İşte o uyarılar:

- Tüketiciler, sipariş verirken çok dikkatli olmalı. Güvenli sitelerden ve mümkün olduğunca kapıda ödeme seçeneğini tercih etmeli.

- İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde tüketiciler 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

- Satıcı veya sağlayıcı tüketiciden iade ile ilgili herhangi bir ücret veya masraf talep edemez. Eğer sipariş esnasında alınmışsa iade etmek zorundadır.

- Konu ile ilgili çeşitli hukuk büroları adı altında gönderilen mesajlara itibar edilmemeli ve herhangi bir resmi evrak gelmeden bu tür mesajlara cevap verilmemeli.

Dolandırıcılık yöntemini kargo bedeline kadar indi. Mal satarak dolandıramayan bu tür kişi veya firmalar, sattıkları ayıplı malların iadesi nedeniyle bu kez vatandaşlara ‘Talep ettiğiniz malı almadığınız eşya yüzünden zarar verdiniz.’ diyerek bu sefer kargo parası adı altında ödeme talep etmektedirler. Hem de bunu gerçek veya sahte hukukçular veya hukuk bürolarını kullanarak yapmaktadırlar.

- Bunun için siparişinizi kapıda ve bakarak ödeme yöntemiyle görerek, sipariş verdiğiniz ürün olup olmadığına bakarak almayı tercih edin.

Editör: Haber Merkezi