Yazının başlığından hangi konuya değinmek istediğimi tahmin etmişsinizdir.

Malumunuz son on yıldır ekonomik, sosyal, hukuki bir çöküş içerisindeyiz. Yerli, yabancı kaynaklar bu savımı destekler nitelikte. "Ne alakası var, uçuyoruz." diyen vatandaşlarımızın görüşleri de ayrıca bir kenarda not olarak kalsın çünkü değinmek istediğim konu bu değil.

Bunlar toplumca üstesinden gelebileceğimiz, çözebileceğimiz ya da

sabır gösterebileceğimiz nitelikte sorunsallar.

Tehlike büyük!

Neden? Çünkü nurtopu gibi beş ila on milyon arası insanı amasız,fakatsız,kritersiz ülkemize aldık. Buna müsaade edenler, bize hissettirmeden her geçen gün bu sayıyı arttırdı , bugünkü sayılara bir günde gelmedik ve bu sızıntı bitecek gibi de görünmüyor.

Bu insanlara bedavadan dağıttığımız vatandaşlıkların sonuçları olur! Bu ülkenin insanları yarın bu dağıtılan vatandaşlıklara karşı sosyal bir tepki gösterecektir . Bu tepki, sadece bizim ülkemizde değil dünyanın her yerinde yaşanıyor, Avrupa ülkelerine gidip oranın işçilik yükünü üstlenen belki de ekonomik kalkınmalarında mihenk taşı olan vatandaşlarımızın yaşadıklarını hepimiz hatırlıyoruzdur. Uzak tarihten bahsetmiyoruz; “Dazlaklar,Naziler,Hristiyan Birlikleri vs.” Bu isimleri unutamayız ,travması devam ediyor .

Bizi bekleyen tehlike daha büyük !

Üretime katılmayan , daha eğitimsiz, savaş travmalarının en zorlarının içinden çıkıp gelmiş ve bir damla daha ezilmeye tahammülü olmayan bir kitle kucağımıza bırakıldı.

Şimdi işi olmayan, eğitimi olmayan, toplumsal kültür olarak bizimle alakası olmayan,şiddete çok açık ve meyilli genç bir Arap-Afgan nüfus ile bu toplum başedebilecek mi ? Nasıl rehabilite edeceğiz ,nasıl eğiteceğiz, nasıl entegre edeceğiz bilen ya da fikri olan yok. Hiçbir ülke bu kadar göçe müsaade etmezken,Arap ülkeleri dahil,biz neden hem de davet ederek aldık bu büyük bir soru işareti.

Bakın çok başka bir şeyin altını çizmek istiyorum , dillendirilmek istenmeyeni dillendireyim. Bu toplumda Suriyeli ve Afganlar ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmeyi kabul edecek mi ? Bir adım daha öteye gidelim.PKK terör örgütü yorgunu ülkemiz,yarın bu ülkedeki Suriyeliler" Madem bizi istemiyorsunuz o zaman biz de bir örgüt kuralım,silah kuşanalım."dediği zaman buna hazır mıyız? Bu ihtimal uzak mı ?