Esenyurt’ta yaşayan 23 yaşındaki milli paralimpik triatlon ve milli yüzücü Uğurcan Özer, sol kolundaki 23 santim kısalık nedeniyle 8 yaşında rehabilitasyon amacıyla başladığı yüzme sporunda, başarıdan başarıya koşuyor. Özer başarılarla dolu kariyerinde yüzmede Avrupa Şampiyonası ve Akdeniz Oyunları'nda final, Kıtalararası Boğaz Yarışı'nda 4 yıl üst üste birincilik, Balkan Şampiyonası'nda 3 altın madalyanın sahibi olruken triatlonda dünya kupasında 8'incilik ve Nisan ayında triatlon dalında yapılan iki yarışta birincilik elde etti. Özer, spordaki başarılarının yanı sıra akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi Spor Yöneticiliği bölümü dördündü sınıfta devam ediyor. Yarışmalara iki yıldır Esenyurt Belediyesi’nin spor salonlarında hazırlandığını belirten Özer’in hedefi ise Avrupa’da madalya alarak dünya şampiyonasında Cumhuriyet tarihinde hiç elde edilmemiş başarıya ulaşmak.

8 YAŞIMDA DOKTORLARIN TAVSİYESİYLE YÜZMEYE BAŞLADIM”

Yurt dışında yapılan birçok yarışta Türkiye’yi temsil ettiğini söyleyen paralimpik milli triatlon ve milli yüzücü Özer, “8 yaşımda doktorların tavsiyesiyle yüzmeye başladıktan sonra kolumu güçlendirdim ve lisanslı bir sporcu oldum. 12 yaşımda ilk yurt içi yarışıma katıldım ve 16 yaşında yüzme milli takımında ilk milliliğimi Almanya yarışında aldım. Almanya, İspanya, İrlanda, Portekiz, Yunanistan ve Brezilya olmak üzere birçok yurt dışı yarışında ülkemi temsil ettim. Şimdi ise aktif triatlet olarak yurt dışında ülkemi temsil ediyorum. Geçtiğimiz 2 hafta içerisinde, yurt içinde iki yarışa katıldım. Bunlardan bir tanesi, Mersin’de Triatlon Federasyonu’nun düzenlediği puanlı bir yarıştı ve o yarışta para triatlet kategorisinde birinci oldum. Aynı zamanda, kişisel kariyer rekorumu da kırarak derecemi oldukça fazla geliştirdim ve yurt dışındaki rakiplerimize nazaran farkı kapatmaya başladım. Bundan sonraki yarışma ise Bodrum’da ‘Bodrum MW Challenge Triatlon’ adlı bir yarıştı. Yine burada bayrak takımı adına yüzme etabını bin 200 metrelik yüzme parkurunda 18.15 dakikalık süreyle tamamlayarak parkurdaki en iyi yüzme derecesine sahip oldum.” dedi.

“BAŞKAN BOZKURT’A TEŞEKKÜR EDERİM”

Desteklerinden dolayı Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkür eden Özer şunları ekledi: “Esenyurt Belediyesi’nin bana sağladığı tesis olanakları ve diğer imkanlarla birlikte çok daha iyi bir şekilde milli takım yarışlarına hazırlanabiliyorum. 2 yıldır Esenyurt Belediyesi’nin salonlarında çalışıyorum. Bana tesis ve malzeme olanaklarını sağlıyorlar. Burada performans ve üst düzey antrenmanlarımı yapabiliyorum. Kemal Deniz Bozkurt’ta çok teşekkür ediyorum. 19 Mayıs’ta yapacağımız etkinlikte, onunla birlikte bisiklet sürmek için sabırsızlanıyorum.” KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi