Bağcılar Belediyesi’nin hizmete sunduğu Nostalji Bahçelerinin ilki olan Üzüm Bağı’nda hasat heyecanı yaşandı. Düzenlenen bağ bozumu etkinliğinde her yaştan ve kesimden ilçe sakinleri bir araya gelirken üzüm bağında hasat büyük bir coşkuyla yapıldı. Etkinlikte Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı topladıkları üzümleri yanındakilerle paylaştı.

Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı - Kaymakam Mustafa Eldivan

ELDİVAN: SEMBOLİK BİR ANLAM TAŞIYOR

Üzüm bağını çok beğendiğini dile getiren Bağcılar Kaymakamı Eldivan, “Burada önemli olan şehrin ortasında Anadolu kültürünü yaşatmak ve çocuklarımıza da üzümün, cevizin nasıl ve nerede yetiştiğini göstermek. Bu açıdan burası sembolik bir anlam taşıyor. Güzel etkinlikten dolayı da belediyemize teşekkür ediyorum.” dedi.

ÇAĞIRICI: KOMŞULARIMIZLA BİRLİKTE YETİŞTİRİYORUZ

Sancaktepe Mahallesi’nde eskiden üzüm bağı olduğu için buraya nostalji amaçlı bir üzüm bağı inşa ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Çağırıcı, “Üzüm bahçemiz gerçekten de güzel mahsul veriyor. Her şeyden önce vatandaşlarımızın nefes alacağı bir ortam. Ailece piknik yapıyorlar. Çocuklarımız meyvelerin nasıl yetiştiğini burada görüyor. Komşularımızla birlikte yetiştiriyoruz. Hemşerilerimizin sevgilerinin buradaki meyvelerin gıdası ve gübresi olduğuna inanıyorum. Beraber koruduğumuz meyveleri de hemşerilerimizle birlikte güzel ortamda topluyoruz, hasat ediyoruz.” dedi.

EMNİYET VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İKRAM EDİLDİ

Toplanan üzümlerden bir kısmı kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürüldü. Elde edilen pekmez de özellikle koronavirüs döneminde tüm gücüyle mücadele eden güvenlik güçlerine ve sağlık çalışanlarına ikram edildi. Programa; Eldivan ve Çağırıcı’nın yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Celal Büyük, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Demirbağ, meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi