Ünlü şair ve ney ustası Neyzen Tevfik’in (Tevfik Kolaylı) Kartal Merkez Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine; Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Adem Uçar, İmam Aydın ve Ali Apaydın, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanı (SAMDEF) Metin Şenel, Kartallı muhtarlar, belediye birim müdürleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

“HİCİVLERİ GELECEK NESİLLERE AKTARILAN BÜYÜK USTAYI SAYGIYLA ANIYORUZ”

Anma töreninde konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, “Bugün, burada büyük hiciv ve ney ustası Neyzen Tevfik’i anmak için tekrar bir aradayız. Kartal Belediyesi olarak sanat ve sanatçının her zaman yanındayız. Bu anlamda, yaşadığı dönemdeki olumsuzluklar karşısında kalemini eğip bükmeden hiciv yazan büyük ustanın gelecek nesillere aktarılması için mezarı başında anmaları çok değerli buluyoruz. Kendisini tekrar saygıyla anıyorum. Mekânı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

Törenin devamında, Neyzen Tevfik içinKur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Programın sonunda ise,törene katılanlar ünlü şairin kabrine karanfil bıraktı.

Editör: Haber Merkezi