İstanbul Patnoslular Platformu (İSPAT) tarafından, Patnos ilçesinin antik uygarlıklardan günümüze kadar gelen halk bilimi, geleneksel ve kūltūrel yerel değerler üzerine hazırlanan kitapların tanıtımı organize edilen kahvaltı ile tanıtıldı. Organizasyonun sponsorluğunu ise Şahin Bahadır ve Salih koltazoğlu üstlendi. Yoğun katılımın olduğu kitap tanıtım ve kahvaltıda İstanbul Patnoslular Platformu (İSPAT) başkanı Tamer Kargı, Deva Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şasi, İstanbul Ağrı Kūltūr Dernekleri Federasyonu Başkanı Şerafettin Öztürk, İstanbul Patnoslular Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Burhan Önaç yanı sıra birçok sivil toplum örgütü temsilcisi ve Ağrılı işadamı katıldı.

KARGI: “İSPAT, BÜYÜK PROJELERE İMZA ATACAKTIR.”

İstanbul Patnoslular Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kargı, Patnosların bir araya geldiği kahvaltı da bir konuşma gerçekleştirdi. Ağrılı hemşerilerini ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Kargı,  “Gerçekten bugün muhteşem bir gün yaşadık. Sizin de gördüğünüz gibi pandemiye rağmen tüm Ağrılılar bir araya geldi. Yaptığımız organizasyona katılım yüksek oldu. Bu birliğin dayanışmanın ve birliğin özlemidir ve ispatıdır. İSPAT, çok büyük projelere imza atacaktır. Sürekli halkımızla iç içe olacağız.” dedi.

KİTABIN 4 BİN ADETİ AĞRILI ÇOCUKLARA GÖNDERİLECEK

Kitap okumanın sevgisine vurgu yapan Kargı, çıkardıkları kitap hakkında bilgi verdi. Kargı, “Kitabımız, Patnoslu yazarlarımızın oluşturduğu günlük köşe yazılarından oluşmaktadır. Yazarlarımız, Kenan Suphandağı, Cahit Kılıç, Tunay Özer, Nazlı Altunay, Nihat Özdemir, Ayhan Gül, Taner Kargı, Salih Koltazoğlu, Kamuran Özyolcu, Ayhan Ergenç, Cesim Yalçın gibi yazarlarımızın yazdığı köşe yazılarından derlenmiştir. Kitabımız tamamen ücretsizdir ve 5 bin adet basılmıştır. Bu kitabımız 4 bin adeti Ağrıdaki çocuklarımıza gönderilecektir.” diye konuştu.

KARGI: FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDECEK

İSPAT olarak faaliyetlerinin devam edeceğinin altını çizen Kargı, “İSPAT olarak faaliyetlerimiz devam edecek. Bugün bir araya gelerek dayanışmanın en güzelini gösterdik. Bundan sonra da bu birlik ve beraberliğin devam etmesi için Ağrılı hemşerilerimizi yanımızda görmek ve onların desteklerini hep hissetmek istiyoruz. Bugün bu destek bizi bir adım daha hedeflerimize yaklaştırdı ve motive etti.” ifadelerini kullandı.

KAHRİMAN: AĞRI’NIN EVLADI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahraman, organizasyonda söz alarak Ağrılı hemşerilerine seslendi. Kahraman, “Bütün Patnoslu ve Ağrılı hemşerilerimize seslenmek istiyorum. Gelin, güç birliği yapalım, birlik ve beraber olalım; İstanbul gibi bir metropolde sesimizi bütün ulusa, bütün Türkiye’ye duyuralım. Tüm hemşerilerimi tebrik ediyorum, başarılarını devamını diliyorum. Bir kardeşleri olarak her zaman yanlarındayım. Ağrı’nın da bir evladı olmaktan onur ve gurur duyuyorum.” dedi.

ŞASİ: “AĞRILILARIN BİRLİK OLMASI MUTLU EDİCİ”

Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şasi, “İstanbul Patnoslular  Platformunu, gerçekleştirmiş olduğu organizasyondan dolayı tebrik ediyorum. Böyle büyük metropol kentlerde, Ağrılıların bir araya gelmesi, birbirinin sıcaklığını hissetmesi, birlik ve beraberlik içerisinde olmaları bizi mutlu ediyor.” dedi.

ÖZTÜRK: “AĞRILI BİRÇOK SİMAYI BURADA GÖRMEK BÜYÜK BAŞARIDIR”

İstanbul Patnoslular Platformu’nun önemli başarılara imza attığını vurgulayan İstanbul Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Şerafettin Öztürk, “Bugün İstanbul Patnoslular Platformu çok önemli bir işe imza attı. Ağrılı hemşerilerimi burada görmekten çok mutlu oldum. Bugün Ağrılı birçok simayı burada görmek büyük bir başarıdır. Taner Başkanımı bu özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum. Bugün, İSPAT, tüm Ağrılıları bir araya getirmiş olması takdire şayandır.” diye konuştu.

“SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN YANINDAYIZ”

Sivil toplum örgütlerinin önemine dikkat çeken Öztürk, “Sivil toplum örgütleri, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok önem kazandı. Bunun farkına varmamız lazım. Biz Ağrılılar olarak, İstanbul Patnoslular Platformu bize geldiği zaman, bizim mekanımız sizlere sonuna kadar açıktır. Amacına uygun çalışan tüm sivil toplum örgütlerin yanındayız. Hem siyasilerimiz hem bürokrasilerimiz, iş dünyasıyla beraber milletimize bu güzel hizmetleri sunduğu takdirde halkımızın da sivil toplum örgütlerinin yanında yer alacağından hiç şüphem yok.” şeklinde konuştu.

“AĞRILILAR ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATIYOR”

Öztürk, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Biz Ağrılılar, İstanbul’da önemli çalışmalara imza atıyoruz ve önemli çalışmalar içerisindeyiz. Türkiye’nin hiçbir ilinde olmayan bir projeye imza attık. 3 bin metrekare kapalı alanı olanı bir proje Ağrılıların hizmetinde. Dolayısıyla birlik ve beraberlik içerisinde hareket edelim. Tüm Sivil Toplum Örgütlerine seslenmek istiyorum; Birbirimizi sevelim, sayalım, destek olalım, Küslük bitsin, kıskançlık bitsin. Birinin başarısı hepimizin başarısıdır. Patnos Platformu, kısa sürede çok güzel çalışmalara imza attı. Ben takdir ediyorum bu çalışmalarından dolayı. Sonuna kadar yanlarındayım ve destekçileriyim. Yeter ki amacına uygun çalışmalar yapılsın. Bizler birlik ve beraber olalım, ilimizi hak ettiği yere getirelim. Çok önemli hedeflerimiz var; aynı zamanda Ağrı Kültür dernekleri Federasyonu, 81 ilin başkanlığını yürütmektedir. Önümüzdeki günlerde projelerimizi sunacağız, çıtayı yükselttik. Doğu ve Güneydoğu’da büyük çalışmalar içerisinde olacağız. Bugün burada, kendini yetiştirmiş Ağrılı gençlerimizi bu organizasyonda gördüm.  Ağrılı gençler ayağa kalkmış diyor ki; “Bizde bu ülkenin çalışmalarında ve siyasetinde yer alacağız.” Bu anlayış ve düşünce beni gururlandırıyor.”

ÖNAÇ: “PATNOS’A HİZMET VERECEK KURUMLARIN YANINDAYIZ”

İstanbul Patnoslular Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Burhan Önaç, “İSPAT’ın bize göndermiş olduğu nazik davetinden dolayı, başta Yönetim Kurulu Başkanı Koordinatör Taner Kargı yönetime ve tüm hemşerilerimize teşekkür ederim. Bizde yönetim olarak bu davete icabet ettik. Güzel dayanışma var, bizim Patnoslu olarak hep bir arada olmamız lazım. Bütünleşmek lazım hemşerilerimizle. O yüzde bu kahvaltı programı çok güzel geçti. Umarım dayanışmanın devamı gelir ve hep beraber hemşerilerimizle beraberliğimiz sağlamlaşır. Biz Patnos’a hizmet verecek her kurum ve kuruluşların yanında olacağız.” dedi.

UÇAR: “BİRLİK VE DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİNİ GÖSTERDİK.”

İstanbul Patnoslular platformu (İSPAT) çıkarttığı kitap tanıtım ve geleneksel kahvaltı etkinliğine katılan İş adamı Kıyas Uçar, “Organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ederim. Güzel bir kahvaltıda bir araya geldik. Bu kahvaltılarda yöremizin geleneksel yemekleri olursa daha bir renk katacaktır. Yıllardır bir araya gelmemiştik ancak platform sayesinde bir araya gelme fırsatı bulduk. Gerçekte güzel bir gün oldu ve birlik ve dayanışmanın en güzel örneğini gösterdik. Bu tür organizasyonların olması Patnoslular için çok önemli. Başta Taner Kargı başkanımıza teşekkür ederiz. Bu tür organizasyonlarda her zaman yanlarındayız.” ifadesini kullandı. 

KOÇER: “AĞRILILARA MEKANIMIZIN KAPILARI SONUNA KADAR AÇIKTIR.”

Avcılar Deniz Köşkler’in sahibi Kasım Koçer, “Patnoslular Platformunun organizasyonuna ev sahipliği yapmaktan gurur duydum. Böyle yoğun bir katılım olması ve ağrılıların sıcak bir ortamda birlik ve beraberlik göstermesi beni çok mutlu etti. Ağrılılara mekanımızın kapıları sonuna kadar açıktır. Hemşerilerimizi burada ağırlamanın yanı sıra her zaman destekçileriyiz. Mekanımız 1500 kapasiteye sahip. Kahvaltısıyla, ocak başsısıyla ve restoranıyla tüm hemşerilerimizin hizmetindedir ve her zaman bekleriz.” diyerek sözlerini tamamladı. ZEKİ ERDOĞAN

Editör: Haber Merkezi