçek var. Bizi bir kan denizinin içinde yaşatmak isteyenler var ve bizler buna binlerce kez ‘Hayır’ diyoruz. Bu kan denizine razı olmayacak, kardeşlik türkülerimizi her yerde söyleyecek, her yerde dillendireceğiz. Zalimin zulmüne karşı halaylarımızı çekmeye devam edeceğiz. Karadenizli Diyarbakırlıyla halay çekecek, Diyarbakırlı Semah dönecek, İzmirli horon tepecek. Bu kardeşliği bizler sağlayacağız.



ÖRGÜTE TEŞEKKÜR
Elbette buradaki ve ilçemizde yapılan çalışmalarda yoldaşlarımızın katkısını yadsıyamayız. Dün geceden beri piknik alanında nöbet tutan arkadaşlarımıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Misafirlerimiz, CHP İstanbul Milletvekillerimiz Sezgin Tanrıkulu, Didem Engin, Meclis Üyemiz Ali Rıza Yakupoğlu, Sabri Topuz, Belediye İş Sendikası Genel Denetleme Üyesi Ali Haydar Özcan, İnan Güney, Muharrem Bulut, Ümraniye Yöneticisi Barış Koç, organizasyonla başından beri ilgilenen ilçe yöneticilerimiz, Spor Komisyonumuz en başından beri piknik fikrini oluşturan arkadaşlarımız, bütün imkansızlıklara rağmen kadın kollarımız, yine bütün imkansızlıklara rağmen her zaman partimizin bayrağını en yükseklerde dalgalandıran gençlik kollarımız aslında bizlerin protokolü bırakıp sokağa inme zamanı gelmiştir. Beyoğlu’nu, Beyoğlu ile beraber ülkemizi ayağa kaldıracak örgütümüz hepiniz hoşgeldiniz. Biz ekmeğini paylaşanlar, bu ülkenin ötekisini olmayan ama ötekileştirilenleri yani Beyoğlu’nda yaşayan bizler, ülkeyi ayağa kaldıracak gücümüz burada. Hepinize teşekkür ediyorum’ dedi. Ahmet Arif’ten bir şiir okuyan CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan, birkez daha herkese katılımından dolayı teşekkür etti. Piknikte ilçe başkanlığının yaptığı pilav dağıtıldı, halaylar çekildi, şarkılar türküler söylenerek partililere güzel bir gün yaşatıldı.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi