Çok sayıda katılımcının olduğu gecenin sunuculuğunu yapan Gazeteci Mehmet Alpay, böyle bir geceyi organize eden CHP Zeytinburnu İlçe Başkanlığına teşekkür ederek, anne sevgisi ve şefkatinin tüm engelleri ortadan kaldırdığını söyleyerek, İlçe Başkanı Metin Doğan’ı sahneye davet etti.



Hayatı birlikte yaşadığımız engelli kardeşlerimizi selamlayarak açılış konuşmasını yapan Metin Doğan, “Ne oldum değil, ne olacağım” sorusunu kendimize sık sık sormamız gerektiğini söyleyerek, “Toplumda yaşayan her insan emeğini ve ürettiklerini paylaşmalıdır. Biz engelli kardeşlerimizle birlikte hayatı paylaşmayı şiar edindik” dedi.

Annelerin acılarının yanında yüreklerinin de bir o kadar büyük olduğunu söyleyen deneyimli İlçe Başkanı Metin Doğan, Anne kelimesinin dört harften oluşan kısa bir kelime olduğunu fakat hayata, sevgiye, fedakarlığa dair en önemli duyguların ise annelerde saklı olduğuna değinerek,”Anne olmak, sadece 9 ay 10 gün tek bedende iki can taşımak değil; en kutsal, en değerli, en şefkatli, en saf, en yüce, en güzel duyguları ömür boyu hem kendi güzel yüreğiyle yaşayıp, hem de evlatlarına yaşatabilmektir” diyerek, Türkan Saylan, Bahriye Üçok, Nene Hatun gibi pek çok Cumhuriyet kadınını andı. Etkinliği düzenleyen yönetim kurulu bayanlara ve eski ilçe yöneticisi Yasemin Erbek’e ve Kadın Örgütlenmesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Derya Akkılıç’a teşekkür etti.

Geç saatlere kadar süren geceye şarkıcı ve CHP Üyesi PM Adayı Atilla Taş, Salih Can ve Yıldızlar Müzik Ekibi katılımcılara renkli anlar yaşattı.
Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi