İstanbul Oto Sanatkarları Esnaf Odası (İSTOSEO) Başkanı Mustafa Keskin, Atatürk Oto Sanayi Sitesi’ndeki esnaf üyelerine Ramazan ayı nedeniyle iftar yemeği verdi. Keskin misafirlerine hitaben yaptığı konuşmada, “Bizler ülkemize katma değer yaratan bir teşkilatız. Milli servete katkımız var. Kavgayı yalnızca ekmeğimiz için, rızkımız için mesleki anlamda yaparız. Her zaman da devletimizin yanındayız” dedi.

İSTOSEO tarafından düzenlenen iftar daveti Sarıyer Büyükdere’deki Fuat Paşa Otel’de gerçekleşti. Yaklaşık iki yüz davetlinin katıldığı iftara sanatçı Sibel Turnagöl de eşi işadamı Mehmet Çelik’le birlikte konuk oldu. İYİ Parti Sarıyer İlçe yöneticilerinin de bulunduğu iftara ayrıca Mustafa Keskin’in özel davetlisi olan değişik meslek gruplarından kişiler de geldi.

“EĞİTİM VE TEKNOLOJİYE ÖNEM VERİN”

Oruçların açılmasından sonra konuklarına hitaben konuşma yapan İstanbul Oto Sanatkarları Esnaf Odası (İSTOSEO) Başkanı Mustafa Keskin, “Bizler kendimizle ne kadar övünsek azdır. Allahımıza şükürler olsun ki Türkiye milli ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan bizim sektörümüzdür. Otomobilin idare eden parçasını değiştirmezsiniz, tüketiciye tasarruf olur. Paramız da yurt dışına gitmez.  Böylece milli servete katkı sağlamış oluruz.Yalnızca kendi kendinizi değil, tüm Türkiye’nin sizleri alkışlamasına hakkınız var. Ancak eskiden ustalık, sanatı ön plana çıkarıyordu. Çırak, kalfa, usta şeklinde yetişiyor, mesleğimizin tüm inceliklerini pratikte öğrenerek uyguluyorduk. Ancak şimdi montajcılık ön plana çıkmaya başladı. Bu konuda sektörde biraz kartel oluştu. Şimdi onunla mücadele ediyoruz. Bu nedenle sizden ricam teknolojiye ayak uydurun. Eğtime önem verin. Yanınızda çalışanları muhakkak eğitip, teknolojiye adapte etmek için çaba gösterin. Çalışma alanlarınızı, atölyelerinizi modernize edecek bir hale gelin. Çünkü dünyada otomobil her zaman ekonomide bir numaradır. Hiç bitmeyen bir sektörün içindeyiz. Yeter ki biz bu sektöre adapte olalım” dedi.

“HER ZAMAN DEVLETİMİZE SADIKIZ”

Oto sanatkarlarının montajcılık nedeniyle teknolojiyle rekabet etmek zorunda kaldığını da söyleyen Mustafa Keskin şöyle devam etti:

“Şimdi boyunumuzda boza pişiriyorlar. Ama biz direçli bir esnaf kesimiyiz. Evvelallah direniriz. Rızkımızın da peşinde oluruz, kimseden de yılmayız. Hoşgörünüze sığınıyorum, biz ekmek davasındayız. Yoksa devlete karşı boynumuz kıldan incedir. Biz ekmek davasında kimseden yılmayız. Hiç bir zaman da provakasyona gelmedik ve hep devletimizin yanında olduk. Dedik ki devlet bizi görür. Bu nedenle hep eyvellah dedik. Her zaman devletimize sadıkız. Bu teşkilatın mensubu olduğum için ne kadar gurur duysam azdır. Tüm arkadaşlarımı kucaklıyorum.”

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam (özel)

Editör: Haber Merkezi