322.000 m²’lik bölgede 110.000 m²’lik dev inşaat alanı

1986 yılından bu yana geçici olarak faaliyet gösteren ve yıllar boyunca toptancıların alıcılarla buluşmasını sağlayan Rami Gıda Toptancıları Hali’nin 2017 yılında  yapılan ihale ile Başakşehir’e taşınma projesi başlatılmıştı. Doğuş İnşaat ve projedeki ortağı Dusa İnşaat tarafından yapılan ve normal şartlarda 2019 yılında tamamlanması öngörülen halin inşaatı Başakşehire bağlı Şahintepe Son Evler mevkiinde devam etmekte. 322.000 m²’lik toplam alan ve yaklaşık 110.000 m²’lik inşaat alanı üzerine kurulan kuru gıda halinin çalışmaları hızla devam ederken bölgede yarattığı sıkıntılar da devam ediyor.  Son olarak konuyu Başakşehir Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı’na taşıyan CHP Başakşehir Belediye Meclis Üyesi Zekeriya Tuncay, hal inşaatından dolayı duvarlarında çatlaklar olan evlerin Kaymakamlık emriyle, zabıta tarafından resmi olmayan tutanakla boşaltıldığını iddia ederken bölge halkının cami yemekhanesinde yattığını ifade etti.

Tuncay: Neredeyse ortada mahalle kalmayacak

Belediye Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, yaklaşık bir buçuk ay önce bölgede bulunan Ali Ekber Cami’sinin hal çalışması nedeniyle duvarlarının çatladığını ve insanların mağdur olduğunu aktardığını hatırlatan Turan, “Şu anda neredeyse ortada mahalle kalmayacak duruma geldi. Hal inşaatından  dolayı çatlayan evleri resmi olmayan tutanaklarla boşalttılar. Belki hiçbirinizin haberi yok bundan.” dedi.

“Hangi ev sahibi 15 günlük sözleşme yapar?”

Tahliye edilen binalarda yaşayan vatandaşlara 2 bin TL kira bedeli verildiğini ifade eden Tuncay,  tahliye için 15 günlük sürenin, 15 gün daha uzatıldığının vurgusunu yaparak, “2 Bin TL kira bedeli verilip ‘Kiraya gidin.’ denmiş. Ben size soruyorum, karşı tarafa gittiğiniz zaman 15 günlüğüne kim size evini verir? Hangi ev sahibi 15 günlük sözleşme yapar? Bunun bir süresini koysunlar. Onlar da vatandaş, onlar da vergi veriyor. Bugün aynı durum Bahçeşehir’de, Kayaşehir’de olsa kim kabul eder?” dedi.

“Belediyeye artık diyecek bir şey bulamıyorum”

Bölgede uzun yıllardır süregelen altyapı sorununa da dikkat çeken Tuncay, “30 yıldır olmayan altyapının çalışması bugün başladı. Bunu belediye 30 senede yapamaz mıydı? Oradaki insanlar vergi vermiyor mu? Başakşehir’de yaşamıyorlar mı? Belediyeye artık diyecek bir şey bulamıyorum.” dedi. Tuncay ayrıca konuşması sırasında evinin önüne beton dökülen bir vatandaşın bu durumu sosyal medyadan paylaşması üzerine o fotoğrafı göstererek, “Sevincinden evinin önüne atılan betonu Facebook’ta kapak fotoğrafı yapmış. Belediye 30 senedir bunu yapamıyor.” ifadelerini kullandı. KENT YAŞAM – İSA KARAARSLAN

                                                

Editör: Haber Merkezi