Kocaeli Ağrı Dernekleri Federasyonu'nun yaptığı çalışmalar hakkında detaylı bilgiler veren Yıldırım, yaptığı çalışmaları da detaylı bir şekilde anlattı. Yıldırım’ın ardından federasyona bağlı dernek başkanları da, söz alarak kendilerini tanıttılar. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, memnuniyetlerini ifade eden Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve İl Başkan Yardımcısı Zeki Canşi, “Ziyaretiniz bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Kadim Ağrı şehrinin güzel insanları, ülkemize ve ilimize her daim katma değer katan sosyal, kültürel, siyasal anlamda da bizlerin önemsediği bir topluluktur. Vatanın bölünmez bütünlüğünü savunan kırmızı çizgilerine önem veren Ağrılı hemşerilerimizi önemsiyoruz. "Kocaeli ilimizle özdeşleşen bir toplumdur Ağrı halkı. Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz, farklı  görüşlerde olsak da, ülkenin bölünmez bütünlüğü bizim olmazsa olmazımızdır. Öte yandan, bu kadar kısa bir sürede güzel işler yapmışsınız, daha güzel çalışmalar yapacağınıza da inancımız tamdır. Bu anlamda Başkan Ömer Yıldırım’ı ve ekibini tebrik eder başarılar dileriz” dediler.

“Hemşerilerimize seçilebilecekleri yerlerde yer verin” 
Ellibeş'in ardından konuşan Kocaeli Ağrı Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Yıldırım tekrar söz alarak; "Düşüncelerinden ötürü Sayın Başkan'a teşekkür ediyorum" diyerek memnuniyetini dile getirmesinin ardından,  “Türkiye’deki ve Kocaeli’ndeki Ağrılı hemşerilerimiz bu ülkenin ana unsurlarıdır. Bu bilinci taşıyan eğitimli, liyakatli, vatanına ve milletine bağlı, insana insan olduğu için değer veren bir topluluktur. KADEF’in de, tam bu noktada diğer yöre halkıyla kültürel harmanlamayı gerçekleştiren ve bu misyonu üstlenen bir görevi var. Burada , sivil toplum kuruluşlarının önemi büyüktür. Bizler KADEF olarak, diğer siyasi  partilerimizden talep ettiğimiz gibi, Kocaeli’nde iktidar partisinden de çeşitli kademelerde görev yapan ve emek veren hemşerilerimizi göreve getirmenizi istiyoruz.Özellikle nüfusumuzun yoğun olduğu ilçelerde hemşerilerimize seçilebilir yerlerde yer vermenizi arzuluyor ve bekliyoruz” dedi.


Kovit -19 nedeniyle sosyal mesafe kuralları çerçevesinde itina ile gerçekleşen ziyaret, KADEF başkanı Ömer Yıldırım, Başkan Ellibeş'e, İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanlığı'na seçilen Zeki Canşi'ye ve Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilen H. İbrahim Arslan'a varakl, el işlemeli, KADEF logolu  hediye taktim edererek görevlerinde başarı diledi.


Dernekler ziyarete tam kadro  katıldılar
Kocaeli Ağrı Dernekleri Federasyonu (KADEF)’in ziyaretine eşlik eden dernekler heyeti; Kocaeli İzmit Ağrı Dernek Başkanı Şefik Alparslan, KADEF Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Birol Yılmaz, Kocaeli Körfez Ağrılılar Derneği Başkanı Nurettin Kaplan, KADEF Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Toltar, Dilovası Ağrı Eleşkirtliler Derneği Başkanı Mahmut Kocabay, Dilovası Ağrı Eleşkirtliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Dilovası Belediyespor Kulüp Başkanı Recep Laç, Dilovası Ağrı Taşlıçaylılar Derneği Başkan Vekili Hikmet Demir, Darıca Ağrı Yukarıtoklu Köyü Derneği Başkanı Talat Aydemir, Çayırova Ağrılılar Derneği Başkan vekili Abdulmecit Gültek ve KADEF Medya Tanıtım Birimi Temsilcisi Cihan Teker ile Emrah Dursun 'dan oluştu.

Editör: Haber Merkezi