FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM


CHP Sancaktepe ve İBB Meclis Üyesi Servet Baylan, yağmurlu günlerde evlerini su basan ve her anlamda yıllardır mağdur edilen Meclis Mahallesi sakinlerinin mecliste sesi oldu. 2010 yılından beri bir türlü dere ıslah çalışması götürülmeyen mahallede yaşayanların bu mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Baylan, Meclis Mahallesi Muhtarı ve mahalle sakinleriyle yaptığı görüşmelerde halkın kendi kaderi ile baş başa bırakıldığının bir örneğinin yaşandığını belirtti. Meclis Mahallesi Muhtarı Hasan Ağtepe’nin , 2010 yılın dan bu güne kadar, başta ilçe belediyesi ve İSKİ olmak üzere bir çok resmi kuruma başvurduğunu belirten Baylan, “ İSKİ, mahallelinin talebine verdiği yanıtta burada dere ıslah çalışması yapılması gerektiğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçelerde açıkça ifade etmesine rağmen, belediyenin buraya neden proje götürmediğini sordu.
Yağan yağmurlar sonucunda, sularının tamamının yollara aktığını tüm ev ve yollarda sel, küçük göletler ve su baskınlarının oluştuğunu ifade eden Baylan, “Bunların sebebi ise Ecinti Deresi’nin daha önce üstü açık iken , sonra dan üstü kapatılıp bu bölgenin imara açılıp kot farkından dolayı yağmur sularının dere yönüne akması ve alt yapısının yeterli olmamasıdır. Bu sebeple buralarda sürekli su baskınları olup bir çok yurttaşımız mağdur olmaktadır. Resimlerde ve resmi yazışmalarda bu durum tespit olup, Paşaköy Dere Kolları Islah Calışmaları kapsamın da bu mahallenin ihale dâhilin de olmadığı tespitlerimiz arasındadır” dedi.
Baylan İBB meclisine sunduğu önergesinde şu soruların da yanıtlanmasını istedi; İBB’nin sorumlu birim müdürlüklerine, bu bölgenin sorunları ile ilgili bir bilgilendirme yapılmış mıdır?, Bu Mahallenin uzun süredir devam eden bu sorunları ile ilgili müracaatlara rağmen, ilgilenilmemesinin nedeni nedir?, Bu bölgede sorumluluklarını yerine getirmeyen kurumlar tarafından, mağdur edilen yurttaşlarımızın zararları ile ilgili yardımcı olmayı planlıyor musunuz?, Ecinti Deresi ıslah çalışması, şu anda nereye kadar ihale edilmiştir?, Meclis Mahallesi Aşık Mahsuni Şerif Yürüme yolu bölgesi, dere ıslah kapsamında değil ise ne zaman ıslah etmeyi planlıyorsunuz? Yakın bir zamanda su baskınında yurttaşlarımızın zarar görmemesi için, bu uyarılar kapsamında çözümünüz var mıdır?

 
Editör: Haber Merkezi