Eviniz gün içinde yemek yeme, çocuklarla oyun oynama, misafir ağırlama gibi aktivitelere bağlı olarak kirlenebilir; hatta sadece camları açtığınızda bile tozlanabilir. Bu yüzden de sürekli süpürmeniz ya da silmeniz gerekir. Her gün evi dip köşe silmek ya da süpürmek oldukça zahmetli bir iştir. Özellikle tüm gün evde bulunmayan kişilerin temizliğe ayıracak çok vakti olmayabilir. Robot süpürgeler bu noktada devreye girer. Robot süpürge, üstün teknolojisi ile ev temizliğini sizden devralır. Robot süpürge modelleri sayesinde temizliğe ayıracağınız vakti kendinize ayırabilir ve daha verimli vakit geçirebilirsiniz. Özellikle hem paspas yapma hem de süpürme özelliği bulunan modeller sayesinde hayatınızı kolaylaşır. Pek çok farklı robot süpürge markası vardır. Xiaomi, Tefal, Samsung gibi markalar robot süpürge konusunda ön plana çıkmayı başarmıştır. Bu markalar kullanıcılarının ihtiyaçlarına ve isteklerine uygun olarak farklı modeller sunar. Robot süpürgeler şarjlı bir şekilde çalışma prensibine sahiptir. Ürünler her koşula ve her ortama rahatlıkla uyum sağlayarak temizlik işlemini tamamlar. Robot süpürge sayesinde temizliğe harcadığınız vakti kendinize ayırabilirsiniz. Bu süpürgeler özellikle evcil hayvan besleyen ya da yeni doğan bir bebeğe sahip kişiler için de oldukça idealdir. Süpürgeler zemindeki tüm tozu, kiri ve bakterileri toparlar. Süpürgeler her türlü zeminde üstün performans gösterebilir, bu sayede tekrar tekrar temizlik yapmak zorunda kalmazsınız. Halı, fayans ya da parke zemin üzerinde rahatlıkla süpürme işlemini gerçekleştiren ürünler genel olarak yuvarlak tasarıma sahiptir. Yuvarlak süpürge tasarımı sayesinde en uç köşeleri bile temizleyebilen ürünler uzun kullanım ömrüne sahiptir. Akıllı süpürgelerin şarjı da uzun süre gittiği için, gün içinde kesintisiz bir temizlik keyfinin tadını çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda robot süpürgeler şarjlarının azaldığını ya da bittiğini otomatik olarak algılar. Sizin onu şarja takmanıza ihtiyacı yoktur. Şarj seviyesinde azalma olduğunda şarj ünitesine kendisi gider. Bu ürünleri akıllı telefonunuzla eşleştirebilir ve böylece dilediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz. Ürünü ilk satın aldığınız ve uygulamayla eşleştirdiğiniz zaman; süpürgeler tüm evinizi dolaşarak evinizin haritasını çıkarır. Böylece daha sonraki kullanımlarınızda siz müdahale etmeden evinizdeki her köşeyi kendi başına temizler. İnsan gücüne gerek kalmadan çalışan bu ürünlerin boyutları ve özellikleri markadan markaya değişiklik gösterebilir. Bazı markaların modellerinde silme ve süpürme özelliği bir arada bulunabilir. Bu farklı ürünler arasından seçimlerinizi yaparken ihtiyaçlarınızı ve süpürgeden beklentilerinizi göz önünde bulundurmalısınız.

Robot Süpürge Özellikleri 

Robot süpürgeler öğrenciler, çalışan kişiler, evde pek fazla zaman geçiremeyenler için oldukça ideal temizleme cihazlarıdır. Bu süpürgeler, ev içindeki bireyleri fazla iş yükünden ve yoğun temizlik temposundan kurtarır. Akıllı süpürge modelleri; otonom süpürge olarak da bilinir. Bu ürünler genel olarak şarjlı bir şekilde çalışır. Süpürgeler markasına ve modeline göre farklı çalışma prensiplerine sahip olabilir. Bazı ürünler ıslak vakum özelliğine sahipken; bazı ürünler yalnızca kuru vakumlama yapar. Buna ek olarak farklı markalar, akıllı süpürgelerine paspas ve cila yapma özelliğini de ekler. Akıllı robot süpürgeler; telefondaki uygulamalar ile kontrol edilebilir. Akıllı robot süpürge modelleri farklı sensörlerle donatılmıştır. Süpürgeler sensörleriyle çevrelerindeki engelleri kolayca tespit eder; bu sensörler sayesinde kablo, halı ya da herhangi bir başka objeye takılmadan temizliğe devam edebilir. Süpürgeler herhangi bir engeli kolaylıkla aşabilir, üzerinden ya da etrafından dolanabilir. Bu nedenle özellikle halı bulunan mekanlarda kullanmak için süpürge tercihi yapacaksanız; engel sensörünün olmasına dikkat etmelisiniz. Akıllı süpürgelerde lokalizasyon özelliği bulunur. Bu özellik sayesinde kirli noktayı tespit eden cihazlar; bu noktaya odaklanarak üstün bir temizlik hizmeti sunar. Süpürgeleri günde birkaç defa açabilirsiniz. Ne sıklıkla kullanacağınız tamamen size kalmıştır. Ortamı kirli hissettiğiniz anda açabilir ve pratik bir şekilde evinizin temizlenmesine tanık olabilirsiniz. Hayatı kolaylaştırmak adına atılan büyük bir adım olan bu süpürgeler gerçekten de akıllıdır. Örneğin süpürülecek alan bittiği zaman, kendisi bunu algılar ve yönünü değiştirir. Merdiven ya da farklı geçitlerden düşmemesi gerektiğini bilir; buna ek olarak halı gibi zorlu zeminlerde de takılmadan başarılı bir performans gösterir. Özellikle yuvarlak ve yatsı tasarımları sayesinde; dolap, koltuk, masa gibi zor ulaşılan alanları da en iyi şekilde temizleyebilir. Çoğu robot modeli eşsiz bir şarj sistemiyle donatılmıştır. Akıllı süpürgeler; şarjları bittiği anda bunu hisseder ve otomatik olarak kendilerini şarj etmek için şarj ünitelerine gider. Bazı robot süpürge modellerinde zamanlama özelliği bulunur. Bu özellik sayesinde siz komut vermeden; önceden belirlemiş olduğunuz saat aralıklarında cihaz evinizi temizler. Akıllı süpürgeler çalışırken oldukça az ses çıkarır. Siz evde günlük akışınıza devam ederken; çalışan süpürgenin sesi sizi asla rahatsız etmez. Aynı zamanda bazı modellerde leke sökücü özellik bulunur. Leke sökücü özelliği bulunan modeller, halı ya da normal zemin fark etmeksizin tespit edilen kiri en iyi şekilde çıkarır.

Akıllı Robot Süpürge Seçimi

Evi süpüren robot seçimi yaparken bazı noktalara özen göstermeniz önerilir. Bu noktaları göz önünde bulundurarak seçimlerinizi yaptığınız takdirde satın aldığınız robot süpürgeden üst düzey bir verim alabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken noktalar arasında şunlar sayılabilir:

  • Robot süpürge seçerken ilk olarak evinizin zeminini göz önünde tutmalısınız. Parke zeminler üzerinde tüm modeller üstün performans sergilerken; halı yoğunluklu zeminlerde bazı modeller daha iyi bir temizleme sunar. Buna ek olarak; evinizde merdiven ya da farklı türde bir eğim varsa, eşyalarınız çoksa engellere takılmayan modelleri tercih etmeniz gerekir.
  • Aynı zamanda evinizin büyüklüğü de önemli bir kriterdir. Bazı modeller küçük daireler için uygunken; bazı akıllı süpürgelerin ise daha büyük dairelerde başarılı olduğu bilinir.
  • Seçeceğiniz süpürge uygulama aracılığıyla çalışıyor olabilir. Tek tuş ile süpürgenizin tüm fonksiyonlarını takip etmek ve çeşitli komutlar vermek istiyorsanız uygulama destekli modellere bakmanız önerilir.
  • Eğer sessiz bir süpürge arıyorsanız her modelin farklı desibellerde ses çıkararak çalıştığını bilmeniz gerekir. Bu nedenle de robot süpürge için araştırmalarınızı yaparken cihazın çalışma sesini göz önünde bulundurabilirsiniz.
  • Özellikle evinizde ya da ofisinizde evcil hayvan besliyorsanız; emiş gücü yüksek ürünlere bakmanız tavsiye edilir.
  • Bazı modellerde düşme sensörü bulunur. Merdivenli ya da çıkıntılı yapılarda bu sensör sizin için hayat kurtarıcı olabilir.
  • Bazı akıllı süpürgelerde paspas ve cila özelliği vardır. Eğer seçeceğiniz ürünün hem süpürme hem de silme özelliğinin bulunmasını istiyorsanız bu özellikleri destekleyen ürünleri incelemeniz önerilir.

Robot Süpürgeler İle Pratik Temizlik

Teknoloji markaları robot süpürge kategorisinde yenilikçi tasarımlar sunar. Xiaomi de bu markaların önde gelenlerinden biridir. Xiaomi süpürge çeşitleri farklı özelliklere sahip pek çok alt modele sahiptir. Bu ürünler yüksek çalışma süreleri nedeniyle tercih sebebidir. Genel olarak akıllı süpürgeler 80-150 dakika boyunca çalışabilir. Bu süre de evinizi tamamen temizlemek için oldukça idealdir. Yüksekliği fazla olmayan Xiaomi ürünleri; masa ya da koltukların altı gibi ulaşılması güç yerlere rahatlıkla girer ve en iyi şekilde performans sergiler. Buna ek olarak Xiaomi robot süpürge modellerinin şarj sistemi de oldukça gelişmiştir. Pek çok model şarjının bittiğini ya da azaldığını algılayarak kendi başına şarj ünitesine dönüş yapar, bu da kullanıcılar için oldukça avantajlı bir özelliktir. Buna ek olarak Xiaomi süpürgeler Android ve iOS işletim sistemi ile uyumludur. Xiaomi robot süpürgelerde Roborock ve Mi serisi ön plana çıkar. Bu serilerde haritalama, navigasyon, sessiz çalışma, paspas gibi pek çok işlevsel özellik mevcuttur. Seri içindeki farklı model ve bu modellerin özelliklerini inceleyerek ihtiyacınıza cevap verebilecek ürünleri satın alabilirsiniz. Yaklaşık 4 saatte şarj olan ürünler; çalışma süresi boyunca üstün bir performans gösterir. Bazı Roborock serisi ürünleri süpürme işlemini S harfi şeklinde tamamlar. S şeklinde temizlik teknolojisi, temizlik yaparken her noktaya odaklanabilmek için özel olarak geliştirilmiştir. Xiaomi robot süpürge modelleri oldukça sessiz bir şekilde çalışır. Buna ek olarak paspas özelliği bulunan modellerde HEPA filtre kullanılır. Yüksek vakum, emiş ve paspas gücüne sahip olan bu ürünler evinizde en ulaşılamayacak köşeleri bile mükemmel şekilde temizler. Genel olarak yaklaşık 20 mm ve üzerindeki pek çok engeli rahatlıkla aşabilen robotlar başarılı bir temizlik performansı sunar. Akıllı süpürgelerin üst ya da alt kısımlarında toz haznesi bulunur. Süpürgelerde bulunan toz haznesi manuel ya da uygulama komutuyla boşaltılabilir. Gelişen teknoloji ile üretilen Xiaomi ürünleri arasından ihtiyacınıza en uygun olan seçeneği bulabilir, evinizin ya da ofisinizin keyifle temizlenmesine tanık olabilirsiniz.

Robot Süpürgenin Üstün Teknolojisiyle Hayatınızı Kolaylaştırın

En iyi robot süpürge modelleri için internet üzerinden detaylı bir araştırma yapabilirsiniz. Hangi marka ve modelin en iyisi olduğuna karar verebilmek için, kullanım alanınızı ve amacınızı belirlemeniz gerekir. Her ürün farklı ihtiyaçlara ve beklentilere karşılık verebilir. Akıllı süpürgeler kablolara ya da farklı yönlendirmelere ihtiyaç duymadan etrafı temizleme konusunda oldukça başarılıdır. Bu akıllı cihazlar genel olarak şarj ile çalışır. Şarjının bittiğini fark eden ve şarj ünitesine kendi başına yerleşen modeller pratikliği sayesinde kullanıcılardan tam not alır. Bu ürünler navigasyon ve haritalama teknolojisi ile kendi rotasını oluşturabilir. Rotası üzerindeki en kirli ve odaklanılması gereken noktaları kolayca belirler. Bu sayede cihazı her çalıştırdığınızda özellikle o noktalar üzerine yoğunlaşabilir. Satın alacağınız ürünün sadece sizin belirlediğiniz noktaları süpürmesini ya da silmesini isteyebilirsiniz. Buna bağlı olarak bazı modellerde sanal duvar özelliği bulunur. Sanal duvar özelliği bulunan modellerde, robotun girmesini tercih etmediğiniz alanları uygulamadan işaretleyebilirsiniz. Kir analizi özelliği bulunan robot süpürgeler, belirlediği kirli noktalara ulaştığında çalışma gücünü daha da artırarak o bölgeyi en iyi şekilde temizlemeye çalışır. Yuvarlak ve şık tasarımı da kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen robot süpürgeler farklı özellikleriyle ön plana çıkar. Ürünler temizlik sırasında kısıtlı ve ulaşılması zor olan her noktaya rahatlıkla ulaşır. Android ve iOS uygulamalarıyla kontrol edilebilen bu ürünler pratik bir kullanım imkanı sunar. İş yerindeyken uygulama aracılığıyla evinizin süpürülmesini isteyebilirsiniz. Böyle bir konforu yaşamak için, programlanabilir modellere göz atmanız gerekir. Bu ürün kategorisinde pek çok marka çeşitli tasarımlar sunar. Her ürün farklı teknolojik özelliklerle donatılmıştır. Robot süpürge karşılaştırması yaparak farklı özellikteki ürünlerden birini tercih edebilirsiniz. Akıllı robot süpürgeleri birçok farklı marka ürettiği için fiyat skalası da oldukça geniştir. Robot süpürge fiyatları ürünün özelliklerine, markasına ve fonksiyonlarına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Bu geniş ürün ve fiyat çeşitliliği arasından bütçeniz için uygun olan seçimleri yapabilir, yaşam alanlarınızın en iyi şekilde temizlenmesine imkan sağlayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi