Yaşlı vatandaşların yeni dostluklar edinip, evlerinde kapalı kalmamaları için hayata geçirilen bakımevinin açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Törende konuşan Lions 118-T Yönetim Çevresi Federasyon Başkanı Ayşen Ağma, "Projemiz genel olarak insanları mutlu etmeye yönelik. Bu amaç doğrultusunda birlikte çalıştığımız Sarıyer Belediyesi'ne sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise açılışa katılanlara hitaben yaptığı konuşmada, “Toplumsal fayda sağlayan bu tarz yerlerin yaşatılması gerekir. Önemli olan yaşamın tadına varabilmektir. Türk toplumu annesine, babasına, atasına sahip çıkar. Ve yarın bir sonraki neslin atası dedesi olacak çocuklara da sahip çıkar. Bu da yaşamdan alınabilecek en güzel tatdır. Kentlerde yaşam alanları daralıyor. Biz de belediye olarak bunun farkındayız. Küçücük evlerde yaşlılarımızın gün boyu yalnız kalmamaları için bu proje bir örnektir” dedi.

 

SABAHTAN AKŞAMA KADAR KALABİLECEKLER

 

Törende Lions 118-T Yönetim Çevresi Federasyon Başkanı Ayşen Ağma, Belediye Başkanı Şükrü Genç ve başkan yardımcılarına teşekkür ederek plaket verdi. Başkan Genç de aynı şekilde Ağma’ya bir plaket taktim etti.

Yaşlı Gündüz Bakımevi 60 yaş üstü vatandaşlara hizmet verecek.. Burada vakit geçirmek isteyen yaşlılar sabah saatlerinden akşam saat beşe kadar misafir edilecek. Yaşlı vatandaşlar bakımevinde kaldıkları süre içerisinde, sabah kahvaltısi, öğle ve akşam yemeklerini de buradan karşılayabilecekler. Vatandaşlar bakımevindeki dinlenmeı, hobi ve hizmet odalarında da vakit geçirebilecekler. Ayrıca değişik zamanlarda tiyatro ve gezi gibi aktivitelerden de yararlanabilecekler.

Bakımevinden yararlanan vatandaşlar düzenli olarak doktor ve psikolog kontrolünde tutulurken ayda bir kez de hamam ve spor tesislerinde her tür aktiviteden  yararlanabilecekler. Yapılan protokol ile yaşlılar atlı terapilerden de yararlanma fırsatı bulacak. Bunun yanı sıra oluşturulan sistemden kısa süreli yararlanmak isteyen yaşlılar günlük, hatta saatlik hizmet alabilecekler.

Bu arada Yaşlı Gündüz Bakımevi’nden yararlanacak vatandaşlara hizmet için Hüseyin Kalkavan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde yürütülen Evde Bakım Hizmeti projesi kapsamında eğitim alan kadınların değerlendirilebileceği öğrenildi.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi