Zafer Partisi’nin olağanüstü kurultayının ardından oluşturulan genel merkez başkanlık divanında, Kadın Çocuk ve Aile Politikaları Başkanlığı görevine Sevda Özbek getirilmişti. Özbek, yeni görevindeki ilk resmi programını Küçükçekmece’de gerçekleştirdi. Küçükçekmece Kadın Dayanışma Platformu’nun davetlisi olarak Akademisyen Yazar Elfin Tataroğlu’nun konuşmacı olduğu ‘Cumhuriyetin Kadın Öncüleri’ konulu programına katıldı.

Çeşitli siyasi partilerden ve farklı farklı sivil toplum kuruluşlarından kadınların bir araya gelerek kurduğu Küçükçekmece Kadın Dayanışma Platformu henüz yeni yeni örgütlenmesine rağmen yüzlerce Küçükçekmeceli’yi bir araya getirdi. Platformun Kurucu Başkanı Zekavet Taş ve Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi Fatma Gönül Kotabaş’ın organize ettiği, Avukat Eda Ateş Adıyeke’nin moderatörlük yaptığı etkinliğe Sefaköy Kültür Sanat Merkezi ev sahipliği yaptı. Erkek misafirlerin arka sıraları doldurduğu programa CHP, Zafer ve Deva partilerinin il ve ilçe yöneticileri, Küçükçekmece belediye meclis üyeleri ve belediye yöneticileri, muhtarlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri de katıldı.

TAŞ: “KÜÇÜKÇEKMECE’DE YALNIZ BIRAKILMADIM”

Küçükçekmece Kadın Dayanışma Platformu Kurucu Başkanı Zekavet Taş katılımcılara teşekkür eden bir konuşma yaptı. Pek çok sivil toplum kuruluşunda gönüllü hizmet ettiğini sorumluluk üstlendiğini söyleyen Taş, platformun kuruluşuna öncülük etmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Küçükçekmece’deki hiçbir çalışmasında yalnız bırakılmadığını belirterek salondaki misafirlere teşekkür etti.

TATAROĞLU: “BÖYLE BİR KALABALIĞI GÖRMEDİM”

Moderatör Eda Ateş Adıyeke’nin özgeçmişini okumasının ardından sunum için kürsüye gelen Elfin Tataroğlu, katılımcı sayısından duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başladı. “Ben İzmirliyim. Bizim orada sivil toplum canlı, sosyal yaşam canlı, hayat canlı fakat ben böyle bir kalabalığı inanın hiçbir yerde görmedim. Sürekli panellere konferanslara gidiyorum. Bu Küçükçekmece’nin kendi içinde belediyesiyle, sivil toplumuyla, barosuyla, tüm kurumlarıyla ne kadar dayanışma içerisinde olduğunu gösteriyor” dedi.

NEZAHAT ONBAŞI’DAN, TÜRKAN SAYLAN’A...

Elfin Tataroğlu; katılımcılarla keyifli ve oldukça değerli bilgiler verdiği ‘Cumhuriyetin Kadın Öncüleri’ konulu sunumuna, İslamiyet öncesi Orta Asya döneminden bu yana Türk medeniyetinde kadının diğer medeniyetlere göre toplumsal hayatta daha eşit ve aktif rol aldığını anlatarak başladı. Daha sonra Cumhuriyetin kurulması öncesinda Kurtuluş savaşında öncü olan 12 ila 21 yaş aralığındaki Nezahat Onbaşı, Halime Çavuş, Şerife Bacı gibi kahramanalardan söz etti. TBMM’ye ilk giren 18 kadın milletvekili hakkında bilgi verdi. Ardından Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım’dan Türkan Saylan’a, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat’tan Bahriye Üçok’a kadar pek çok öncü kadın hakkında kısa bilgiler aktardı.  Platformun kurucularından CHP Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi Fatma Gönül Kotabaş, Tataroğlu’na sunumu sonrasında çiçek takdim etti.

ÖZBEK “MUAZZAM BİR KALABALIK VE ORGANİZASYON”

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sevda Özbek ve partisinin Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı Satı Orduhan program sonrasında Platform Başkanı Zekavet Taş, Yazar Elfin Tataroğlu, Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi Fatma Gönül Kotabaş ve CHP Küçükçekmece Kadın Kolları Başkanı Senay İnce ile birlikte kahve içip sohbet etme imkânı buldular. Özbek, Başkan Zekavet Taş’a “daha önce partide genel muhasiplik görevini yürütüyordum. Kadın Çocuk ve Aile Politikaları Başkanlığı görevimdeki ilk parti dışı programımı bugün gerçekleştirdim. Nazik davetiniz için size, keyif veren bilgi dolu sunumu için Elfin hanıma teşekkür ediyorum. Küçükçekmece Kadın Dayanışma Platformu’nu henüz yeni bir sivil toplum örgütü olduğuna inanmak gerçekten güç. Muazzam bir kalabalık ve organizasyonla karşılaştım. Kadının sosyal yaşamda ve siyasette aktör olmasını oldukça önemsiyoruz. Partimizde cinsiyet kotası yok. Kadınlarda seçilebilsin, kadınlar rekabette ezilmesin diye bir çabamız olmadı. Fakat Türk medeniyetinde kadının yerini bilen bir şuura sahibiz. Kurucular kurulumuzun ve genel idare kurulumuzun yarıya yakını kadınlardan oluşuyor. Burada hiçbir kaygı ve kayırılma olmadı. Partimizde kadınlar ve erkekler arasında eşit rekabet koşullarında siyaset yapılıyor” dedi.

“DAYANIŞMA GEREKSİNİMLERİ FARKLILIK GÖSTERİYOR”

Programa İstanbul teşkilatından 12 kadın yönetici ile katıldıklarını belirten Özbek “Yerel kadın örgütlenmelerini oldukça önemsiyoruz. Küçükçekmece teşkilatımızdaki kadın arkadaşlarımızın her daim platformunuzla iş birliği içerisinde olma gayreti göstereceğine inanıyorum. Bizim politika başkanlığımızın destekleyeceği en önemli konulardan biri yereldeki kadın dayanışma örgütleri olacak. Özellikle küçük kentlerimizdeki çalışmaları yakından takip edeceğiz. Kentin coğrafi ve kültürel koşullarına göre kadınlarımızın dayanışma gereksinimleri ve öncelikleri farklılık gösteriyor. Bizde henüz 7 aylık bir parti olmamıza rağmen bu konuda çalışmalarımıza başladık. Her bölge ve ilde veri toplamak ve istişare heyetleri kurmak için planlamamızı tamamladık” diye konuştu. TAYFUN ERCAN – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi