İBB Meclis Üyesi olarak konuşan Fatma Elmasgül Torun, “Red edilmedi, belediye ye iade oldu. İade gerekçesi de komisyon raporunda çok açıktır” dedi. Geçtiğimiz yıl Bakırköy Belediye Meclisi’nde plan tadilatlarında görülen eksiklikler nedeni ile oy çokluğu ile kabul edilerek İBB’ye gönderilen Kentsel Dönüşüm teklifinin kabul edilmeme sebebinin çok açık olduğunu söyledi.

BEŞ BİNLİK PLANLAR YAPILMADAN, BİNLİK PLAN YAPILMAZ

Dönüşüm çalışmalarının Bakırköy’e uygun ve hakkıyla yapılması gerektiğini söyleyen Torun, “Binlik planlar yapılmadan önce beş binlik planlarının büyükşehirle birlikte yapılması gerektiği şu anda burda olmayan ve yok olan Teknik Başkan Yardımcısı Erkan Kılıç’ın da olduğu toplantıda söylenmişti” diyerek açıklamalarına başladı.

Fatma Elmasgül Torun, “Sadece dönüşüm istiyoruz diye dört ilçenin toplamı plan notlarının Bakırköy’e uygulanamayacağını, emsal artışlarının 4. 4.5 olamayacağını, daha uygun teknik ve sosyal anlamda çalışılması gerektiğini biz size söylemiştik, siz kabul etmediniz. Kendi komisyonunuzun bile haberi olmadan bu meclisten oy çokluğu ile geçirdiniz” diyerek tepkisini dile getirdi.

İBB’YE DOSYA DEĞİL, A4 SAYFASI GİTTİ

“Biz Kentsel Dönüşüm istedik ama İBB red etti” demek için planların meclise geldiğinin çok aşikar olduğunu sözlerine ekleyerek devam eden Torun, ” Bakırköy halkına şov yaparak bu iş olmaz. İBB ye hiç bir dosya gitmedi. Sadece A4 sayfasına plan notu değişikleri yapıldı. Uygun değildi ve eğer samimi iseniz binlik ve beş binlik planlarıyla ilgili çok güzel çalışmalar yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

Toplantıda söz alan CHP’li İBB Meclis Üyesi Nebahat Yıldırım, dönüşümle ilgili çok çırpındığını, adeta her gün İBB’ye gidip geldiğini, madem eksiklikler vardı neden daha önce uyarılmadıklarını sordu. Bakırköy’ün acilen dönüşüme ihtiyacı olduğunu, binaların ve nufüsun da yaşlı olduğunu, olası bir deprem karşısında vebalin çok ağır olduğunu defalarca İBB’de dile getirdiğini söyleyen Yıldırım, “Bana göre bu bir siyasi karardır” dedi.

TEKNİK BAŞKAN YARDIMCINIZ ERKAN KILIÇ YOK OLDU

Konuyla ilgili tekrar söz alarak, kendisinin de konuyla ilgili çok çırpındığını ama teknik imkansızlıkların olduğunu dile getirerek açıklamalarına devam eden Ak Partili İBB Meclis Üyesi Fatma Elmasgül Torun, “Eksikliklerin hepsi Teknik Başkan Yardımcınız Erkan Kılıç’a söylendi. Eksik çalışmaları yapın getirin dediler ve bu yüzden bu kadar beklediler. Ama yapılmadığı için de gelmedi ve iade oldu. Çünkü Teknik Başkan Yardımcınız Erkan Kılıç yok oldu. Eksik çalışmalar yapılıp, dosyalanmadığı için de müdürlüğüne yani belediyeye gönderildi. Bu RED değil, eksik çalışmalarını gönder sonra getir demektir. Kamuoyunu lütfen doğru bilgilendirin” diyerek konuşmasını tamamladı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi